Kamp om tiondelar…

Kamp om tiondelar…

Kamp om tiondelar på Slottet i Racepart Sweden 1300 Rallycup        
Att Cupmästarna Rydin/Sandberg med nr1 på bilen skulle inleda snabbast på SS1 var ingen överraskning …ända tills Junioren och C ekipaget Marcus Aarlie Johnsen/Caroline Lindqvist kom i mål tio bilar senare. De överraskade nog alla med sin blixtrande start. Rydin bröt till baka på SS2 men inte helt. Efter två SS ledde alltså ungdomarna före Rydin/Sandberg med 1,1 sekund. 3:a låg Björn Norman/Marcus Theorin som höll båda de gamla Svenska Mästarna Wigren och Bodin bakom sig.

Efter servicen på Eriksberg så visade det sig att Team Johnsen´s tempo inte var tillfälligt. De utökade sin ledning på SS3 med en hel tiondel. Nu alltså trygga 1,2 sekunder.
I fighten mellan Team Wigren och Bodin så var det Team Norman som tog täten!

På långa SS4 var det dock Rydin som var 1,6 sek före junioren Marcus. Fördel 0,4 sek till rutinerade Joacim. Trea var Team Bodin som nu gick förbi både Team Norman och Team Wigren. Det betydde att Bodin nu låg trea 0,3 sek före Wigren medan Norman halkade ner till femteplatsen.

På korta SS5 skulle det alltså avgöras. Jonas Wigren spurtade starkt genom att vara en tiondel snabbare än Joacim Rydin. Spänningen var stor tills Marcus och Caroline tio bilar senare bröt mållinjen. Det gjorde de 1,4 sekunder snabbare och vann således med en sekund före sina dubbelt så gamla konkurrenter.
En fantastisk prestation om man betänker att detta är Marcus Johnsens ANDRA rallytävling. Den gröna Sukkan ”Urzula” köpte han för drygt ett par år sen av Ola Strömberg men sen har det liksom inte blivit av. Vi gissar att bland annat Covid-pandemin har spelat en viss roll. Rattat har han dock gjort framgångsrikt tidigare men då i Folkrace. En faktor som kan ha spelat in en aning är ju nackdelen av att gå ut först i rullgruset. Dock inget som sportsmannen Joacim Rydin nämnde över huvud taget. Ligger man först i tabellen så är ju reglerna sådana. Bara att gilla läget.

Jonas Wigren/Jon Magnussons spurt gjorde att de knep pallplatsen före SM mästaren och namnen Bodin/Olle Eriksson Hultgren. Skillnaden där blev sex tiondelar. Björn Norman/Marcus Theorin fick nöja sig med femteplatsen före Junioren Filip Carlström/Tomas Norrstrand.

Caroline Lindqvist och Marcus Aarlie Johnsen vid vinnarbilen Urzula

Kommentarer är stängda.