Suzuki 1300 Rallycup
HEM 1300 Rallycup Föreningen 1300 Rallycup Nyheter Bild- Mediagalleri Press Forum Select language
Äldre nyheter och rapporter
2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003


Nyheter och rapporter 2014


2014-12-04
Hallå!
1300 Rallycup har nu rundat av ännu ett tävlingsår och ser redan fram emot nästa! Årets vinnare Rickard Andersson / Carl Gustav Karlsson visade upp hög och jämn fart hela säsongen men jagades av Jan Erik Eriksson/Magnus Nilsson in i det sista.

Emil Carlsson / Tobias Abrahansson rundade av prispallen som 3:a.

8 spännande deltävlingar med bara positiva upplevelser och mycket bra arrangerade tävlingar har vi genomfört.
Vintercupen blev inte vad vi hoppats på, pga av den milda vinter kördes endast Dan Anderssons Minne.
Där visade Mattias Lagström imponerande fart och tog hem segern, även i Vintercupen då förstås.

Något som verkligen bådar gott för framtiden är att flera juniorer och c-förare har gasat friskt och både vunnit sträckor och deltävlingar vilket vi i cupen är mycket stolta över.
Vi vet även att publiken uppskattar våra små högvarviga maskiner och publikfriande körningar när vi kommer tidigt i startfälten.
För att premiera våra kommande rallyförare ytterligare inskaffas en Juniorklass till 2015 med reducerade startavgifter där mycket priser finns att vänta. Så är du Junior och vill åka mycket rally för en rimlig peng, kör 1300 Rallycup!
2015 ser ut att bli ett fantastiskt år med fler ekipage och mycket fina tävlingar samt troligtvis den yngsta styrelsen i rallysverige med mycket moderna ideér.

Tillsammans med våra samarbetspartners håller vi intresset för cupen högre än någonsin och vårat recept till detta är:

Vi arbetar med seriösa, generösa samarbetspartners.

Vi är en lagom stor grupp som tagits emot väl av våra tävlingsarrangörer.

Deltävlingarna håller hög standard med gott renommé.

Vi har ett väl inarbetat socialt nätverk som vi nog är ganska ensamma om.

Genom att tillåta oss ta ut svängarna något har körglädjen i våra små bilar ökat.

Vi jobbar ständigt efter våran policy: ”MER RALLY FÖR PENGARNA”

Nu hoppas vi kung Bore hjälper oss att få en bra vinter med höga snövallar!

Ses snart i skogarna igen!

1300 Rallycup - Mer rally för pengarna!2014-10-20
Sellholms 1300 Rallycup i Rikspokalen

Så har Då finaltävlingen i 1300 Rallycup avgjorts. Denna gång med stöd av Janne Sellholm i Köping.
Det blev en tävling i dur för de flesta. Hela arton ekipage fanns på plats vid starten vid Risbergska skolan inklusive nytillkommande ungdomsåkaren Jesper Holmgren/Lennart Åkervall. Två andra Nygamla ekipage var Stefan ”Sollet” Sollenfelt/Martin Holmdahl och Thobias Wahlström/Magnus Johansson. Den förstnämnde efter ett årslångt uppehåll då han ju vann tävlingen här förra året och även den totala cupen. Thobias hade köpt Jesper Ödbergs Mk2a och gjorde premiär här. Senast han åkte i cupen var för tio år sen.

Den egentliga fighten om totala cupsegern i år stod mellan Rickard ”Svinto” Andersson/Carl Gustaf Karlsson och Jan-Erik Eriksson/Magnus Nilsson där det första paret hade ett litet övertag. Förenklat kunde man dock säga att ”Först i mål vinner”.
SS1 var klassiska Seltorp strax norr om Örebro. Här öppnade Sollet bäst och var hela en tiondels sekund före Svinto. Ytterligare 2 sekunder efter följde inte oväntat Jan-Erik Eriksson. Därefter följde Christian Granfors/Caroline Östmark, Jimmy Kujanpää/Lars Kirmo, sporadisk körande men alltid snabbe Johan Bengtsson/Christer Berg, Mattias Lagström/Rickard Forsell samt tidigare nämnde Thobias Wahlström/Magnus Johansson. Tyvärr mötte Emil Carlsson/Tobias Abrahamsson sitt Waterloo bakom ett förrädiskt krön. Dock blev de snabbt ”omhändertagna” av omtänksamma cupmedlemmar som ”råkade” befinna sig på rätt plats. De visste tydligen något som inte Emil o Tobbe visste.
SS2 följde omedelbart därefter. En snabb byväg med ett ännu snabbare avslut som bjöd på riktig fullgaskörning. Här blixtrade Svinto till och i det närmaste utklassade samtliga. Närmast följde Jan-Erik 4,2 sekunder efter och Sollet ytterligare 1,2 sekunder efter.
Ställningen vid servicen efter SS 2 var följande:
1. Rickard Andersson 6:33,5
2. Stefan Sollenfelt +5,3
3. Jan-Erik Eriksson +0,9
4. Christian Granfors + 9,4
5. Jimmy Kujanpää + 5,1
6. Mattias Lagström + 0,1
7. Johan Bengtsson + 4,6
8. Ola Strömberg + 0,1
9. Thobias Wahlström +1,4
10. Juha Liimatainen +8,0
11. Marcus Morén +6,7
12. Reine Nygren + 2,7
13. Henry Nygren + 0,8
14. Linus Lundberg + 4,4
15. Jesper Holmgren +1,2 (Ungdomsrally)
16. Roger Eriksson + 8,3
17. Rolf Andersson + 16,5

Nye ordföranden i MK Speed och tillika Cupens kassör låg alltså sist. Detta beroende på en avåkning på SS1. Cirka en mil SS var nu avverkat och alla var väl uppvärmda inför dryga 2 mil långa Järlesträckan. 
Här visade med eftertryck Svinto varför han blev årets 1300 Rallycups segerherre genom att hålla emot så bra bara 1,7 sek efter omöjlige Sollet. Trea var lika självklart mycket snabbe Jan-Erik som var 4,3 sekunder efter Svinto. Laggen hade fått upp ett riktigt imponerande tempo med en säker fjärdetid och kunde därmed säkra fjärdeplatsen före Kujanpää. Eftersom Sollet bara deltog i årets sista deltävling avstod han från att betala in cupavgiften som är kravet för att erhålla poäng så hans inblandning utgjorde bra nog inget störande moment i uppgörelsen mellan Svinto och Jan-Erik.
Ytterligare (eller bara) två offer till krävdes på på denna sträcka. Det var Christian Granfors/Caroline Östmark med mottorras och Ola Strömberg/Brittmarie Ålund med en avåkning.

Samtliga topplacerade bilar togs till teknisk efterkontroll där man kontrollerade att topplockshöjd och kamaxelmått var ok. Självklart var allt i sin ordning. Slutliga Cuptabellen kommer inom kort finnas uppdaterad på vår egen hemsida: www.1300rallycup.se Där finns även länk till Rikspokalens och övriga tävlingars resultatlistor.

Vi i 1300 Rallycup vill tacka alla våra deltävlingars arrangörer som tillmötesgått oss på ett utomordentligt sätt och samtliga bjudit på fina vägar och bra arrangemang. Vi vill även passa på att tacka alla de hundratals funktionärer som ideellt offrat sin fritid för att vi skall kunna köra.

Sist men inte minst. Stort tack till sponsorer och enskilda som generöst stöttat oss aktiva i vårt budgettävlande.
Vi går mot ett mycket intressant 2015 med ett ökat antal deltagare i vårt härliga gäng. Nu ser vi närmast fram mot ett välbesökt årsmöte den 15:e November i Rejmyre med lite allvar och massor av bus. Väl mött där och till 2015 års säsong.
 
1300 Rallycup - Mer rally för pengarna


2014-09-29
Inför cupfinalen i helgen

Efter en lång säsong med början på snö och Dan Anderssons minne ska det nu avgöras till helgen i Örebro och Rikspokalen.
Sju tävlingar har körts där vi som sagt blandat snö & grus, notade & onotade tävlingar och fått ihop en mycket bra serie tävlingar i våran lilla cup.
Rikspokalen slår rekord, inte bara med totalt antal startande utan även i 1300 Rallycup där vi kommer med hela 17 ekipage.
Mycket roligt att så många kommer och förgyller finaltävlingen.
 
Fjolårsvinnaren Stefan Sollenfelt har lånat en bil och kommer med all säkerhet hålla tempot uppe, flera nygamla namn är Tobias Wahlström som fajtats i cupen tidigare år.
Johan Bengtsson gör också första starten i cupen i år och även Reine Nyberg.
 
I totalen är det som det ska inför en final tajt i toppen, Rickard Andersson och Jan Erik Eriksson har båda chans till totalseger och allt hänger på dom 31 km som ska avverkas i Örebroskogarna!
Tredje platsen besitter Emil Carlsson ganska säkert men bakom pallen är det ett getingbo av förare som gör upp om topp 5 placeringarna.
En seger aspirant som inte kört hela cupen i år är farbror Ola Strömberg som alltid åker fort, och nu på hemmavägar.
 
Tävling till ära går Janne Sellholm in och hjälper våra juniorer i cupen. Stort tack för det Sellholm!
Att underlätta för våra kommande rallyförare är något vi jobbar mycket emot och kommer så göra i ytterligare utsträckning 2015.
 
Nu ser vi fram emot Lördag och en kanondag med trevligt umgänge och en bra tävling.

1300 Rallycup - Mer rally för pengarna.


2014-09-29
Rally Sigtuna, deltävling 7 i 1300 Rallycup

Det visade sig att Sigtuna RC fått till en succétävling med hela 51 km ss, samtliga inblandade man pratade efter tävlingen med bara log och talade gott om arrangemanget och sträckorna!
6st sträckor som innehöll allt mellan himmel och jord, vi fick åka fullt med våra högvarviga maskiner, vi fick svettas på trånga skogsvägar, och hålla andan över krön in i nypande svängar, vi fick uppleva en fantastisk tävling helt enkelt.
 
På ss1, 2 & 3  visade Rickard Andersson klass och åkte otroligt fort,  Jan Erik Eriksson va inte långt efter men tappade några sekunder, Ola Strömberg tog fram rutinen och va med som 3:a.
Tyvärr tappade vi hela 4 ekipage under dom inledande tre sträckorna där bland annat Markus Kujanpää med trasig framvagn, han satte tredje tid på ss1.
Mattias Lagström gjorde nån form av urladdning på ss4 och tog sträcksegern här.
Strömberg fick lov att kavla upp ärmarna och byta däck efter punktering på sträckan och försvann tyvärr från pallstriden, dock visade han direkt upp en sträckseger på ss5, 1sek före Emil Carlsson.
Inför sista sträckan så ledde Rickard med 15 sek över Jan Erik och i fajten om tredje platsen så hade Mattias Lagström ca 5 sek tillgodo på Emil Carlsson.
Jan Erik gjorde vad han kunde men Rickard segrade välförkänt med 9sek och avståndet mellan "Laggen" och Emil krympte något men det slutade med 4sek fördel till Lagström.
Crille & Carro Granfors va tillbaka i cupen efter lite uppehåll och trots problem med varmgång under dagen så höll dom ihop det och blev 5:a.
 
Nu återstår endast en deltävling i cupen, Rikspokalen i Örebro om tre veckor.
Cupledaren Rickard förbättrade sina segerchanser ytterligare idag, men det kan hända mycket fortfarande och Jan Erik skuggar tätt bakom, på en ganska stabil tredjeplats är Emil Carlsson.
 
En komplett cuptabell finner ni snart här på www.1300rallycup.se
 
Vi vill tacka Sigtuna RC för en förstklassig tävling och alla våra sponsorer som förgyller cupen & våra prisutdelningar samt alla team som gör det här med rally hur kul som helst!
 
1300 Rallycup - Mer rally för pengarna.


2014-09-24
Inför Rallly Sigtuna

Då va det dags för samling igen, deltävling nr 7 i 1300 Rallycup körs i helgen.
Det kommer bli en spännande helg som vanligt, men denna gång gäller det att hålla koncentrationen på topp då Sigtuna Rally Club bjuder på 51km Upplandssvängar fördelat på 6ss helt onotat!
10,00 som första klass rullar våra rivjärn iväg från Trosta Park.
Som vanligt är det ett helt gäng förare som kan va med på pallen och även avancera i tabellen. 
Det börjar även närma sig slutet och samanställning i 1300 Rallycup, efter Rally Sigtuna återstår bara Rikspokalen i Örebro innan priserna ska delas ut.
Med vårat poängsystem med startpoäng och sträckpoäng kommer det hända mycket i listan innan målgången i Örebro, dessutom ska 2 av 8 tävlingar räknas bort.
I dagsläget leder Rickard Andersson före Emil Carlsson och Jan Erik Eriksson som 3:a, men i helgen kommer det inte sparas på krutet hos någon, Markus Kujanpää, Ola Strömberg, Mattias Lagström är några till som är sugna på bra sträcktider lita på det!
 
Hoppas vi ses i skogen!
 
1300 Rallycup - Mer rally för pengarna!


2014-08-31
En summering från deltävling 6 i 1300 Rallycup -Emiltrofén i Vimmerby

Redan fredag kväll samlades en stor del av startfältet i cupen för grillning och övernattning i Vimmerby, mycket trevligt.
Det visade sig att det skulle bli spännande för vissa redan innan start!
Niklas Johansson hade fått tag i en tillfällig kartläsare i veckan, men denna meddelade tidigt lördagmorgon att han inte kan dyka upp! Otroligt nog så löste sig detta och Andreas Sigfridsson ställde upp för Niklas. 
 
Vi blev 14 ekipage denna gång, samtliga Dekaltrimmade sina bilar innan start med hjälp av Claes Pettersson som denna dag var våran tävlingssponsor! 
Dagen till ära fanns ett par nygamla ansikten med, Joakim Rydin har inte vart med tidigare under året men fick låna dotterns Mk1:a för dagen. Ola Strömberg som är lite av en pappa till denna cup gjorde också första starten för året i en ny vagn. Jättekul!
 
Regnet skvalade till och från under morgonen och såg ut att bli ihållande.
SS1 på ca 8km bjöd på rikligt med krön och svängar med nyp, mycket rolig sträcka.
Ledaren i cupen Rickard Andersson drog längsta strået här och var 1,9 sek före Jan Erik Eriksson därefter följde Emil Carlsson, Markus Kujanpää, Niklas Johansson inom 3 sek. Ola Strömberg & Jimmy Kujanpää sladdade in som 6 & 7 på samma sekund.
Hela 5st 1300 Rallycup värstingar va topp 30 i totalresultatet på denna sträcka med Rickard & JanE på placering 13 & 14! Respekt!
Flera bilar fick lite problem med imma & torkare då himlen öppnade sig under sträckan.
 
SS2  var betydligt kortare med en körtid på knappt 4 min med liknande karaktär som 1:an, här slapp vi regnet.
Rickard var vassast igen 1,3 före JanE. Därefter Niklas & Emil på samma tid & Ola inom samma sekund. 7, 8 & 9 blev Markus Kujanpää, Joakim Rydin & Mattias Lagström inom 4 tiondelar! Fantastiskt vilken fajt det är i denna lilla cup!
Nu va det service, utan några större problem för cupåkarna.
 
SS3 även den lik tidigare sträckor, här hade Jimmy Kujanpää någon form av urladdning och sladdade in 2,3 sek före Rickard.
Det gjorde att han hoppade upp som 3:a efter Rickard & JanE, mellan dom skiljde det 2,7sek.
Tyvärr utgick Joakim här med trasig maskin.
 
Nu skulle det köras 12km, ss4 var en fantastisk sträcka med mycket fortåka blandat med smålandssvängar.
Här hände det mycket i cupen.
Nu gav JanE fullt för att närma sig Rickard, dessa två va i en klass för sig under dagen och dom skulle det med all säkerhet göra upp om segern.
JanE 3,3sek före Rickard och Emil som 3:a 1,4sek efter, det gjorde att JanE gick upp i ledning med 0,6sek och Emil hoppa tillbaka upp på pallen.
Jimmy tvingades tyvärr utgå efter sträckan med trasig växellåda, Olas motor gav upp här & Linus Lundberg körde bort ett bakhjul.
 
Bara två korta sträckor kvar. 5 & 3 km mätte ss5 & ss6.
Nu skulle det avgöras, mellan JanE & Rickard skiljde det nu 1,4sek och fajten om tredjeplatsen mellan Emil, Markus & Niklas levde definitivt fortfarande.
JanE visade styrka och vann dom avslutande sträckorna och lyckades ta segern för dagen tätt följd av Rickard, vilken dramatik in på mållinjen!
Emil va 3:a på både ss5 & ss6 och tog tredjeplatsen, Markus tog 4:e platsen 1,6sek före Niklas.
Mattias Lagström, Krister Morén, Roger Eriksson, Henry Nyberg & Rolf Andersson följde därefter när alla kommit i mål in på Gnagardalens folkrace bana.
 
Vi hade en fantastisk dag och samtliga i cupen var väldigt överens om att det var en av dom bättre tävlingar vi kört, vägarna, arrangörerna och allt runtomkring fungerade klockrent!
All heder till Vimmerby MS!
Stort tack till våra sponsorer som gör våran cup så intressant.
 
Följ oss på www.1300rallycup.se här kommer även cuptabellen inom kort.
 
1300 Rallycup - Mer rally för pengarna
.


2014-08-26
Emiltrofén i Vimmerby närmar sig med stormsteg

1300 Rallycup har fått äran att genomföra våran 6:e deltävling i Småland hos Vimmerby MS.
Det ryktas om att dom 6 specialsträckorna på totalt 42km kommer köras på mycket fina vägar vilket vi ser fram emot.
 
Strax efter lunch rullar Klaes Petterssons Dekaltrimmade Suzukibilar ut från start & målplatsen vid Gnagardalen.
14 gasglada chaufförer startar som alltid efter cuptabellen där Rickard Andersson toppar före Emil Carlsson och Jan Erik Eriksson.
Men det är aldrig någonting som är givet i 1300 rallycup, över halva startfältet har kapacitet att trängas på pallen.
Bröderna Jimmy & Markus Kujanpää, Niklas Johansson & Mattias Lagström är grabbar som åker riktigt fort.
Till Vimmerby kommer äntligen Ola Strömberg tillbaka med en nybyggd sukka, han är inte känd för att hålla igen så det är nog bäst för oss andra att ge järnet om vi ska hänga med farbror Ola.
 
Nu väntar vi bara på att det ska bli lördag så vi får träffas och ha en fantastisk dag i rallyskogen.
Ses i Vimmerby!
 
1300 Rallycup - Mycket rally för pengarna!


2014-08-11
Rally Killingen deltävling 5

Kil MK Bil arrangerade och bjöd in till 5 specialsträckor på fantastiska vägar med varierad karaktär.
41 km skulle köras, en gemensam serviceplats och kanon väder, kan inte bli bättre va!
 
I 1300 Rallycup är det tajt i tabellen och det har varit ovisst i alla tävlingar hittills vilka som ska göra upp om pallplaceringarna.
Inför helgens race är Rickard Andersson i topp med Jan Erik Eriksson som tvåa och Emil Carlsson trea.
10,30 va första start och ni kan ge er på att det inte bara va dessa tre som adrenalinet sprutade på!
 
SS1 var en fin och mycket snabbåkt sträcka på ca 8km.
Emil startade bäst och var snabbast med Jan Erik 1sek efter. Rickard, Markus Kujanpää och Niklas Johansson körde in efter det inom en sek, nu va det igång!
 
SS2 bytte karaktär helt o hållet, här svängde det så det stod härliga till.
Markus slog på värst med sträckseger, här ramlade dom första 5 in inom 2sek!
Efter sträckan hittade Emil ett läckage på en kylarslang, men en provisorisk lagning va inga problem när cupmedlemmar finns och ställer upp! Annars rullade det på för samtliga när vi rullade ut på SS3.
 
Här bjöds det på både svängasvänga och fortåka med ahaupplevelser som inslag!
Ett omtalat lyft satte skräck i många under dagen och i 1300 Rallycup är det sån fart så här bjöds det på långhopp kan jag lova!
Rickard svetsa bakaxel efter detta, Emil krökte till nosen, Markus höll i sig så han krökte ratten, Niklas tvingades byta kylare, Krister Morén fick också plåtjobb.
 Ja man kan säga att det hände endel där, men återigen hjälper alla till och lånar ut grejor så att samtliga kunde fortsätta på SS4 efter serviceuppehållet, fantastisk samanhållning!
Inför SS4 så ledde Jan Erik  tätt följd av Emil och som vanligt ett koppel av förare några sekunder bakom.
 
SS4 löpte på lite fortare igen och mätte ca 14 km.
Här gjorde Emil allt han kunde för att kunna slåss om segern, 2,3 sek före Rickard som hade Niklas ytterligare 5 sek efter sig med bröderna Kujanpää tätt efter som 4:a och 5:a.
Tyvärr tvingades JanErik bryta här med trasig växellåda, tråkigt!
 
Då var det dags för dagens sista SS som var samma som SS1, vi undrade lite hur vägen skulle se ut efter 140 bilar men sträckan var fantastisk!
Nu hade Emil & Tobbe en ledning på knappa 10 sek till Rickard & Carl Gustav som hade Niklas & Conny nosande endast dryga sekunden bakom. Nu skulle det göras upp!
Rickard stod upp och körde, tog sträcksegern 1,3 sek före Niklas, Emil körde in som 3:a 2,2 sek efter Rickard.
Det gjorde att Emil & Tobias tog sin första seger i cupen följd av Rickard och Niklas.
Som 5:a sladdad Markus in med brorsan Jimmy efter sig som 6:a.
Krister Morén lyckades köra in som 7:a trots stora framvagnsskador efter hoppningen tidigare.
Linus Lundberg & Juha Liimatainen rundade av cupen denna gång och tyvärr överskred Roger Eriksson respittiden efter elproblem och blev utan resultat.
 
Åter igen en väl genomförd tävling och rolig dag i 1300 Rallycup.
Stort tack till Kil MK Bil för en bra tävlingsdag och alla våra sponsorer som förgyller våran cup!
Följ oss alltid på www.1300rallycup.se där våra sponsorer presenteras, cuptabellen och all info om cupen finns, efter helgens tävling blev det lite omkastningar i totaltabllen.
 
Väl mött i Vimmerby & Emiltrofén och deltävling nr 6.
 
1300 Rallycup - Mer rally för pengarna!


2014-08-06
Inför Rally Killingen

Nu på lördag ska 1300 Rallycup återigen samlas i Grums då Kils Motorklubb bjuder in till Rally Killingen.
Vi har äran att förlägga vår 5:e deltävling här och hela gänget är garanterat rejält gassugna nu efter några veckors uppehåll sen Nyköpings Gästabudstrofé.
 
Rally Killingen mäter 41km som är fördelat på 5st specialsträckor, det pratas om att det väntas snabba och fina vägar, det ser vi verkligen fram emot.
Första start är 10,30 och 1300 Rallycup piper som vanligt iväg strax efter ungdomarna.
 
Vi rullar iväg efter cuptabellen och där så håller Rickard Andersson ledningen följd av Jan Erik Eriksson, mellan dessa två herrar skilde det så mycket som 1 tiondel sist vi gjorde upp! 
Emil Carlsson rundar av pallen som 3:a , Mattias Lagström 4:a som tyvärr inte kommer till start då han ska testa på SM denna helg. 
Bröderna Markus och Jimmy Kujanpää är 5:a & 6:a, båda bröderna fick stopp i Nyköping och har varnat för att det tuggas taggtråd inför Killingen.
Niklas Johansson har åkt fort varvat med lite strul men ska ta sin Lily till mål till varje pris denna gång säger han.
Så ser det ut topp 7, men efter dom kommer ytterligare ett gäng som vill sladda fort, så det kommer bli en fantastisk dag som vanligt när 1300 Rallycup samlas för tävling.
 
På återseende!
 
1300 Rallycup - Mer Rally För Pengarna!


2014-07-06
Gästabudstrofén, deltävling 4 i 1300 Rallycup
Nyköping bjuder alltid på utslagsgivande och spännande sträckor med mycket tjuvnyp och överraskningar sägs det, så även denna gång. Det visade sig att flera ekipage skulle få känna på detta på nära håll.
 
SS1 på 6,5km va en varierad sträcka där Årjängsteamet Niklas Johansson / Conny Karlsson bestämde tempo direkt tätt följd av Rickard Andersson och Jan Erik Eriksson som trea. Tyvärr så tvingades cupledaren Markus Kujanpää kasta in handduken redan här efter att släpat sig runt med trasig krängningshämmare.
 
SS2 på 13,7km, var liknande karaktär men bjöd på fler överraskningar.  Nu va Jan Erik med Magnus Nilsson i högerstolen värst på 9,12,6 följd av Rickard på 9,15,9 och Jimmy Kujanpää sladdade in som 3:a på 9,19,0
Här fick ytterligare ett team smaka på motgångar. Niklas och Conny laddade hårt med sin Lily och träffade på sten med höger bak, där blev dom dessvärre kvar med trasig spindel och fälg.
Emil Carlsson / Tobias Abrahamsson höjde också pulsen rejält på sträckan och var glada att var i mål efter en ytterrökare som slutade så lyckligt att man kunde ta sig ur skogen på egen hand med hel bil, denna sväng skördade många offer under tävlingsdagen.
 
SS3 mätte 12,9 km och även här klockades Jan Erik för bäst tid med Rickard 2sek efter och Emil som trea. Här plöjde Jimmy Kujanpää ut i skogen och tvingades tyvärr göra brorsan sällskap på listan för brutna. Efter 3 körda så ledde nu Jan Erik med 4,5sek före Rickard och Emil ytterligare ca 20sek bakom. Mattias Lagström visade bra fart med nybyggd bil för dagen och jagade 13sek efter Emil.  


På SS4 körde Rickard dom 7km fort och bjöd upp till kamp om segern. Jan Erik 4sek efter och Emil strax bakom. Krister Morén / Ronnie Maxe tappade mycket tid här med elproblem som dom lyckades lösa och fullfölja. Nu skiljde endast 6 tiondelar mellan Jan Erik och Rickard med endast SS5 kvar att köra.
 
SS5 bjöd på en helt annan typ av väg, bredare och snabbare, 9km lång.
Emil trivdes här och satte bäst tid följd av Rickard och med Jan Erik endast 7 tiondelar efter.
Det innebar att Rickard Andersson med sin snabba MK1:a gick segrande ur striden med en ynka tiondel!!
Undrar hur många cm det är...?
Emil rundade av pallen, Mattias Lagström 4:a, Rolf Andersson som visade upp en säker fartökning idag styrde in som 5:a med våran tävlingssponsor Henry Nyberg bakom sig, som för dagen hade Patrik Sällström som bisittare.

Ny i cupen för dagen var Bo Johborg och Kent Bergqvist, välkomna!

Efter denna drabbning så blev det lite omkastningar i cuptabellen. Ny ledare är Rickard Andersson och Jan Erik Eriksson hoppade upp från 4:a till 2:a. Emil Carlsson behåller 3:de platsen.

Nu blickar vi framåt mot nästa cuptävling som blir Rally Killingen i Kil 9 Augusti.
1300 Rallycup vill tack SMK Nyköping för en fantastisk dag och ett bra arrangemang.
Vi tackar även återigen alla våra sponsorer för att ni stödjer oss med tävlingssponsorn Henry Nybergs Åkeri i spetsen för dagen.
 
1300 Rallycup - Mer rally för pengarna


2014-06-30
Inför Gästabudstrofén i Nyköping
Nu börjar det dra ihop sig för ytterligare en drabbning i 1300 Rallycup!
På Lördag förmiddag kommer blåröken spridas runt Björshults Motorsportstadion i Nyköping när 14st Suzukivärstingar ska slira iväg från starten.
Gästabudstrofén ska köras, 160km totalt med 6st luriga specialsträckor på 52km. Vi får se över våra vagnar två gånger på två olika serviceplatser under dagen. Utöver 1300 Rallycups alltid generösa prisbord så utlovar SMK Nyköping att ovanligt mycket priser ska få nya ägare efter dagen.
 
Som om inte detta vore nog så har 1300 Rallycupsponsorn Henry Nybergs Åkeri AB gått in och betalat cupdeltagarnas startavgifter för dagen, Fantastiskt! Henry själv är ju så klart även med och sladdar.
 
Som alltid är det dom som legat på mest i cupen som får äran att rensa vägarna åt resten av startfälten så Markus Kujanpää varvar upp först av alla med sin Kawasukka, som blivit svart med tiden och borde döpas om till BlackMagic efter hans framfarter!
Rickard "Svinto" Andersson går ut efter och lär jaga hårt som vanligt.
3:a i cupen är jag, Emil Carlsson som kommer svettas hela dagen med Jan Erik Eriksson efter sig som alltid håller sig högt upp i resultaten. Sen rullar det på med ytterligar ett helt gäng med förare som alla kan vara med och fajtas högst upp.
Det är otroligt hur en så liten cup kan vara så jämn, jag skulle vilja påstå att drygt halva starfältet har fart för pallplaceringar.
 
Nu lär alla stå på tå och vänta på race och träffa cupkompisarna med den fantastiska samanhållning vi har i vårat gäng.
Hoppas vi ses på Lördag!
 
1300 Rallycup, Mer rally för pengarna!2014-06-02
Sammanfattning Kopparsvängen, deltävling 3 i 1300 Rallycup.
Kopparberg hade lite ovisst väder på morgonen men det sprack upp och det blev en perfekt rallydag.
Kopparsvängen erbjöd 4 specialsträckor där 1, 2 & 3 låg på mellan 5-7 km och 4:an ca 16km, totalt 35km ss.
Vägarna och arrangemanget får toppbetyg, det bjöds på sällsynt snabba och pulshöjjande vägavsnitt!
 
Vi startar efter cuptabellen så en trio MK:1or med Rickard Andersson, Markus Kujanpää & Jimmy Kujanpää drog iväg först följd av Niklas Johansson & vinnaren från premiären Mattias Lagström. Därefter en hel rad Suzukis och Juha Liimatainen med sin ettriga Citroen AX, totalt 12st 1300 Rallycup bilar.
 
På SS1 fick vi direkt smaka på fortåka med våra varvvilliga maskiner.
Jan Erik Eriksson som inte va med i Nybro senast visade direkt att man skulle behöva stå upp o köra om man ska hänga med idag. Han va först men Markus Kujanpää hade formen kvar sen sist och sladdade in endast 0,5 sek efter med brorsan Jimmy som 3:a.
Även en bit bakom pallen va det fajt mellan 5-6 bilar Krister Morén, Roger Eriksson, Juha Liimatainen, Henry Nyberg & Rolf Andersson låg inom några sekunder.
 
SS2 löpte på som startsträckan, riktigt snabb & fin.
JanE och hans Kartläsare Magnus Nilsson var återigen snabbast den här gången dryga 2sek före Emil Carlsson och Tobias Abrahamsson som stortrivdes på dom snabba vägarna. Därefter var riktigt tajt med 5 ekipage inom 2sekunder.
 
Nu va det dags för service.
Niklas Johansson tyckte bilen ormade sig på vägen och här fick dom veta varför, spindeln till vänster bakhjul hade gått av!
Men en svets raggades tag i på serviceplatsen och dom kunde rulla in på rätt tid i nästa TK.
 
SS3 var om möjligt ännu snabbare, här var det Emil & Tobbe som var värst, 4 sekunder före Lagström följd av JanE och ett helt koppel förare inom ett par sekunder.
 
Nu skulle det avgöras på SS4, den längsta och mest varierade sträckan som bjöd på både fullgas och skogsvägsåka.
Ludvikaexpressen JanE & Mange ville vinna idag så här sparades inte på nå krut, här var dom 3,5 sek före Emil & Tobbe som var nöjda med sträckan sen följde Rickard & Carl Gustav ytterligare 2 sek efter.
På den här sträckan uppstod tyvärr mera motgångar för Niklas & Conny, dom skulle försöka köra in det som gick och tog i hårt,
dessvärre slutade en ytterrökar med en studs upp på vägen för att avsluta på taket.
Även Juha blev kvar här, i en vedtrave.
 
Totalen för dagen tog alltså Jan Erik Eriksson hem följd av Emil Carlsson , Markus Kujanpää rundade av pallen som 3:a.
4:a blev Rickard Andersson, 5:a Mattias Lagström, 6:a Jimmy Kujanpää.
Dom här 6 ekipagen var alla inom 30 sekunders marginal, riktigt kul att det är så tajt i cupen där det är ovisst varje gång vem som ska vara vassast för dagen!
 
I cuptabellen blev det lite omkastningar efter dagens drabbning men är som brukligt mycket tajt om poängen även där.
Markus Kujanpää toppar med Rickard Andersson & Emil Carlsson efter sig.
 
1300 Rallycup vill tacka MK Kopparberg för ett klockrent arrangemang!
Stort tack även till alla våra sponsorer som gör att vi kan hålla den här cupen så rolig och intressant som den är.
 
1300 Rallycup - Mer rally för pengarna!


2014-05-27
Inför Kopparsvängen
På Lördag är det dags att rada upp våra 1300 Rallycupvagnar igen.
Denna gång ska vi spruta grus i Kopparberg, Kopparsvängen utgör cupens tredje tävling.
35 km ska åkas fördelat på 4 olika specialsträckor som är notade av Gunnar Barth som för övrigt återkommande stöttar 1300 Rallycup!
 
Vi startar efter tabellställningen och först ut redan med startnummer 3 rullar ledaren i cupen Rickard Andersson iväg med sin gula värsting, tätt nosande bakom kommer Markus Kujanpää som utlovat få avslag med Kawasukkan.
Niklas Johansson som slog sig in på en fjärde plats i Nybro med hälften av växlarna borta i sin växellåda går ut som trea med bra fart i kroppen.
Sedan följer Jimmy Kujanpää , han vill säkert va värst i familjen, Mattias Lagström tvingades bryta i frustration nere i Nybro med växellådsproblem.
Jan Erik Eriksson kom inte till start sist men denna gång lär han ta sin Jane från start till mål på kort tid som brukligt det kan vi lita på.
 
Men det är inte slut där, hela 15 cupekipage kommer till start och det ska som vanligt bli riktigt roligt att träffas och gasa om ytterligare cuppoäng!
 
"1300 Rallycup, Mycket rally för pengarna!"
 
Med vänlig hälsning Emil Carlsson


2014-05-04
Zabrarallyt
Samtliga 1300 Rallycupsekipage var på plats i fredags för att besikta vagnarna inför Zabrarallyt i Nybro. En lång rad med närmare bestämt 14 bilar radade upp på gemensam serviceplats på lördag morgonen efter övernattning på Orrefors stugby.
 
Vi har äran att gå ut tidigt i startfältet, första bil i cupen hade startnummer 9.
Första sträckan mätte 5km och bjöd direkt på klassiska småländska vägar med mycket svängar med krön och spännande upplevelser.
Det var Markus Kujanpää som hade med sig Erik Karjula för dagen som visade att hans erkända fart utan noter verkligen sitter i och var snabbast med ca 1 sekund, hårt jagad av flertalet konkurrenter. 
Segraren från Dan Anderssons minne Mattias Lagström fick tyvärr maskinella problem direkt och tvingades utgå.
 
SS2 på 10km fortsatte i samma karaktär som vi börjat, fantastiskt rolig och fin sträcka. Här hade Niklas Johansson vaknat till och styrde runt sin Lily med hjälp av Conny Karlsson snabbast av alla nästan 3 sekunder före Markus följd av brorsan Jimmy Kujanpää med pappa Vesa i högerstolen.
 
SS3 var den längsta av dagens sträckor på nästan 13km. Här var det fler som stötte på problem, Emil Carlsson/Tobias Abrahamsson dundrade in i en sten i vägkanten som slog sönder en fälg och bärarm, efter hjulbyte fick dom ta sig runt rallyt i transporttempo.
Niklas Johansson tappade växlar och försvann från en given fajt om segern.
Även Krister Morén & Ronnie Maxe fick kasta in handuken efter mål på sträckan med växellådsproblem.
Sträckan vanns av Rickard Andersson och brorsan Robert i deras gula Mk1:a, 1 sekund före Markus.
 
Nu skulle det avgöras på SS4 6km lång, Markus i ledning dryga 2 sekunder före Rickard med Jimmy nosande ytterligare några sekunder bakom. Det visade sig att Rickard drog längsta strået och tog hem drabbningen, följd av Markus som var mycket besviken på startpersonalen som nekade honom en extra minut för att slippa damm från Emil med skadad bil.
Jimmy sladdade in som 3:a, även snabbaste C-förare i gänget! I och med det tog familjen Kujanpää imponerande två av tre pallplatser!
Niklas lyckades med defekt växellåda rulla in som 4:a.
Juha Liimatainen blev 6:a som enda icke Suzukiåkare med sin Citroen AX Sport.
8:a blev Markus Morén som gjorde sin första tävling med sin nybyggda Mk1:a.

Hela 1300 Rallycup lyfter på hatten och tackar Nybro AC för ett kanonarrangemang!
Nu blickar vi framåt mot vår nästa cuptävling som blir Kopparsvängen i Kopparberg sista helgen i maj, nu är teamen igång och kommer garanterat stå på tå tills deltävling nr 3.
 
1300 Rallycup - Mycket rally för pengarna.2014-04-27
Inför Zabrarallyt
Nu kan ni skriva upp att det finns många team som står med preppade bilar och taggade förare/codrivers, för nu börjar det dra ihop sig till gruspremiär i 1300 Rallycup!
Endast en tävling lyckades genomföras i cupen under vintern pga av kyla och snö aldrig ville bita sig fast. Men det är glömt sen länge och nu till helgen vankas det grussprut så det står härliga till när Nybro Auto Club bjuder in till Zabra Rallyt.
 
12 cupekipage ska göra upp om poängen, först ut blir Mattias Lagström som både stod upp värst och blinkade mest av alla med helljuset under Dan Anderssons minne. Han kommer med all säkerhet jagas friskt av ett helt gäng bilar som kanske lägger mer krut på grusåka än snö och vill trängas på pallen, bröderna Kujjanpä som kör varsin MK1:a lär dra hårt, Rickard Svinto Andersson vill garanterat ha revansch sen han vann snöskottartävlingen i vintras. Cupens fortåkande Jan Erik Eriksson & Crille Granfors kommer inte till start så det är svår tippat hur resultaten kommer se ut när sista bil sladdar i mål på Lördag!
 
Flera team har börjat våren med några sprinttävlingar och visat att det kommer gasas friskt framöver. Markus Morén som tidigare åkt med morbror Krister gör premiär i cupen i sitt fina nybygge.
 
Banan mäter nästan 140km varav 34km är fördelad på 4st specialsträckor.
Tävlingen körs helt onotat och lovas innehålla mycket svängiga och spännande vägar och även en och annan stenmur...
 
Hela 1300 Rallycupgänget har bokat boende precis i anslutning till varandra och lita på att det kommer bli mycket historier och ljug kvällen innan race! :)
 
1300 Rallycup - Mycket rally för pengarna!
 
Med vänlig hälsning Emil Carlsson


2014-03-05
Inför Lima
På Lördag kör 1300 RallyCup sin andra deltävling för året. På grund av den milda vintern så krymte den till bara två deltävlingar. Lima MK's traditionella LBC-rusch blir som brukligt även avslutning på vintersäsongen. För cupdeltagarna gäller det 2014 års vintersäsong och den speciella vintercupen men även att samla på sig poäng inför fortsättningen i sommar.

Bästa läget har Fagerstagrabbarna Mattias Lagström/Rickard Forsell som just nu har en knapp ledning före rutinerade Jan-Erik Eriksson som denna gång lotsas av fjolårsvinnande co-drivern Sven-Erik "Beppe" Svensson. Fjorton stycken små Suzukibilar och en Citroen kommer att starta i aktuell placeringsordning bland de absolut första i detta klassiska och mycket populära rally.

Duktiga paret Emil Carlsson/Thobias Abrahamsson fattas i startlistan pga utlandssemester men har istället förstärkts av två mycket intressanta och snabba ekipage i form av comebackande Niklas Östmark med pappa Johnny i högerstolen. Även Norbergskillarna Johan Bengtsson/Christer Berg kommer garanterat att ställa till det för dem i toppen. Ja resultatet blir svårtippat då ettan Mattias "Laggen", tvåan Jan-Erik, trean Niklas Johansson, femman Markus Kujanpää, sexan Krille Granfors med co-drivers alltid är med och slåss i absoluta toppen. Även åttondeplacerade Rickard "Svinto" Andersson kommer absolut vara med i den striden. Hans placering beror på snöskottning i föregående tävling men tack vare cupens unika poängsystem med sträckpoäng så blev han inte helt lottlös tack vare fina sträckplaceringar i övrigt.

Arrangörerna bjuder på riktigt fina förutsättningar med meterhöga snövallar och isunderlag. Bara att önska det rekordstora vinterstartfältet i "SukkaCupen" en riktigt trevlig rallylördag.

1300 RallyCup. Mycket Rally för Pengarna.
Gm Ola Strömberg


2014-02-23
Alla hade väntat och väntat på premiären i årets 1300 Rallycup
Efter ett fantastiskt jobb av arrangören så kunde Dan Anderssons Minne köras nu i helgen 22/2.
Det vräkte ner snöblandat regn på morgonen när 13 st. 1300 Rallycupekipage stod och väntade på start efter att anmälan och besiktingen va avklarad.

Det skulle bli svåra förhållanden för våra högvarviga små rallybilar med moddiga vägar som gjort sträckorna hala och förädiska. Vi började med två sträckor på ca 5 km innan det var dags för service. Flera hade redan provat på snövallarna, den som blev kvar längst var Rickard Svinto Andersson med sin gula MK1:a, dom skottade över 30 minuter. Trots att alla tyckte det var väldigt svårkört var det bara glada miner och tillrop i depåområdet!

Efter service bar det iväg mot ss3 som var hela 30km lång, här skulle det bli svettigt i 24-26 minuter! Sen fick vi se över våra vagnar igen på service inför den avslutande ss4 som mätt ca 16 km. Det blev en spänd väntan på resultaten då ingen riktigt hade full koll på tiderna under dagen. Snart nog kom resultaten och det visade sig att det var Mattias Lagström/Rickard Forsell som tagit sin Suzuki snabbast imål, endast 7sekunder före Jan Erik Eriksson/Magnus Nilsson! Mycket kul sa Mattias som även berättade att han hade turen med sig idag, då han sladdade i diket efter mål på ss4. Men det fanns gott om folk på plats så dom kom upp på vägen och hann fram till tävlingsmålet i tid! Niklas Johansson/Lars Andersson som är nya i cupen för året rundade av prispallen som 3:a efter en stabil körning. Emil Carlsson/Tobias Abrahamsson toppade C-förarlistan följd av Jimmy Kujanpää/Lars-Erik Kirmo som 2:a och Roger Eriksson/Sandra Bergström 3:a även dom nya i cupen för året.

Det var väldigt roligt att se att så många team kom till start och att samtliga tog sig i mål, även sammanhållningen och stämningen i vårat gäng är sällsynt och glädjer alla! 1300 Rallycup vill tacka Wesmanklubbarna för ett fantastiskt bemötande och en väl genomförd tävling, otroligt att det överhuvudtaget gick att genomföra i denna milda vinter! Nu blickar vi framåt till LBC Ruschen som Lima MS arrangerar 8 mars, då vi kör deltävling 2 i 1300 Rallycup.

Emil Carlsson 1300 Rallycup
Mer rally för pengarna!


2014-02-17
Premiär 1300 Rallycup!  
Då ser det äntligen ut att bli tävlingspremiär i 1300 Rallycup 2014 efter dålig vinter med inställda och uppskjutna tävlingar.
Dan Anderssons Minne kommer med vädergudarnas hjälp bjuda till ett kanonrally på lördag, 22 Februari.
 
Lördag morgon kommer dryga 100 Rallybilar vänta på start och hela 16st 1300 Rallycupekipage varva upp vid Malmaskolan i Grängesberg.
Nu är poängtabellen nollad och många hungriga förare vill göra bra ifrån sig och det känns som att det kommer bli tajt i resultatlistan. Trots att cupvinnaren Stefan Sollenfelt och tvåan Ola Strömberg inte kommer till start i vinter så kommer det gå undan i skogarna!
 
Jan Eriksson får ses som favorit med hemmavägar och en tredjeplats totalt 2013, men även förare som Rickard "Svinto" Andersson, Krille Granfors, Båda bröderna Kujanpää, Mattias Lagström  kommer med all säkerhet "stå upp" och även jag själv ska försöka sno nån poäng med mig hem.
Först ut kommer Ungdomsföraren Tobias Budin och pappa Göran vara med deras nybyggda Suzuki Mk2:a,
Mycket kul är även att Juha Liimatainen med sitt Citroenekipage kommer till start och bryter Suzukidominansen litegrann.
 
Allt kan hända och innan vi vet vem som gasat bäst ska alla köra 124 km varav hela 70 km SS fördelat på 4 specialsträckor på fina vintervägar, nåt som är säkert är att samtliga lär vara taggade till tusen!
 
1300 Rallycup, Mer Rally för pengarna!
 
Med vänlig hälsning Emil Carlsson


2014-02-04
Föreningebs stadgar  
Vid årsmötet 2013-11-23 antog föreningen nya reviderade stadgar.


2014-01-09
Premiären av 2014 års 1300 RallyCup  
Bergslagsrallyt flyttar datum från 25/1 till 1/3 pga rådande väderförhållande. Detta kommer innebära att cupdeltagarna kommer få ett intensivt tävlingsschema med tävlingar tre helger på raken med början den 22 Februari med Dan Anderssons Minne följt av Bergslagsrallyt 1mars och  avslutning av vintersäsongen den 8 mars med LBC-Ruschen i Lima. Glöm inte bort att premiär  i 1300 Vintercup är den 9 Februari i Skutskär och Skutskärsratten .

"Styrelsen 1300 RallyCup"Tävlingskalender 2014


11/1 Skutskär     (Vintercup)

Cup Tävling 1: 25/1 Bergslagsrally. (Vintercup) Noter

Cup Tävling 2: 22/2 Dan Anderssons Minne.  (Vintercup) Noter

Cup Tävling 3: 8/3 LBC Ruschen. (Vintercup) Noter

Cup Tävling 4: 3/5 Zabra Rallyt. Onotat

Cup Tävling 5: 31/5 Kopparsvängen. Noter (Onotat)

Cup Tävling 6: 5/7 Nyköping. Noter

Cup Tävling 7: 9/8  Kil. Noter

Cup Tävling 8: 30/8 Vimmerby. Noter

Cup Tävling 9: 27/9 Sigtuna. Onotat
 
 
 

HEM Bild- Mediagalleri
Följ oss
på Facebook

© 1300 Rallycup
Org. nr: 802463-3755
BG 822-4073
Swish 1235351465
e-post. styrelsen@1300rallycup.se

Om kakor (Cookies)

Webmaster:

Produktion: <beki>
SUZUKI 1300 Rallycup Press
Föreningen 1300 Rallycup Forum
Nyheter Translate