Suzuki 1300 Rallycup
HEM 1300 Rallycup Föreningen 1300 Rallycup Nyheter Bild- Mediagalleri Press Forum Select language
Äldre nyheter och rapporter
2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003

 

Nyheter och rapporter 2015

2015-12-27
Pressrelease
Säsongen 2016 ser ut att bli ytterligare ett rekordår för snart 29-åriga "sukkacupen". Intresset bara växer för att tävla med dessa ettriga små maskiner trots deras höga ålder.
Begränsningen nu är väl att tillgången är kraftigt begränsad. Visserligen tillåter man ju numera andra grN bilar upp till 1300cc men det verkar faktiskt som ingen slår den gamla sukkan i prestanda. Kanske det ligger något i eldsjälen och ordföranden Ola Strömbergs påstående: "En bil består bara av en hög med pressad plåt som är ihopsvetsad. När detta är gjort saknar total betydelse så länge den fyller sin uppgift som tävlingsbil och är kostnadseffektiv".  Något som Pelle Wilén och Martin Holmdahl visade med all önskvärd tydlighet i Rally Uppsala.  Visserligen har bilarnas värde stigit betydligt de senaste åren (tillgång och efterfrågan) men det är ju faktiskt något som gynnar de nuvarande ägarna. 2015 slogs nytt deltagarrekord i cupen efter dess "nytändning" 2010. Trots bristen på bilar tror man 2016 kommer bli ett nytt rekordår.
Den enskilt största anledningen förutom en extremt stor sammanhållning och social gemenskap till det är det framgångsrika arbetet med att knyta seriösa sponsorer till sig.  De kommer att betala samtliga tävlandes startavgifter i samtliga deltävlingar!! Dessutom kommer ungdomarna i cupen att belönas med extra priser vid varje deltävling förutom dem som lottats ut.


2015-11-18
Bästa cupvänner
Det har ju faktiskt ännu inte gått en månad sedan vårt årsmöte och sedan den nya styrelsen bildades. Men jag tycker det är på sin plats med en liten redovisning av vad som hänt och vad vi hoppas kommer hända.
Efter vad jag förstått så är det bara personer i styrelsen som i princip hade gjort hästjobbet denna säsong. Det ser jag nog som det viktigaste att ändra på om vi ska orka.
I en förening ska alla vara aktiva och hjälpa till. Det står till och med i våra stadgar och är därför tämligen självklart. Men det ska ju organiseras och jag är tyvärr ingen bra organisatör men min målsättning är dock glasklar.
Därför har vi i styrelsen delat upp verksamheten i olika områden som vi kallar för grupper. Till de grupperna är avsikten att utsedda team ska bli helt ansvariga. Vi i styrelsen kommer att agera som faddrar för dessa ansvariga. Vilket betyder att vi inte tänker göra jobbet utan mer vara med och stötta och naturligtvis hjälpa till i viss mån. Jag kan garantera er att vi i styrelsen ändå kommer ha tillräckligt att göra.


Ola Strömberg


2015-10-19
Final i 1300 Rallycup
Inför Rikspokalen var det öppet om totalplaceringarna i cupen, Jan Erik Eriksson hade greppet före Emil Carlsson som hade en liten möjlighet att ändra på detta. Trea var Daniel Eriksson med chans på andraplatsen. Mattias Lagström var fyra men hårt ansatt av Ola Strömberg.

Mycket skulle hända...
 
SS1 mätte ca 9 km, en fin varierad väg med några riktiga tjuvnyp på ett hygge där det stod många hundra entusiaster och hejade.  Jan E var sugen på att avgöra och var snabbast direkt, 3 sekunder före Ola, Lagström 3:a.
Emils chanser till totalseger grusades direkt när dom gick av vägen, tappade många minuter och krökte till framvagnen, men tog sig vidare.
Tyvärr blev två sukkor kvar redan här, Marcus Morén med rasad maskin och Roffe Andersson med växellådshaveri.
 
SS2 var 20km, mycket fin med inslag av asfalt. Här visade Jan E återigen sin styrka och var 2,5 sekunder före Ola igen. Stefan Sollenfelt är tillbaka i cupen och satte tredje tid här före Lagström. Tobbe Wahlström, Jimmy Kujjanpää & Crille Granfors sladdade in inom samma sekund.
Denna gång var det Daniel Erikssons tur och drabbas av problem, växlarna försvann en efter en och dom tvingades bryta här.
I och med detta så var topp tre i cupen avgjord men fajten om 4:de platsen var glödhet mellan Ola och Mattias, det skulle avgöras på sista sträckan.
 
SS3, en kort sträcka med lika fin karaktär som övriga.
Nu burkade Ola värst i cupén, tog sträcksegern före Lagström och gick förbi i totalen.
Sollenfelt började komma igång och var 3:a igen före segraren JanE som flyttade ensilagebalar i en tajt vänster, för övrigt lade sig Emil på sidan i samma sväng men tog sig i mål trots allt.
 
Summa summarum, Jan E & Mange tog segern endast 3,2 sekunder före Ola & BrittMarie.
Mattias & Rickard rundade av pallen före Sollet & Joakim.
Våran ungdomsförare Pontus Florin rattade in som 4:a i sin klass.
 
Nu har den feta damen sjungit klart och vi har resultatet för 1300 Rallycup 2016.
Den alltid snabbe och stabila Jan E med sin kartläsare Mange började lite knackigt i snön uppe i Lima men sen har dom varit med i toppen hela tiden och tar en välförtjänt totalseger.
Emil & Tobbe har blandat toppresultat med några plumpar i år men det räcker till andra platsen.
Fräsen & Pelle har vart väldigt jämna hela året om man bortser från finalen och sladdar in som 3:a.
Ola & hans bättre hälft Brittmarie tog sig som sagt upp på fjärdeplatsen precis före Mattias & Rickard som även är snabbaste juniorekipage!
Tobbe & Magnus som hittat tillbaka till cupen efter många år blir 6:a.
Andra junior och 7:a i totalen blev Marcus Morén.
 
Under året som gått så har flera ekipage gjort stora framsteg och flera spännande team väntas ansluta till cupen nästa år så vi ser redan fram emot cupstarten i vinter.
En komplett resultatlista finns här.
 
Nästa helg ska vi ha årsmöte med aktiviteter och prisutdelning utanför Grängesberg, då lär det bli tjo & tjim!
 
1300 Rallycup - Mer rally för pengarna!
2015-10-14
Cupfinal
På lördag är det dags, Rikspokalen i Örebro som också utgör den avgörande finaltävlingen i 1300 Rallycup.
Det är inte klart fören "the fat ladie sings" sägs det, och så är det verkligen i cupen i år.
Jan Erik Eriksson har kopplat greppet om segern efter hans stabila körningar hela året, men Emil Carlsson kan gå förbi med lite tur och ett toppresultat i helgen. Daniel Eriksson ger inte Emil nåt utrymme o slappna av heller då han skuggar fåtal poäng bakom på tredje plats. Junioren Mattias Lagström ligger fyra men lär också sträcka ut ordentligt då Ola Strömberg jagar tätt bakom på hemmavägar dessutom.
Allt är uppgjort för en spännande avslutning där alla kommer plåga sina 1300 kubiks maskiner till det yttersta!
 
15 cupekipage kommer rada upp för start direkt efter ungdomsklassen, där våran Pontus Florin är med och drar som vanligt.
Vi finner några nya namn i anmälningslistan, tidigare cupvinnaren och hemmaåkaren Stefan Sollenfelt,  Joakim Rydin samt Jimmy Kujjanpää som är tillbaka efter några tävlingars frånvaro. Roligt!
 
Smk Örebro bjuder på 3 sträckor på totalt 34 km som dom tävlande ska få avnjuta med Gunnar Barths vägvisning som vanlig.
Vi är glada att åka cup här och att samtliga får komma till start då arrangören har tvingats gallra i startfältet pga det enorma intresset.
 
Väl mött i skogarna, ni lär höra oss!
 
1300 Rallycup - Mer rally för pengarna2015-09-20
Rapport från Rally Sigtuna
Vi hade den äran att lägga deltävling 8 hos Sigtuna RC och deras fina Rally Sigtuna.
Vi körde här även förra året men då utan noter.
43 km fördelat på 5st mycket varierade specialsträckor bjöds det på. Mycket regn hade fallit men banan klara sig över för väntan och inte ens vi som startar först led av så halt underlag. 
 
SS1 var en fin grusväg som både löpte på och hade svängar som gick i varandra, den mätte ca 7km.
Jan E Eriksson som leder cupen visade klass direkt och var knappa 3 sek före Daniel Fräsen Eriksson som var ytterligare 1,8 före Emil Carlsson. Som vanligt är det mycket trångt i 1300 Rallycup, här var topp 8 inom 15 sekunder! Tyvärr tappade vi Roffe Andersson direkt när generatorn gav upp.
 
Två sträckor innan service, SS2 på dryga 8km var en riktigt tajt sträcka med grässträng i mitten. Här kunde man inte slappna av en sekund!
Återigen var Jan E värst men endast 6 tiondelar före Mattias Lagström som har ett fint flyt i körningen nu! Fräsen körde in som 3:a på sträckan endast dryga sekunden bakom.
 
Nu var det dags för service, och här visar man att det inte behövs stora fina anläggningar, tält mm för att vi ska kunna åka rallytävling.
Servicebilarna stod utspridda på alla fickor som gick att hitta utmed en liten kurvig asfalterad väg, inga problem!
 
SS3 13,6km längst för dagen och nu blev det lite högre tempo, fin snabb väg som skapar adrenalin hos teamen.
Här slog Fräsen till med sträckseger dryga 4 sek före Emil.  JanE och Lagström var väldigt lika 3sek efter.
 
JanE tog SS4 med dryga 2sek till Lagström som hade Ola Strömberg nosande endast 2 tiondelar bakom.
 
Inför avslutande sträcka 5 klassiska Vadet på 9km, räknades det tider som aldrig förr!
JanE i täten endast 5 tiondelar före Fräsen!
Emil 3:a 1,3 sek före Lagström, nu skulle det göras upp!
Men nu vaknade farbror Ola till och skåpade ut samtliga, knappa 4 sek före Fräsen.
Lagström sladdade in som 3:a.
Jan E drog i en sten men gjorde en riktigt bra sträcka med bakhjulspunktering men tappade därmed segern.
Emil körde av vägen, kunde fortsätta men tappade mycket tid och därmed pallplatsen.
Uffe Örnevik bröt här med motorproblem.
 
Det är mycket tajt i cupen nu och minsta misstag blir ödesdigert, tempot räcker långt upp i totalresultatet. 
Riktigt kul, så här ska det vara!
 
Så här såg topp 5 ut när alla landat:
 
1. Daniel Eriksson             30:01,7
2. Jan E Eriksson               30:06,0
3. Mattias Lagström        30:12,8
4. Emil Carlsson                30:18,1
5. Ola Strömberg              30:23,5
6. Thobias Wahlström     30:42,9
7. Crille Granfors              31:01,0
8. Marcus Morén             31:44,0
9. Emil Nähr                      32:01,9
10. Simon Pettersson      32,41,7
 
Nu återstår bara finalen i 1300 Rallycup, Rikspokalen i Örebro. 
Jan E behåller ledningen före Emil och Fräsen jagar som trea.
Men inget kommer vara klart fören målgång på sista sträckan det är en sak som är säker!

2015-09-17
Vi ses i skogarna kring Sigtuna på lördag
1300 Rallycup börjar närma sig final, två tävlingar återstår och det är mycket tajt som vanligt i tabellen.
Ingenting är klart och samtliga lär stå upp och köra in i det sista!
Till helgen kör vi Rally Sigtuna, ett trevligt arrangemang som vi besökte även förra året, men i år erbjuds det noter så förutsättningarna blir lite annorlunda.
43 km fördelat på 5st specialsträckor ska köras innan vi får återvända till Trosta park där start & mål finns.
Sträckorna ska innehålla stor variation med allt från små slingrande vägar där man måste stå på tå för att prestera bra och snabba "Vadet" där det lär plinga fint i våra 1300 kubiksmaskiner!
Tolv 1300 Rallycupbilar blir vi denna gång, det snackas om laddade team som vill prestera sitt bästa och få med sig bra med poäng till finalen i Örebro.
JanE Eriksson går ut först i egenskap av cupledare följd av Emil Carlsson. Daniel Eriksson som levererade toppresultat hemma i Eskilstuna rundar av topp tre. Sedan följer våran snabba Junior Mattias Lagström som går från klarhet till klarhet, före Ola Strömberg.
Crille Granfors och Ulf Örnevik fick suget tillbaka efter förra tävlingen och även Rolf Andersson kommer till start efter ett litet uppehåll, roligt!
Pontus Florin, våran ungdomsåkare gör det enda rätta och nöter på tävling efter tävling trots ofta tunt startfält, tumme upp för honom!
 
Ses i skogarna kring Sigtuna på Lördag!

2015-08-31
EMK-Kannan Eskilstuna MK
I helgen körde 1300 Rallycup sin 7:e deltävling . 5ss på cirka 46km avverkades på riktigt häftiga rallyvägar och höjdpunkten hos många ekipage var ss5, där fick nog funktionärerna i målbilen se många glada miner.
Först ut var Pontus Florin/Björn Andersson i ungdomsklassen som gör sin 5:e start för säsongen och han har inte betalat en enda krona i startavgifter tack vare våra fina sponsorer och 1300cupens generösa ungdomstänk.  Slutar 6:a i klassen totalt men kammar hem sin 4:e 40poängare i Ungdomsklassen i  1300Rallycup.

SS1 5,9km
Piggast från start denna lördagmorgon var hemmaåkaren Daniel ”fräsen” Eriksson med Pelle Wilen vid sin sida, vinner sträckan 6 tiondelar före Ola Strömberg/Britt-Marie Åhlund och tar hem första sträckpriset på 10kg potatis. Som vanligt var det inte bara mellan ettan och tvåan det var jämnt, från Daniel till Thobias Wahlström/Magnus Johansson på femte-platsen skiljde det endast 4,1 sekunder.

SS2 4,9km
Fräsen fortsätter imponera och kasserar in ytterligare ett sträckpris, tvåa Ola igen, trea Jan-E, fyra Thobias och även här är det tajta sekund- och tiondelsfajter långt ner i resultatlistan.

SS3 6,35km
Fräsen prutar inget på högerpedalen och tar tredje raka sträcksegern före Ola även här, trea på sträckan blir Mattias Lagström/Rickard Forsell som klättrar upp till fjärdeplatsen totalt. Emil Carlsson/Tobias Abrahamsson missar i ett vägbyte och hjälper väghållaren med den årliga gräsklippningen i dikeskanterna och tappar värdefulla sekunder. Robin Norling håller imponerade tempo utan noter och slutar på en femteplats.

SS4 4,35km
Här visar Ola vem som är äldst och kammar hem potatissäcken, 1,5 sekunder före Fräsen. Trea är Jan-E, hela 8 tiondelar före Lagström.

SS5 18,37km
”Fränaste sträckan jag någonsin åkt” hördes efter målgång. Fräsen laddade återigen på bäst hela 7,3 sekunder för Mattias Lagström som fått upp farten ordenligt nu. Ola trea men han hade lite problem på slutet då han fick laddproblem med sin ”Urzula” men han fick även smaka på lite damm efter Emil som fått stannat och bytt däck mitt på sträckan efter stenkänning som även resulterade i en krokig länkarm. Norling hade återigen en femtetid totalt. Här bryter tyvärr en fjärdedel av startfältet, Simon Pettersson och Johan Bengtsson får båda problem med växellådan. Crille Granfors har inga bromsar kvar och Emil Nähr bryter med tekniskt fel.

SS6 5,9km
Vi avslutar dagen som vi började med SS6 (gick även som SS1). Mattias Lagström förbättrar sin tid med 13 sekunder jämfört med SS1, tar hem sträcksegern och klättrar upp på en andraplats totalt.
Tvåa på sträckan blir Fräsen före Jan-E. Olas laddproblem fortsätter men han kan linka igenom sträckan för att ta sig till slutmål.

Resultatlista enligt följande:
1 Daniel Eriksson/Pelle Wilen 31.54,9
2 Mattias Lagström/Rickard Forsell +22,7
3 Jan-Erik Eriksson/Magnus Nilsson +28,9
4 Thobias Wahlström/Magnus Johansson +54,1
5 Robin Norling/Mattias Sundström +56,2
6 Ola Strömberg/Brittmarie Åhlund +1.40,2
7 Marcus Moren/Martin Moren +1.57,6
8 Emil Carlsson/Tobias Abrahamsson +5.10,0
9 Ulf Örnevik/Christer Nilsson +8.12,0

Fräsen tar alltså hem inte mindre än fyra sträcksegrar och tar en övertygande seger tillslut. Mattias Lagström tar precis som i Hässleholm hem andraplatsen totalt och är snabbaste junior. Trea blir Jan-E och fjärdeplatsen kniper Thobias Wahlström. En av dom som imponerar mest är Robin Norling på femteplatsen som alltså kör onotat på dessa utslagsgivande vägar och är endast 56,2 sekunder efter vinnaren. Fina priser i form av startavgifter, presentkort från arbesko m.m både delades ut till pallplatser men nästan lika mycket priser lottades ut.

1300Rallycup tackar ödmjukast till arrangör Eskilstuna MK med alla dess funktionärer och även ett fantastiskt stort tack till CARFIX som var våran tävlingssponsor i denna deltävling.

Nästa deltävling  är Rally Sigtuna 19/9.
1300RallyCup  ”Mycket rally för pengarna”

2015-08-28
Imorgon väntar EMK-kannan i Eskilstunaskogarna för 1300 Rallycup
06.30 rullar första bil in i besiktningen på Bilia i Eskilstuna, därefter väntar några timmar på den gemensamma  serviceplatsen där alla 1300cc-värstingar står uppradade. Första bil från cupen rullar ut från start kl 10.07 och det är våran ungdomsåkare Pontus Florin med bisittare Björn Andersson från hemmaklubben Eskilstuna MK. Emil Carlsson/Tobias Abrahamsson rullar ut först i den stora cupen i egenskap av cupledare. Endast 2,87 poäng efter i tabellen hittar vi Jan-Erik Eriksson/Magnus Nilsson som startar som nr 2, efter honom följer segertippade hemmaåkaren Daniel Eriksson som manas på av Pelle ”2-hjularn” Wilen. Flera andra kommer att blanda sig in i toppstriden med bland annat Mattias Lagström som har med sig en andraplats från Hässleholm senast, Ola Strömberg, Christian Granfors, Thobias Wahlström.
15 bilar totalt kommer till start och förhoppningsvis är alla tillbaka vid målgång vid ca 16.00. Då har vi avverkat 6st utslagsgivande SS på totalt 46 km.
Helt unikt för 1300Rallycup är våra fantastiska tävlingssponsorer som är med och betalar våra startavgifter och denna gång säger vi TACK till Carfix i Västerås. Där köper vi även våra reservdelar till ett bra pris om sukkan mot förmodan skulle gå sönder. Deras logga kommer att pryda samtliga cupåkares överkant på vindrutan.

Kör hårt imorgon!

2015-08-09
Snapphanerallyt
Till årets upplaga av Snapphanerallyt var 1300 Rallycup inbjudna att köra våran 6:e deltävling.
5st mycket fina specialsträckor med varierande karaktär på totalt 40 km bjöd Hässleholms MK på.
 
Kvällen innan race njöt större delen av cupen av det fina vädret, sällskapet och god mat på plats i depån.
Våra 1300 cc ekipage stod uppställda för start lördag kl 11.00, snyggare än vanligt då samtliga var extra dekaltrimmade med dekaler från Österbymo.
Vädret var lite osäkert på förmiddagen men sprack upp och bjöd teamen på strålande sol och svettiga förhållanden efter lunch.
 
SS1 , en sträcka med ca 3,5 minut körning som bjöd på lite lurigheter.
JanE Eriksson var taggad och snabbast 1,5 sek före Ola Strömberg och ytterligare ett par sek före Daniel "Fräsen" Eriksson.
Emil Carlsson brände rakt fram i ett lurigt vägbyte och förlorade värdeful tid.
 
SS2, en något kortare sträcka med snabbare karaktär.
Återigen visar rutinen i cupen hur man ska göra, JanE först endast 2 tiondelar före Strömberg.
Mattias Lagström visar bra fart och blir 3:a här knappa 2 sek efter, hårt jagad av fräsen 2 tiondelar bakom.
 
Nu rullade vi tillbaka till serviceplatsen för lite översyn och påfyllning i bilar och gubbar innan dom tre avslutande sträckorna skulle köras på rad. Ingen behövde några större renoveringar och samtliga rullade vidare i tid.
 
SS3 även den en fin sträcka med en åktid på dryga 2,5 minut.
Strömberg va starkast här 2,5 sek före JanE, Fräsen sladdande in endast 1 sek bakom och Emil ytterligar 3 tiondelar efter.
Nu tog Strömberg över ledningen från JanE.
 
Nu väntade 2 sträckor, betydligt längre än tidigare.
SS4 mätte 9,9km och bjöd på svängar som gick i varandra, i stort sett från start till mål.
Emil hade vaknat till här och va snabbast med 6 tiondelar till JanE som visar styrka gång på gång och tar tillbaka ledningen.
Lagström kör jämt och stabilt och gör en tredje tid här.
Roger Eriksson går på lite hårt i ett parti och gör en snurr här men blir kvar på vägen utan skador.
Team Strömberg missade tyvärr en avtagsväg på väg till sträckan och blir olyckligt 5 min sena till starten här.
 
Avslutande ss5 mätte hela 17km och det här är nog en av dom snabbaste sträckorna vi har bjudits på.
Sträckan gick övervägande på militärt övningsområde där vägarna är mycket breda och spårvalen är helt avgörande.
Återigen visade åldermännen hur man ska göra och sätter imponerande tider här.
JanE snabbast endast 5 tiondelar före Strömberg men hela 13 sekunder före Lagström som gör en mycket bra avslutning på dagen och går förbi Fräsen upp på andra plats.
 
JanE Eriksson blev ganska ohotad i toppen idag när Strömberg åkte på tidsprick.
Mattias Lagström är verkligen värd sin andra plats efter stabil körning.
Daniel "Fräsen" Eriksson tog sista pallplatsen endast en dryg sekund efter Lagström.
Emil Carlsson blir fyra före Ola Strömberg och Roger Eriksson.
 
Trots att vi inte va så många till start denna gång så är humöret på topp i cupen och gång på gång bjuds vi på fantastiska arrangemang.
Nu laddar vi om till EMK Kannan i Eskilstuna som blir våran nästa deltävling.
 
Stort tack till Hässleholms MK för en klockren tävling!
 
Tack till alla våra samarbetspartners som kryddar våran cup till det där extra!


2015-08-03
I helgen som väntar beger sig 1300 Rallycup till Hässleholm
I helgen som väntar beger sig 1300 Rallycup med sina extra dekaltrimmade bilar till Hässleholm för att köra sin 6:e deltävling.
Hässleholms MK bjuder in till Snapphanerallyt, det talas om ett snabbt rally innehållande dryga 40 km fördelat på 5 specialsträckor.
Här väntas våra 1300cc maskiner få spela ur på dom högre tongångarna!
Ett något litet men ack så naggande gott startfält väntas i cupen denna gång.
Vi startar enligt cupens totaltabell och Emil Carlsson som rullar av rampen med nr 1 på dörrarna har visat god fart med seger i dom tre senaste deltävlingarna men är alltid hårt uppvaktat av bakomvarande fartfantomer.
Jan Erik Eriksson är alltid med i topp, har vunnit en deltävling i vår och skuggar Carlsson tätt i tabellen.
Daniel Eriksson åker första året i cupen men med sin erfarenhet håller han högt tempo, samlar på pallplatser i år och lär snart ta sin första seger.
Mattias Lagström leder Juniorligan och är alltid med och sätter bra tider när det stämmer.
Ola Strömberg med mest rutin i baggaget, vann premiären i Lima och 2:a senast i Slottsprinten.
Roger Eriksson har visat prov på riktig fortåka blandat med lite tillbud, här kommer det med all säkerhet gå fort hela tiden framöver.
 
Vi ser alltid fram emot att träffas och ha trevligt, än roligare när vi får besöka nya platser och fina tävlingar.
Vi ses i Hässleholm.


2015-07-13
Sammanfattning av Slottssprinten
Deltävling 5 i 1300 Rallycup avverkades hos Katrineholms MK och deras trevliga arrangemang Slottsprinten i den charmiga miljön vid Eriksbergs slott.
Vi tog tillfället i akt att bjuda in alla cupteam till grillfesten på kvällen för att umgås & ha trevligt "after race".
Tävlingen som sådan mätte 21 km ss, 2 sträckor kördes för att sedan ta ett längre lunchuppehåll för att sedan rulla vidare mot ytterligare 2 sträckor.
 
Vi blev till slut 15 team till start med våran ungdomsåkare Pontus Florin.
2st nya team var på plats Kristoffer Gustavsson Katrineholms MK och Emil Nähr Eskilstuna MK, riktigt roligt!
 
SS1 på knappt 3 km bjöd på ett mycket snabbt parti från start fram till ett tajt vägbyte ner mot en smal väg mellan gärden med några krön innan målet.
Emil Carlsson från hemmaklubben startade bäst, 2,5 sek före JanE Eriksson som gjorde en mycket bra sträcka men var lite tuff in i vägbytet och gled ut en aning. Därefter följde 4 bilar inom 1sek.
 
SS2 en sträcka som innehöll det mesta från full gas över krön till tajta svängar som går i varandra, den mätte dryga 8 km.
Emil & Tobbe var mycket nöjda med sin körning och klockades 8,8 sek före JanE. Han tyckte sträckan var hal men sladdade ändå in som tvåa före Ola Strömberg endast knappa sekunden bakom.
Sedan följde återigen ett helt koppel av team, Thobias Wahlström, Daniel Eriksson, Mattias Lagström & Roger Eriksson inom 3-4 sekunder.
Krister Morén körde tyvärr av vägen och träffade sten precis innan mål här, nu får teamet samla kraft och komma igen efter lite missflyt ett tag. 
Även Emil Nähr försvann efter sträckan med tekniska problem.
 
Nu kolla man över bilarna och fick i besättningarna lite mat på det 90 min långa lunchuppehållet.
Samtliga var positiva och det sågs inga större reparationer i depån.
 
SS3 på ca 6km bjöd även den på lite snabba vägar från start sedan in på en mindre väg med några nyp för att gå ut på en bred och snabb väg igen mot målet.
Nu började det hända saker bland topp tre, Emil gjorde en grov miss i en chikan tidigt på sträckan samtidigt som Ola körde riktigt tufft.
Ola tog sträcksegern 3 sek för JanE , Emil rullade i mål ytterligare 2 sek efter.
Daniel var här 2 sek före Thobias vilket gjorde att dom hade samma tid inför avslutande SS4!
 
SS4 var en kort sträcka på en liten krokig väg som avslutades med ett par vägbyten som var fulla av publik vid slottet.
Ola var fortsatt tuff och var snabbast före JanE och Daniel som taggade till och slog Thobias med 4 tiondelar.
 
Emil hade marginal kvar och en 4:e plats på sträckan räckte för att ta hem segern före Ola och JanE, dessa tre team inom 5,6 sekunder, otroligt!
Daniel blev som sagt 4:a endast 0,4 sekunder före Thobias.
Juniorerna i cupen hade en uppgörelse som slutade med att Mattias Lagström blev 6:a, Roger Eriksson 7:a, Robin Norling 8:a och Marcus Morén 9:a, endast 14 sekunder skiljde dessa. 
 
Prisutdelningen är svårslagen i kanonväder mycket fina priser och i en sådan slottspark, perfekt start på en lika trevlig grillfest natten lång.
Som om det inte vore nog så höjer Rallyradio grabbarna nivån ytterligare på ett sånt här arrangemang med fantastiska uppdateringar under tävlingen och även som partyhöjare på kvällen med intervjuer och tjo o tjim.
 
Stort tack till Katrineholms MK för en mycket trevlig dag, kväll & natt!
 
En uppdaterad cuptabell kommer finnas på hemsidan snart.
Nu tar 1300 Rallycup några veckors semester för att dra ner till Hässleholm och köra deltävling 6 i Snapphanerallyt 9:de Augusti.


2015-07-07
Slottssprinten, deltävling 5 i 1300 Rallycup
Då var det äntligen dags att rasta våra 1300 kubiksmaskiner igen.
Vi är mycket glada att få köra våran 5:e deltävling på Slottsprinten i Katrineholm. Här blandas mycket bra bilåka med publik evenemang som hopptävling på fredagskvällen, lunchuppehåll samt grillat & fest!
Det passar våran cup perfekt, samtliga ekipage blir kvar och umgås, äter vildsvin och snackar rally på kvällen, fantastisk gemenskap!
 
Rallyt består av 4ss på totalt 21 km, man kör ss1 & 2 sedan är det ett lunchuppehåll där mat erbjuds av arrangören. Sedan körs dom avslutande ss3 & 4, sträckorna ska innehålla alla möjliga karaktärer, allt från "Finlandsväg" till knixiga partier.
 
14 team kommer till start, vilket vi ser som bra mitt i semestertider.
Det har varit benhårt om placeringarna i cupen varje gång vi samlas och ingen räknar med något annat denna gång heller. Vi har 3 team från hemmaklubben Katrineholms MK, det visar sig om det kommer bli någon fördel eller om nerverna spelar in.
Vi rullar som brukligt iväg tidigt i startfältet och startar efter våran totala cuptabell.
 
Här följer topp 5 i cupen:
 
1. Emil Carlsson, Katrineholms MK
2. Daniel Eriksson, Eskilstuna MK
3. Jan Erik Eriksson, Ludvika MS
4. Mattias Lagström, Fagersta MK
5. Ola Strömberg, Nora MK
 
Alla är spända av förväntan och ser fram emot en rolig rallydag, kväll & natt!


2015-06-14
Ytterligare en trevlig tillställning i 1300 Rallycup är till ända
Deltävling 4 gick av stapeln i Kopparberg och MK Kopparberg bjöd på en mycket fin tävling.
Tre sträckor skulle köras, lite få kan det låta som men sträckorna hade bra längd så rallyt mätte ändå 43 km specialsträcka på snabbåkta fina vägar.
Vi blev några färre antal startande denna gång, 12 ekipage kom till start med våran ungdomsåkare Pontus Florin.
 
SS1, en 20km lång snabbåkt grusväg med mycket bra standard, här fick våra små 1300cc maskiner plinga på högvarv.
Emil Carlsson / Tobias Abrahamsson var taggade på morgonen och tog sträcksegern före Roger Eriksson / Sandra Bengtsson endast 2 sekunder bakom! Imponerande körning av Roger som ökar farten mer & mer.
Jan E Eriksson / Magnus Nilsson och Daniel Fräsen Eriksson / Pelle Wilen följde som 3:a & 4:a.
Redan här på ss1 tvingades Ola Strömberg / Brittmari Ålund svänga av med varmgång i maskin och  tyvärr även Tobias Wahlström / Magnus Johansson efter tändningsproblem.
Krister Morén / Ronnie Maxe fick en tråkig start på dagen då dom glömde nycklarna till Suzukin i servicebilen, men fick starta längre ner i ledet.
 
SS2 på 9km var även den snabb men bjöd på något mer svängar, även inslag av asfalt med chikaner.
Emil rullade i mål endast 0,4sek före Fräsen och Jan E som 3:a ytterligare 1sek bakom.
Juniorerna i cupen sladdade in på rad Mattias Lagström / Rickard Forsell 4:a och Simon Pettersson / Millan Kilman som 5:a. 
Marcus / Martin Morén fick problem med växellådan här men kunde åka runt som 6:a utan 3:ans växel.
Värre blev det för Roger & Sandra som startade så bra, i ett vägbyte gick det lite överstyr och slutade på taket efter en lättare vält. Besättningen klarades sig helt och hållet och publiken knuffade dom på rätt körl så dom kunde faktiskt fortsätta och även lämna tidkortet i slutmålet.
 
SS3, den avslutande sträckan för dagen bjöd på helt annat underlag, här va det snabbt men en smalare väg som va nygrusad med ganska grovt material. Emil & Tobbe som var i ledning tyckte det var väldigt halt på rullgruset och va osäkra i målet hur tiden skulle vara mot dom andra.
Men känslan att det var svårkört delades av samtliga och det visade sig att Emil var snabbast här, följd av Fräsen och Jan E.
Duon Morén / Maxe hade fortsatt otur och tvingades utgå här med trasig transmission.
 
Så när resultatlistan publicerades var alltså Emil & Tobbe först men vem som skulle bli tvåa visade sig bli en rysare!
Jan E och Fräsen sladdade in på exakt samma sluttid så första sträckan fick avgöra och där var Jan E något före.
Så andra platsen gick till Jan E & Mange,  Fräsen & Pelle fick runda av prispallen som 3:a.
Sedan följde topp tre i junior, Mattias Lagström , Simon Pettersson &  Marcus Morén.
 
Trots lite manfall så är alltid humöret på topp i cupen och på prisutdelningen var det en stor del av skaran som fick ta del av alla priser vi har från våra fantastiska sponsorer & arrangörer.
 
I och med det vill vi tacka MK Kopparberg för att vi fick komma och köra Kopparsvängen och dela stämningen!
 
Nästa drabbning blir Slottsprinten i Katrineholm.


2015-06-10
Kopparsvängen
 
I helgen beger vi oss till Kopparberg för att köra Kopparsvängen som blir våran 4:de deltävling i cupen. 
43 km ska köras på 3 olika specialsträckor. SS1 ska mäta hela 20km, det blir spännande att se vem som är mest på hugget från start.
I cuptabellen är det benhårt som vanligt och i dom två tidigare tävlingarna har det endast skiljt ett par sekunder mellan 1:an & 2:an vid målgång.
Denna gång blir vi 11 bilar till start och går ut tidigt i startfältet som brukligt.
Emil Carlsson vann sist i Karlstad & Jan Erik Eriksson i Norrköping, Daniel Eriksson har skuggat tätt bakom hela tiden.
Sen har vi Ola Strömberg & Mattias Lagström, ja som vanligt är det 5-6 ekipage som kan utmana om sträcksegrar och pallplatserna.
 
Väl mött i Skogen!


2015-05-31
Deltävling 3, 1300 Rallycup
 
I Karlstad hade vi förmånen att förlägga våran tredje deltävling.
"Solen i Karlstad" lös tyvärr med sin frånvaro hela dagen men vi hade en mycket trevligt ändå.
 
17 Cupteam samlades för att köra dom 7 specialsträckorna på totalt 45 km.
 
SS1 & 7 var densamma och avverkades vid start & mål, folkracebanan vid motorstadion.
Här var det första ekipaget, cupledaren Daniel "fräsen" Eriksson & Pelle Wilén som satte en kanontid och vann sträckan dryga sekunden före besättningen från Trollhättan, Tomi Juntunen & Carl Örberg. Pontus Florin våran förare i ungdomsklassen visade ryggen åt resten av startfältet som trea! Tyvärr tappade vi hemmaföraren Henry Nyberg redan efter ss1 med defekt koppling.
 
Nu rullade vi till skogs och möttes av en mycket fin rallysträcka.
SS2 avverkades på runda slängar 4 minuter.
Nu var Jan Erik Eriksson & Magnus Nilsson starkast, knappa sekunden före födelsedags"barnet" Ola Strömberg & hans Brittmarie Åhlund, Emil Carlsson & Tobias Abrahamsson sladdade in några tiondelar därefter. Efter denna sträcka låg topp 4 inom 1 sekunds marginal!
Här försvann tyvärr Linus Lundberg & Mikael Petterson efter en rullning, dock utan några större blessyrer.
 
SS3 va den längsta för dagen på ca 12km, en mycket snabb sträcka där man fick använda dom högsta kuggarna långa bitar!
Här fick Emil & Tobbe med sig mest fart av alla och rullade innanför målskyltarna 4,4 sek före Fräsen & Pelle.  
JanE & Magnus nosade några tiondelar bakom.
Roger Eriksson & Sandra Bengtsson satte en bra tid som 4:a, sedan följde ett koppel av förare på samma sekund.
Krister Morén & Ronnie Maxe tog i hårt här och hamnade på ett gärde men lyckades hålla gas så dom kom upp på vägen igen men dödade väl tyvärr fajten med brorsönerna Marcus & Martin där.
Johan Bengtsson & Christer Bergh tvingades bryta här med trasig växellåda.
 
Efter service lite rullade vi mot SS4, den var också mycket fin och löpte på i hög fart.
Emil & Tobbe tog ytterligare en sträckseger, här före JanE & Magnus.
Nu sågs grejorna över igen på service innan ss 5 & 6.
 
SS5 va lite kortare och avverkades på ca 3 minuter.
Nu ville JanE minska avståndet uppåt, klockades 1 sek före Emil tätt följd av både Ola och Fräsen.
Tobbe Wahlström & Magnus Johansson körde av vägen efter målskyltarna här i en väldigt omdiskuterad sväng.
Lyckades dock få upp grejorna på vägen och kunde fortsätta.
 
SS6 på ca 10km bytte lite karaktär, svängde mer, lösare underlag och även inslag av asfalt.
JanE va snabbast igen med Fräsen skuggande bakom och Emil ytterligare ett par sek efter.
 
Såhär dags var det väldigt spännande inför avgörande ss7.
Emil hade tappat en del av sin ledning på dom två sista sträckorna så innan start på den 1,4 km långa folkraceslingan skiljde det endast 1,6 sekunder till JanE!
 
Emil & Tobbe lyckades samla sina krafter och tog en delad sträcksegern på ss7 med Ola & Brittmarie.
Därmed vann Emil & Tobbe 2 sekunder före JanE & Magnus.
Fräsen & Pelle fajtades hela dagen och blev 3:a.
Snabbaste Junior för dagen blev Mattias Lagström med Rickard Forsell bakom noterna.
 
Lite omkastningar i totaltabellen är nu att vänta, den publiceras på hemsidan väldigt snart.
 
Vi i 1300 Rallycup får tacka Karlstad MotorClub Bil för fantastiska vägar, och alla inblandade för en mycket bra tävlingsdag!
 
Nu blickar vi framåt mot nästa deltävling som blir Kopparsvängen.
 
1300 Rallycup - Mer rally för pengarna.


2015-05-28
ltävling 3 i 1300 Rallycup står för dörren
 
Deltävling 3 i 1300 Rallycup står för dörren, den här gången har vi den äran att få medverka i Rally Karlstad.
Dom bjuder på ett varv som mäter 165km därav 7 specialsträckor på totalt 45km, snabba fina vägar utlovas.
 
Vi startar som vanligt tidigt i startfältet och väcker upp publiken på morgonen med våra varvvilliga maskiner och spektakulära körningar. Cupekipagen rullar iväg i ordning efter gällande cuptabell med Daniel "Fräsen" Eriksson först, Jan Erik Eriksson därefter och sedan hela ligan, totalt 17 team till start!
I toppen är det allt som oftast trångt när resultaten publiceras och räkna inte med nåt annat denna gång!
Elias Henriksson är ett nytt ansikte för oss i cupen, alltid roligt med nytt folk men extra kul när det kommer fram nya juniorer vilket vi i cupen premierar extra!
 
Alla ser fram emot en bra rallydag och täta fajter !
Ses i Karlstad.
 
1300 Rallycup - Mer rally för pengarna!

2015-05-10
Tävlingsrapport från Majpokalen 2015
 
Då har 1300 Rallycup kommit igång på grus för säsongen, hela 18 ekipage kom till start inkluderat ungdomsföraren Pontus Florin.
Majpokalen bjöd in till 5 varierande sträckor som bjöd på det mesta.
Första cupbil gick ut med startnummer 46.
 
SS1 Aspa har körts mången gång och är både snabb och trång med sprättar, Jan Erik Eriksson/Magnus Nilsson visade övriga hur man ska göra och va ca 3sek före Daniel "Fräsen" Eriksson/Pelle Wilén.
Emil Carlsson/Tobbe Abrahamsson sladdade in som trea och Tobbe Wahlström/Magnus Johansson fyra, tyvärr slutade deras resa redan här efter att en stötdämpare gått av. Vi tappade även Rolf Andersson/Göran Adolfsson här efter otrevliga ljud från maskin.
 
SS2 rullade på riktigt bra där man fick använda dom högre växlarna mycket.
JanE tog ytterligare en sträckseger här, ett påslag före Emil och Fräsen som klockades på samma sekund.
Det är fajter över hela startfältet i cupen, här skiljde det endast en sladd mellan 4 vagnar: Mattias Lagström/Rickard Forsell, Johan Bengtsson/Krister Bergh, Markus Kujanpää/Andreas Hultström & Roger Eriksson/Sandra Bergström.
 
SS3 var en fantastisk spännande sträcka med passager genom gårdar, över krön och med allmänt utmanande svängar.
Nu vaknade Emil till och va snabbast, dryga 3 sek före JanE & Fräsen på samma sekund. Johan Bengtsson forsätter köra övertygande med en 4:de tid.
 
Nu var det dags för service. Arrangören hade fixat en gemensam serviceplats som brukligt till hela cupen vilket bidrar till en otrolig stämning där alla hjälper varandra och delar ut glada tillrop! Inga större reparationer sågs till och alla startade upp igen och rullade mot ss4.
 
Den här sträckan va den längsta på sina dryga 10km fantastisk bilåka.
Emil ville tajta till avståndet upp till JanE och lyckades ta ytterligare en sträckseger med knappa 3sek.
Fräsen sladdade in som 3:a med Lagström flåsande i hasorna.
Återigen skiljde det bara en sladd mellan Roger, Markus & brorsan Jimmy Kujanpää på placeringarna 5-7.
Här fick tyvärr Johan lämna in efter att kylarn gett upp, tråkigt efter en stabil körning.
Emils tider på sträcka 3-4 slog sig in på en total 8:d plats i hela tävlingen vilket visar att det går att åka fort med små medel men framförallt att 1300 Rallycup lever upp till sin slogan "Mer rally för pengarna"!
 
Nu va det dags för avslutande ss5 som var Aspa igen.
Alla hade sina aningar att sträckan skulle vara ganska trasig och olika strategier lades upp, åka på säkerhet och ta sig imål eller jaga sekunder och gå all in.
JanE & Emil hade med all säkerhet samma upplägg då det skiljde endast 1,1 sek mellan dom till JanEs fördel. 
Sträckan var riktigt välanvänd som vi hade trott och dom flesta va nöjda med att se målskyltarna.
 
JanE visade sin klass och dryga ut sin ledning till seger med 2,5 sekund före Emil.
Lagström körde till sig tredje tid och slutade 4:a för dagen.
Fräsen blev 4:a på sträckan och kasserade in en välförtjänt 3:de plats i tävlingen.
Sen sladdade nästan hela resterande startfältet in på samma minut, Bröderna Kujanpää gjorde upp och det skiljde endast 2,5 sek mellan dom till Markus fördel. Ytterligare en släktuppgörelse utspelade sig endast sekunden bakom bröderna då Marcus Morén skjortade upp farbror Krister med hela 1 sekund!
 
Topp 3 hade brått idag, JanE slog sig in som 10:a totalt, Emil 11:a & Fräsen 15!
 
Vi har haft en fantastisk rallydag och vill tacka Norrköpings MK för ett föredömligt arrangemang!
Stort tack till alla vår sponsorer som gör cupen och våra prisutdelningar till det där lilla extra!
 
Nu laddar vi upp till Rally Karlstad 30 maj då vi kör deltävling 3.
 
Väl mött!
 
1300 Rallycup - Mer rally för pengarna!2015-05-07
Äntligen gruspremiär för 1300 rallycup!
 
Då var det äntligen dags för gruspremiär i 1300 rallycup, till helgen gästar vi Norrköpings MK och deras tävling Majpokalen, som är tillbaka efter några års uppehåll! 36km skall avverkas på 5 sträckor och det är hela 17 team som skall göra upp, Först ut är Daniel ”fräsen” Eriksson från Eskilstuna med Pelle Wilén som kartläsare följt av Mattias Lagström/Rickard Forsell och Thobias Wahlström/Magnus Johansson.

Till denna deltävling är både Markus Kujanpää och Krister Morén tillbaka efter deras avåkningar i höstas och är garanterat rejält revanschsugna! Alla team har gått igenom bilarna ordentligt under försäsongen och några har åkt lite sprintar på vårkanten för att få av lite rattrost och känna på gruset, vi i 1300 rallycup ser verkligen fram emot en kanontävling nu på lördag på vägarna runt Norrköping och ser fram emot de täta tiondel/sekundstrider som alltid i 1300 rallycup, ingen kommer att pruta på materialet för alla vill vidare till Rally Karlstad i slutet på maj med maximala poäng!

Väl mött i Norrköping på lördag!
Med vänlig hälsning Emil


2015-02-01
Deltävling 2 i Vintercupen
 
Vi fick äran att åka våran andra vintercuptävling i Ludvika. Skogsrundan som bestod av tre sträckor som vi körde två gånger.
Dagen började med att vi fick åka igenom sträckorna och skriva egna noter om man vill det, kul att höra alla olika uppfattningar av sträckorna innan start. Det  var genomgående suveräna vägar som löpte på och inbjöd till fortåka.
 
Vi blev 8 sukkor till start och gick ut efter föråkarna som brukligt. SS1 var kortast med en körtid på knappa 3 minuter. Här tog rutinen kommandot direkt, Jan Erik Eriksson va snabbast före Ola Strömberg, Emil Carlsson rundade av topp tre.
 
Alla i mål och vidare till 2:an där JanE återigen va snabbast, han höll på i dryga 5 minuter.
Crille Granfors gjorde en mycket bra tid som tvåa och Emil trea återigen.

På ss3 möttes vi av en aning lite lösare väglag, ca 4,5-5 minuters körning. JanE körde sitt eget race idag och var återigen en bunt sekunder före tvåan, som var Emil igen. Crille och Ola sladdade in på samma sekund men Crille va en motorhuv före ungefär.
 
Nu rullade samtliga till service innan samma sträckor skulle besökas igen. Efter halva tävling visade det sig var mycket tajt i resultatet bakom JanE. Mellan Emil och Ola skiljde det 1,7 sekunder och Crille endast 3,4 efter det. En som höjt sig ett snäpp är Marcus Morén som inte var långt bakom.
 
Sträckorna hade bara blivit bättre för oss när det passerat flera bilar. JanE var åter igen värst på ss4, dryga 2 sekunder före Emil sedan följde Crille. Här försvann tyvärr Linus Lundberg efter han mist ett bakhjul.
 
På ss5 slog Ola till med sträckseger ett par tiondelar före JanE, Emil tappade 4 sekunder här.
Nu började snabba Mattias Lagström vakna till efter en lite segare start än vanligt, han och Crille rullade imål på samma tid bara 1,5 bakom pallen.
 
SS6 blev en mycket avgörande sträcka, nu hade det kommit fram lite grus i vägen så tiderna skulle garanterat bli bättre än första vändan. Emil & Tobbe kom överens om att gå "all in" för att försöka bibehålla andra platsen med risken att snöskyfflarna kan komma till användning, och det gjorde dom! Med fantastisk hjälp av publiken så rullade dom i mål ca 16 minuter sent.
Det var fler som stod upp och körde, Ola slog till med en kanontid 2,5 sekunder före JanE.
Lagström blev trea på sträckan men Morén sladdade in på samma sekund.
 
Efter en kanondag med ett topparangemang och bra väder så tog Jan Erik & Magnus Nilsson hem segern ganska ohotat före Ola med sin kompis Ola Larsson i högerstolen. Säker trea blev Crille & förra årets cupvinnare Rickard Andersson. Marcus Morén fortsatte göra bra tider och körde in som fyra ihop med kusinen Martin strax före Mattias Lagström & Thomas Achrén. Roger Eriksson & Sandra Bergström blev sexa.
 
Stort tack till Ludvika MS!
 
Nu blickar vi framåt mot nästa cuptävling, Dan Anderssons Minne.
 
1300 Rallycup - Mer rally för pengarna!


2015-02-01
Riktiga vintervägar när 1300 Rallycup gästade Lima!
Det var upplagt för en fantastisk rallytävling i Lima, riktig vinter hade infunnit sig och vi möttes av ett mycket trevligt bemötande från alla arrangörer när dom flesta passade på att anmäla sig & besikta bilarna redan på fredagskvällen.
Rekord i antal startande på en vintertävling blev det också i cupen, hela 16 team stod uppradade innan start till den första deltävlingen i 1300 Rallycup 2015.
 
Första ekipaget rullade iväg 10,01 direkt efter föråkarna.
Våra små bålgetingar fick slita hårt i den nysnö som föll tidigt på lördagsmorgonen men allt som oftast så har vi kanon förhållanden tidigt i startlistorna så det är bara att bita ihop.
 
SS1 mätte 14 km och bjöd på det mesta, uppförs klättring, fortåka, tajtare partier och förstås rejäla snövallar!
Direkt visade Ola Strömberg & Brittmarie Ålund med sin rutin hur man ska göra, 5 sekunder före Mattias Lagström & Rickard Forsell som gillar riktiga vinterrallyn.
Som trea sladdade vår för året nya cupdeltagare Daniel Eriksson & Jesper Samuelsson in.
Linus Lundberg försvann redan här efter okända problem.
Efter sträckan möttes vi av en egen serviceplats för 1300 Rallycup, vilket gör våra tävlingar ännu roligare då alla hjälper varandra med det man kan.
 
På SS2 blev det en rejäl fajt, sträckan var på 5 km och vi hade 7 bilar inom 3sek.
Nu tog Daniel täten endast 3 tiondelar före Crille Granfors & Carro Östmark
Ola trea 1sek bakom.
 
SS3 bjöd på rejält med bilåka, en fantastisk sträcka även denna på hela 20 km.
Om inte Ola Strömberg blivit svett tidigare bör han blivit det här när han återigen visade hur man ska köra bil, hela 13,4 sek före Daniel som hade ytterligare 7 sek ner till Tobias Wahlström & Magnus Johansson.
På servicen efter denna sträcka tvingades tyvärr Johan Bengtsson kasta in handuken efter ett brustet motorfäste.
Annars hördes bara glada tillrop och lite hugg & slag med glimten i ögat runt om kring i depån som vanligt.
 
Nu skulle det gasas igen, SS4 mätte ca 7km.
Ingen verkade kunna mäta sig med Ola & Brittmarie denna dag, nu sladdade Mattias Lagström in 13 sek bakom dessa och Daniel ytterligare 4sek efter honom. Bakom topp tre är det oftast minst lika tajta tider och denna sträcka var inget undantag med 6-7 bilar med bara några sekunders mellanrum.
 
Då väntade tyvärr bara den avslutande SS5, såna här tävlingar vill man nämligen inte ska ta slut!
Lima MS har bjudit på en klanderfritt arrangemang med sträckor som får en att le!
Här hade det kommit ner lite mer snö än tidigare sträckor som gjorde det spännande med mycket bredsladdar!
Ola avslutade tävlingen med en sträckseger även här före Daniel, Tobias rundade av som trea.
Mellan 4:a Mattias, 5:an Crille och 6:an Emil Carlsson skiljde det här endast en dryg sekund.
 
Efter dessa fem otroligt fina sträckor kunde vi se Ola Strömberg som ohotad segrare, näst intill sig på pallen klev Daniel Eriksson upp som gjorde en imponerade debut i cupen. Efter tävlingen såg man honom med ett stort leende, jag ångrar inte en sekund att jag bytt grupp h bilen mot en Sukka, så fränt hörde vi honom säga!  
Mattias Lagström kan sträcka på sig rejält efter en riktigt bra tävling, med startnummer tre bemästrade han nysnön bäst av alla och rundade av pallen!
 
Återigen kan vi bara berömma och tacka Lima MS för en mycket trevlig rallytävling!
 
Nu drar cupen vidare till Ludvika nästa helg där vi kör Skogsrundan som nr 3 i våran vintercup.
 
1300 Rallycup - Mer rally för pengarna!


2015-01-29
Siktet inställt på Lima
Lima Motorsällskap bjuder upp till dans i helgen.
Hela 16 team väntar med spänd förväntan på att LBC-Ruschen ska dra igång och så även 1300 Rallycup 2015! 
74 km ss ska avverkas på riktiga vintervägar, än mer snö väntas så helgen kommer bli minst sagt intressant.
Intresset för att dela våran gemenskap och tävla på lika förhållanden är mycket stort, många både nya och gamla team har anslutit sig senaste tiden. Bland annat är Daniel Eriksson Eskilstuna helt ny och Tobias Wahlström Katrineholm har vart med och fajtas förr, dessa herrar tror jag övriga i cupen får hålla ett öga på.

Ungefär halva startfältet passade på att slipa formen i Skutskär på våran vintercuppremiär förra helgen, och trots att några av oss åkte på mekaniska problem så står samtliga på startlinjen nu till helgen igen.
 
Det här kan inte bli något annat än en fantastisk rallyhelg återigen!
 
1300 Rallycup - Mer rally för pengarna!2015-01-25
Då är säsongen 2015 igång!
Skutskärs MS bjöd in till Skutskärsratten, som bjöd på fantastisk bilåkning på vintervägar i toppklass!
Samtliga cupdeltagare var lyriska av vägar och trevligt umgänge hela dagen!
 
Tävlingen ingår i 1300 Rallycups egen vintercup och lockade 10 ekipage till start, alla var sugna att komma igång efter ett långt uppehåll och säkert sladda bort lite rattrost innan premiären i våran "vanliga" cup som drar igång i Lima nästa helg.
 
5 sträckor skulle köras och vi gick ut direkt efter ungdomsåkarna som brukligt.
Ss1 mätte 14 km och var en snabbåkt sträcka med bra flyt, här visade Mattias Lagström & Rickard Forsell sin kvalité på vintervägar direkt, 5,5 sek före Jan Erik Eriksson & Magnus Nilsson och ytterligare 1 dryg sek före Emil Carlsson & Tobias Abrahamsson.
Tyvärr tappade vi Jimmy Kujanpää redan här med motorproblem.
 
SS2 bjöd på liknade karaktär, 12 km där rally är som bäst!
Nu var det JanE som tvålade till Lagström med 4,5 sek, som trea sladdade Crille Granfors & Carro Östmark in.
Här försökte Linus Lundberg ploga ny väg och blev tyvärr kvar där också.
 
På ss3 blev det ny typ av väg, här svängde det och så svängde det igen, mycket fin sträcka på ca 5 km.
JanE visade återigen klass, drygt 4sek före Emil som slog Crille med nästa 2 sek.
 
Nu var det service och som vanligt så trevligt att komma till där samtliga i vårat gäng delar ut glada tillrop och hjälp med allt vad man kan behöva! Ingen hade några stora bekymmer utan rullade vidare mot dom två sista sträckorna.
 
Ss4 var också den lite kortare på ca 7 km. Undrar vad JanE åt på service för här gjorde han en urladdning och var 11 sek före Emil som tyckte att han hade bra flyt på sträckan. Ola Strömberg & Brittmarie Ålund var inte helt nöjda efter dom första tre sträckorna men efter lite justeringar blev det bättre och här var dom knappa 2 sek efter Emil.
 
Och så var det bara den avslutande ss5 på 14 km kvar.
Inför sträckan så var JanE i topp med en ganska betryggande ledning, Emil som 2:a ca 6 sek före Lagström och Crille 11 sek efter honom. Allt kan hända i rally, och det fick Emil & Tobbe erfara.
Lite för hård känning med bakvagnen i en snövall resulterade i snöskottning 10 minuter.
JanE fortsatte imponera och körde hem en ohotad seger.
Lagström åkte in som 2:a trots att han lämnade kvar kompressionen på cylinder 2 en bit in på sista sträckan.
Strömberg sladdade in som 3:a på sträckan och därmed 4:a totalt bakom Crille som avrundade pallen.
Simon Pettersson & Millan Kilman gjorde sitt första framträdande i cupen och gjorde det med bravur utan noter, slutade 5:a.
 
Nu är det bara för alla team att börja prepparera inför cuppremiären i Lima till helgen.
 
Återigen vill vi tacka Skutskärs Motorsällskap för en kanontävling!
 
1300 Rallycup - Mer rally för pengarna!


2015-01-13
Äntligen ska vi få sätta fart på rallyåret 2015!

Skutskärsratten 24/1 blir våran första tävling efter att Järbo flyttats och Bergslagsrallyt tyvärr tvingats ställa in.
Den kommer ersätta Bergslagsrallyt i våran Vintercup.
Många ekipage är riktigt sugna på att komma igång nu efter uppehållet så vi ser fram emot vintervägarna i Skutskär.
Leif B Andersson som har levererat vårat enhetsdäck har till iår sponsrat cupen med 2 vassa BlackRocket till  totalvinnaren av Vintercupen 2015, stort tack Leffe!!
 
1300 Rallycup - Mer rally för pengarna!
 
 
 

HEM Bild- Mediagalleri
Följ oss
på Facebook

© 1300 Rallycup
Org. nr: 802463-3755
BG 822-4073
Swish 1235351465
e-post. styrelsen@1300rallycup.se

Om kakor (Cookies)

Webmaster:

Produktion: <beki>
SUZUKI 1300 Rallycup Press
Föreningen 1300 Rallycup Forum
Nyheter Translate