Inför Zabrarallyt 2022

Inför Zabrarallyt 2022

Racepart Sweden 1300 Rallycup Inför Zabrarallyt 2022

Vår nästa deltävling i 1300 rallycup är Zabrarallyt nu på lördag den 30/4 som körs i Nybro. Det är även säsongens första grustävling. Totalt bjuds det på 126,8km varav 35,5km är fördelat på 4 st SS. Till start är det 10st gassugna sukkor varav en ungdom. Det är tre stycken A förare och sex stycken C förare till start. 

Först ut går ungdomsåkaren Lovis Jansson och co-drivern Kenneth Jansson där det sedan är en mellanåkare tills de andra får starta. Där börjar vi med Joakim Rydin och co-drivern Magnus Simensen som idag ligger på en 3dje plats med 87,0 poäng, därefter startar Björn Norman med co-drivern Markus Theorin som ligger på en 6e plats med 66,75 poäng, sen har vi junior föraren Lucas Axelsson med co-drivern Alexander Lönnström som ligger strax efter på en 7e plats på 59,34 poäng, efter detta har vi en till junior förare Filip Carlström som denna tävling har pappa Joachim Carlström som co-driver de ligger på 12e plats med 28,25 poäng. Sedan har några förare som gör debut samt comeback i 1300 rallycup, där börjar vi med Per Henrik Ekholm och co-driver Håkan Ekholm som har haft ett uppehåll under vintern, Vesa Kujanpää och co-driver Gustav Alm , Niklas Jennersjö som står anmäld utan co-driver med det problemet får man väl hoppas att han löst tills tävlingen startar, sedan startar Tobias Bilfeldt med co-driver Joakim Bilfeldt och sist men inte minst Marcus Johnsen med co-driver Caroline Lindqvist. Det är kul att se så många nya förare anmälda och det ska bli kul att se hur dom kan prestera mot toppen! 

Alla är väldigt taggade på grus och det kommer bli en mycket spännande tävling som kan gå åt många olika håll! Särskilt då den körs på ”gammalt sätt” nämligen utan noter. Vem kommer egentligen att hantera det bäst återstår och se? 

Lovis Jansson/Filip Carlström

Kommentarer är stängda.