Racepart Sweden 1300 Rallycup i LBC Ruschen.

Racepart Sweden 1300 Rallycup i LBC Ruschen.

Ola Strömberg/Victor Johansson vann ytterligare en gång i Racepart Sweden 1300 Rallycup som avgjordes i den klassiska LBC Ruschen, Lima.

Ola Strömberg/Victor Johansson har tydligen användning för ”sina vänner snövallarna”. Foto: Michael Lindberg.

Hela 15 deltagare kom till start i cupens andra deltävling för året som kördes uppe i fantastiska LBC Ruschen. Lima MS hade fixat en gemensam service plats för cupdeltagarna där alla ekipage stod tillsammans. Precis som i första deltävlingen så fick   alla tävlande känna på ytterligare en riktig vinter med långa sträckor. Lima MS hade fått fram 10 mil SS och ett väldigt tufft rally i SM klass.

När klockan slog 10 gick starten. Där var alla cupdeltagare försedda med tävlingsponsorns dekaler som denna gång var Lindberg Sweden.

Rallyt började med en 2 milasträcka efter bara 7 kilometer transport. klassiska SS1, Brännköldsvägen. Det betydde full attack direkt. Några fick problem direkt framförallt i starten där många inte kom iväg på de kortdubbade däcken och fick backa och ta sats! Men en kanonfin väg med väldigt många olika tempoändringar och som sedan slutade med de klassiska serpentinerna vägen ner mot sträckmålet.

Jan Erik Eriksson med SM vinnaren Torbjörn Carlberg vid sin sida öppnade klart bäst. De utklassade Ola Strömberg med den rutinerade Viktor Johansson och Joachim Rydin/Magnus Simensen bara tre tiondelar efter.
 
Efter en snabb service var stod Nästan lika långa SS2 Mosätra på tur. Alla sukkaåkare körde sträckan utom Sebastian Karlsson/Kim Lindedahl som körde sönder en drivknut på SS1. Det var som vanligt en krokig och frän väg. Tyvärr ströks sträckan p.g.a. en olycka men i 1300 Rallycup har vi en överenskommelse med arrangören att om vi alla kört sträckan så räknar vi med den. Här överraskade nya katten bland hermelinerna, unge C-föraren Marcus Andersson/Johnny Andersson i deras Toyota Yaris ordentligt genom att vinna sträckan före alla medelålders gubbar. Men Cupens regler säger att har man justerbara stötdämpare så får man ett tidspåslag på en procent. Inte för att jäklas utan för att hålla nere kostnaderna för alla. Dessutom är det så tufft att om man väljer att reka när det finns arrangörsnoter så får man även där ett enprocentigt tidstillägg. Bistert för Marcus med pappa men de verkar ta det med god sportsmansanda. Prestationen är ändå anmärkningsvärd. Efter uträknat tidspåslag är de ändå trea före rutinerade Jan-Erik/Torbjörn. Utifrån det räknas alltså även sträckpoängen ut. Där kammade nu Strömberg/Johansson hem full pott före Rydin/Simensen. Efter två körda sträckor ledde nu Ola o Victor med Jan-Erik och Torbjörn sex tiondelar efter. Rydin/Simensen skuggade ytterligare 3,1 sekunder efter. Tätt som vanligt.

Så Blev det dags för SS3 Tallberget. Vägen var väldigt snabb där vi fick varva ut sukkorna rejält på en 3 mila sträcka. Strömberg/Johansson fick upp tempot och blev sträcksnabbast. Han påstod han aldrig åkt så långt och länge på femmans växel med en Suzuki tidigare. Tvåa var Eriksson/Carlberg därefter Rydin/Simensen som. Ola och Victor utökade nu ledningen. Sen var det dags för ännu en kort service.
Tio i topp efter 3 körda SS var:

Ola Strömberg / Victor Johansson45:56,6
Jan-Erik Eriksson / Torbjörn Carlberg46:03,7
Joakim Rydin / Magnus Simensen46:17,2
Jonas Wigren / Jon Magnusson47:45,5
Marcus Andersson / Johnny Andersson %48:30,5
Björn Norman / Marcus Theorin49:01,6
Magnus Hansson / Joacim Granath49:42,4
Lucas Axelsson / Alexander Lönnström50:41,4
Filip Carlström / Madelene Buskas50:43,2
Jimmy Karlsson / Lars-Erik Nilsson51:06,2

Bland Juniorerna ledde Andersson/Andersson trots procentjusteringen följda av Axelsson/Lönnström och Carlström/Buskas.

 
Sedan rullade man ut på sista specialsträckan Mattsågsvägen som avslutades med hela 3 mil som var en fantastiskt fin väg med olika tempoändringar och luriga krön. Här skulle tävlingen avgöras bland topp tre åkarna. Så vem var snabbast totalt i slutet av sträckan av Rydin/Simensen Eriksson/Carlberg och Strömberg/Johansson. 20 min senare fick vi reda på hur resultat blev. Ola strömberg utökar med ytterligare 11 sekunder till Jan-Erik, därefter kom Rydin/Simensen.

Så resultatet blev till slut när alla fyra SS hade räknats samman:

Ola Strömberg / Victor Johansson
Jan-Erik Eriksson / Torbjörn Carlberg
Joakim Rydin / Magnus Simensen
Jonas Wigren / Jon Magnusson
Marcus Andersson / Johnny Andersson
Björn Norman / Marcus Theorin
Magnus Hansson / Joacim Granath
Filip Karlström / Madelene Buskas
Lucas Axelsson / Alexander Lönnström
Jimmy Karlsson / Lars-Erik Nilsson
Ricardo Hillesjö / Petri Väätänen
Mattias Dahl / Linus Lundberg

Sen hade vi Lovis Jansson som körde i Ungdomsklassen och körde sin allra första rallytävling. Hon Slutade 3 totalt i ungdomsklassen med mycket svåra utmaningar med att starta sist i hela rallyt, köra i mörker samt i ett riktigt snöfall på 2 sista specialsträckorna. Mycket erfarenhet inhämtad bara i ett rally.

Stort TACK till Lindberg Sweden som prydde våra vindrutor denna gång och även till Lima MS för denna fantastiska rallytävling och dess funktionärer.

MVH/ Filip Carlström

Racepart Sweden1300 Rallycup

Bif. Foto: Ola Strömberg/Victor Johansson. Foto Michael Lindberg.

Kommentarer är stängda.