Suzuki 1300 Rallycup
HEM 1300 Rallycup Föreningen 1300 Rallycup Nyheter Bild- Mediagalleri Press Forum Select language
Äldre nyheter och rapporter
2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011
2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003


Nyheter och rapporter 2016


2016-11-21

Sukkaordförandens funderingar
Här kommer Sukkaordförandens funderingar efter föreningens årsmöte den 19:e November.
Fantastiskt bra mottagande av hela familjen Eriksson OMSE. Vi ska veta att de har ett grymt späckat schema och ändå tog de sig tid att ta hand om oss på bästa sätt.
Prognoserna sa att vi skulle vara c:a 50 pers men vi var nog drygt 60. Väldigt kul. Och den goda maten räckte gott och väl ändå. Det där rallycrossteamet får nog väldigt gott käk ofta.

Årsmötet leddes grymt proffsigt av Roffe Andersson och de många punkterna avverkades snabbt och effektivt. Jag uppfattade inga större diskussioner eller motsättningar. Självklart lite synpunkter och frågor men så ska det vara. Inga sura miner var nog det viktigaste.
För att undvika långa utdragna diskussioner så uppdrog stämman till styrelsen (kul att så många litar på den) att slutföra en hel del punkter.
Tävlingskalendern är ju knepig. Lite regeländringar krävs där. Bl.a. så utgår vintercupen. Istället kör vi fyra vintertävlingar varav två får räknas. Till sommaren kände jag att många ville ha med en föreslagen sprint/backtävling som riktig deltävling. Styrelsen har lyssnat och kommer ha det i åtanke.
Reglerna måste även justeras på några punkter där stämman röstade för att GrH homologerade bilar skulle få ha lite annorlunda bakvinge och takscoop. Även andra toppmonteringar på fjäderbenen fram. Varför inte på grN bilarna då? Jo då blir de regelvidriga. Prestandamässigt saknar ju detta betydelse så det ska nog gå bra.
Procentpåslaget för tätstegad låda togs bort. Nu kanske fler blir intresserade av att skaffa något dyligt, som ju faktiskt är homologerat i grN.
Lite snack om vinterdäckens dubbutstick föranledde stämman att ge styrelsen i uppgift att titta på regler och kanske mest ett bra sätt att kontrollera att de är OK.
Någon hade önskan om en ”längre trappa” på vårt poängsystem så det går att få skillnader längre ner i fältet. Även det fick styrelsen i uppdrag att lösa. Själv trodde jag inte det var så viktigt om man kom 10:a eller 15:e. En viktig faktor i cupen anser jag vara att vi ska tagga ner tävlingsmomentet och fokusera mer på att vi har kul. Styrelsen får diskutera.
Kanske något mer jag missat men detta är skrivet rakt ur huvudet. Mötet avslutades med val av styrelseledamöter som ersättning för dem som avgår. Nya styrelsen finns presenterad på hemsidan.
Sedan blev det rundvandring i olika grupper med Andreas, Kevin och Oliver som entusiastiska guider. Verkligen kul att få se, höra och känna på alla häftiga byggen och även höra mycket berättas av dem.
Jodå. Det stod en vit Sukka i riktbänken. Men tydligen räcker inte tiden till för att ännu ta tag i den bilen. Men nu efter Argentina och USA de närmaste veckorna kanske det blir dags. Med kommer Kevin definitivt att vara. Det ser vi fram emot.
Efter rundvandring i de mycket trevliga och personliga lokalerna så dukades det upp en grym trerätters middag. Efter det lite eftersnack, rundpingis i gymrummet och simulatorkörning framför filmduk. Vi i cupen kan bara buga och bocka för ännu ett lyckat årsmöte.

Ola Strömberg


2016-10-27
Meddelande från ordföranden
Ber om ursäkt för att jag varit lite för lat en tid. Men det var liksom meningen. Ny ordförande går att välja vid årsmötet.
Årsmötet är bestämt att hållas Lördagen den 19:e november vilket meddelades på förarmötet i Hofors den 17:e september. Anders Nystedt utsågs att rodda efter en plats. Roffe Andersson hittade den hos OMSE i Nynäshamn. Passar utmärkt då Andrea och Kevin båda provat på Sukkaåkandet i år. Kevin är dessutom numera en Sukkaägare och vi hoppas se honom ute på fler tävlingar nästa år. Noter får han nog träna lite mer på men att köra om på yttern verkar han kunna bättre än någon annan. Delar av detta meddelades på förarmötet i Fagersta. Så vik av lördagseftermiddagen den 19:e.
Den här gången blir det bra mycket enklare än föregående år då vi samlar oss inför jubileumsåret 2017. Vår sekreterare Tobbe kommer inom det snaraste lägga ut inbjudan med tidschema och övrig info.

Mvh Ordföranden Ola Strömberg

2016-10-24
1300 Rallycup, Morén i toppklass!
Den nionde och sista deltävlingen i 1300 rallycup för året avgjordes i helgen. Fagersta MK stod som arrangör för klassiska Nattkröken. Det bjöds på fina och rättvisa förhållanden trots det bistra höstvädret. Mycket stod på spel i den här finaltävlingen för cupen även om första platsen i totalen redan var säkrad av Ludvikas Jan-Erik Eriksson som klädd i kavaj nu kunde se på hur de andra pallplatserna skulle fördelas.

På den korta och tekniska SS1så visade Thobias Wahlström Katrineholms MK och hans bisittare Magnus Johansson att deras formkurva håller i sig, paret tog sträckan men dock endast 0,4 sekunder före snabbe junioren Marcus Morén Kolsva MS med Robin Hallman i högerstolen. Tredjetid och 4 sekunder efter Morén gick till cupens totala två Joacim Rydin, MK Ramunder som hade med sig Stefan Carlsson som kartläsare.

SS2 var en riktigt krokig historia som svängde i princip hela tiden. Här stämde Joacim Rydin i bäcken och tog sträckan med 4 sekunder före Marcus Morén. Trea SMK Nyköpings junior Robin Norling tillsammans med trogne följeslagaren Mattias Sundström. Tyvärr så drabbas Thobias Wahlström av ett växellådras på sträckan och tvingas bryta, därmed grusades hans chanser till den totala silverplatsen i cupen.

På långa SS3 gick Morén på nock. Han tar sträckan med 19,3 sekunder före hemmasonen Mattias Lagström Fagersta MK med Andreas Johansson vid sin högersida. Norling trea distanserad med 23.2 sekunder. Sträckan som mätte 1,7 mil var till en början rätt knixig och tajt men öppnade upp sig de sista 5 km till en snabb och bred väg mot mål och det verkade passa unge Morén. Tråkigt nog så rasar kamdrevet i Rydins bil innan sträckan så även hans dag slutar i moll.

SS4 stryks efteråt så inga tider redovisas från den. Noteras bör att här försvinner tre cupbilar Anton Samuelsson/Janne Nilsson Katrineholms MK utan bromsar, Robert Bertilsson/Palle Palmberg Vetlanda RRC, tekniskt fel samt Victor och Gustav Alm Örsundsbro MK som kämpar tappert med sin Grp E Swift men hade oturen att få ett gasvajerbrott.

SS5 den kända Bockhammarsträckan i närheten av Skinnskatteberg får ännu en ny sträcksegrare det är Nyköpingsgrabbarna Norling/Sundström som knäpper Morén/Hallman med ”hela” 0,4 sekunder! Morén kunde här köra på säkerhet då han hade en ledning med drygt 30 sekunder innan sträckan och kände att det var viktigt att ta bilen i mål då mycket stod på spel den här dagen. Lagström/Johansson rullar in som trea 7,7 sekunder efter Norling.

Morén tar därmed hem totalsegern före Norling och Lagström. Marcus Morén och hans co-driver Robin Hallman gör verkligen en kanonssäsong och slutar också välförtjänt totaltvåa i årets cup samt etta i juniorcupen. Paret har tävlat flitigt och haft ordning på materialet och det ger resultat. Länk till cuptabell http://www.1300rallycup.se/cupen/cuptabell.shtml

Pontus Florin Eskiltuna MK, som åker i 1300 cupens ungdomsklass slutar idag två i den öppna ungdomsklassen där olika bilmodeller är tillåtna. Pontus gör en jättefin säsong och nästa år så hoppas vi se honom i cupens juniorklass. I högerstolen återfinner vi pappa Björn Andersson.

Sammanfattningsvis så måste vi hylla de fantastiska juniorerna i cupen. Idag är det tre juniorer på pallen! Återväxten är verkligen god i 1300 rallycup vilket är hur kul som helst. I år har hela 36 bilar varit med och tävlat i hela cupen och det var länge sedan det var så många ekipage med. Nästa år fyller 1300 rallycup 30 år, hur många blir vi då?

1300 Rallycup ”mycket rally för pengarna” växer så det knakar!

Rättelse:
I förra pressreleasen så smög det in sig ett fel i texten att Mattias Lagström blivit pappa vilket inte stämmer. 1300 rallycup ber om ursäkt för den felskrivningen.


2016-10-18
1300 Rallycup kör finalrace i Fagersta
I helgen är det dags för 1300 rallycups finaltävling för 2016 års säsong. Fagersta MK arrangerar Nattkröken med start- och målplats vid gamla Televerket på lördag den 22/10. Tävlingen mäter totalt 187 km varav 63 km är fördelat på 5 SS. Enligt Fagersta MK ska deltagarna bjudas på vägar av väldigt växlande karaktär. Det kommer att bli spännande på många sätt. För det första så körs tävlingen helt utan noter vilket kan vara ovant så här gäller det för förare och kartläsare att var på tå direkt från start. För det andra så är det en öppen historia om hur de totala pallplatserna ska fördelas i både senior- och juniorklassen. Klart är sedan förra deltävlingen att suveräna Ludvika MK föraren Jan-Erik Eriksson och hans kartis Magnus Nilsson från Katrineholms MK tar totalsegern i cupen. Cupsegrarna har valt att avstå den sista tävlingen och det öppnar upp för ett direkt avgörande om övriga platser.  

Femton Carfixade 1300 bilar kommer till start och i frånvaro av Jan-Erik och Magnus så är det svårt att hitta någon riktig favorit till slutsegern. Det är mycket som står på spel så det kommer nog att visa sig vem som bäst håller nerverna under kontroll den här finaldagen. Förutsättningarna ser ut så här. Fyra ekipage har chanser till platserna 2-5. Innan start så ligger MK Ramunders Joacim Rydin med för dagen Stefan Carlsson i högerstolen på en andra plats i cupen, vid en seger så är de klara för silver. På tredje plats hittar vi Thobias Wahlström och Magnus Johansson Katrineholms MK, skulle Katrineholmskillarna slå till med en seger så är det de som säkrar silvret. Paret har visat stigande formkurva under hela året så varför inte. Marcus Morén och Robin Hallman från Kolsva MS ligger fyra och har den sista tiden tävlat riktigt flitigt med bl a en SM start i Uppsala under hösten. Om Marcus och Robin har kvar SM tempot i bilen så kan de bli svårslagna och vinner de på lördag, ja då kniper de silvret. En teoretisk chans till silvret har även SMK Nyköpings friskus Robin Norling som tillsammans med sin co-driver Mattias Sundström har gjort en riktigt bra debutsäsong i cupen. Men allt är spekulationer och det finns andra som kan påverka slutresultatet. En av dem är nyblivne pappan Mattias Lagström från hemmaklubben Fagersta MK som tillsammans med Andreas Johansson gör comeback efter en tids uppehåll och på hemmavägar kanske paret kan utgöra ett hot mot ovanstående kvartett? Christian Granfors Eskilstuna MK med sonen Casper bredvid sig i bilen är duktiga att köra onotat, far & son har tävlat en hel del tillsammans på sistone. Kan de vara en utmanare?

I juniorklassen så är det klart att Simon Pettersson och Millan Kilmman från Skepptuna MK blir bronsmedaljörer. Däremot så är det strid om förstaplatsen. Det står mellan de fortåkande grabbarna Marcus Morén och Robin Norling. Det hela är enkelt, snabbast i mål vinner guld. Återstå att se om det blir en röd eller en orange MK1:a som drar det längsta strået.

Ungdomsåkaren Pontus Florin Eskilstuna MK radar upp fina resultat hela tiden. Pontus tävlar var och varannan helg med sin gula fina MK1:a vilket är en god investering för framtiden. Nästa säsong kliver Pontus upp i juniorklassen och då kommer många att få känna på hans framfart. I kartläsarstolen hittar vi pappa Björn Andersson.

1300 rallycup är ”mycket rally för pengarna” och som alltid med täta och spännande strider i skogen samt med en gemenskap på sidan av tävlandet utöver det vanliga. Framåt Nattkröken på lördag så fåt vi se vem som gasat snabbast i Fagersta.

Jan Ström
1300 Rallycup.


2016-09-19
1300 Rallycup, Adolfsson snabbast men Eriksson och Barncancerfonden vinnare!
Det blev en rafflande uppgörelse när 1300 Rallycup avgjorde sin 8:e deltävling i helgen. De skönsjungande 1300 bilarna gick som vanligt ut först i startfältet och publiken bjöds på fart och fläkt direkt ute i Gästrikeskogarna. Hofors MS arrangerade Malmjärn Runt och hade förlagt sitt fina arrangemang till danspalatset Tors Loge i det lilla samhället Torsåker. Tävlingen bestod av 4 SS och 1300 Rallycup bjöd verkligen upp till dans.

Men först till det allra viktigaste den här gången. 1300 Rallycup har engagerat sig i Bancancerfonden och startat en insamling via cupens hemsida. Idén till insamlingen uppkom när en av cupens sponsorer HiQ och VD Lars Stugemo, önskade att byta bort sin logotype mot Barncancerfondens på cupbilarnas framruta i den här deltävlingen. Efter helgens tävling så har 1300 cupen samlat in hela 23 400 kr! Målet är 30 000 kr innan årets slut. Gå gärna in på 1300 cupens hemsida och ge ditt bidrag, alla pengar är viktiga i den här kampen. http://www.1300rallycup.se/index.shtml

SS1 var dagens kortaste sträcka och där visade det sig att gammal är äldst. Ola Strömberg och Brittmarie Åhlund, Nora MK hade tempot kvar i bilen sedan den senaste deltävlingen och var värst med tiden 2.44,9. Tvåa på sträckan är cupledarparet Jan-Erik Eriksson Ludvika MS och Magnus Nilsson endast 1,3 sekunder efter. Tredjetid och ytterligare 2 sekunder bakom hittar vi junioren Patrik Adolfsson Säffle MC med David Arhusiander i högerstolen. SMK Nyköpings Robin Norling tillsammans med Mattias Sundström slog hål i tanken på sträckan men kunde fortsätta och få hjälp med problemet på nästa service. Tyvärr inget flyt just nu för Nyköpingsparet.

På SS2 så kunde ingen rå på Eriksson/Nilsson dock var Ola och Brittmarie bara 0,5 sekunder efter men de klagade på orolig bil och det visade sig att vänster bakspindel hade brustit. På efterföljande service kunde dock felet åtgärdas utan tidstillägg. Trea på sträckan Joacim Rydin MK Ramunder tillsammans med sin kartläsare Magnus Simensen precis 2 sekunder efter Eriksson. Otroligt jämt! På serviceplatsen efter SS2 var det många av deltagarna som tyckte att SS2 var otäckt snabb. Därför kanske det inte är så konstigt att tre rutinerade par har de snabbaste tiderna på sträckan.

Säffles Patrik Adolfsson tar dagens första sträckseger på SS3, tid 7.03,8. Joacim Rydin tätt efter med tiden 7.05,4. Kolsva MS junioren Marcus Morén med sin trogne följeslagare Robin Hallman sätter tredje tid på sträckan, 7.07,3. Därefter följer Christian Granfors/Andreas Nilsson Eskilstuna MK, 7.07,4 och Jan-Erik Eriksson 7.07,5. Snacka om jämna tider, helt galet! Cupgeneralen Ola Strömberg får återigen problem med samma spindel och drabbas dessotom av en punktering. Ola och Brittmarie tar sig i ändå i mål med tiden 7.14,6 och kan där byta hjul för att försöka köra igenom sista sträckan. 1300 rallycup bygger på att det premieras att komma till start och ta sig i mål. Det delas ut poäng om man kommer till start och det delas även ut poäng om man tar sig till slutmålet. Därför ger man inte upp i första taget.

På SS4 överraskar junioren Simon Pettersson Skepptuna MK och co-drivern Millan Kilman, alla med att slå till med en supertid 4,7 sekunder före Adolfsson. Tredjetiden delas här av Jan-Erik Eriksson och Joacim Rydin, de fick se sig besegrade av ungdomarna från Skepptuna med hela 9,1 sekunder! Problemen fortsätter för Robin Norling som här blir av med bakbromsarna och förlorar mycket tid till toppen. Hur gick det då för Ola och Brittmarie? Trots allt kämpande så tvingas de kasta in handuken här inne. En bult i den redan trasiga spindeln gick av så den släppte helt från bärarmen.

När de fyra sträckorna runt Hofors summeras så står Patrik Adolfsson som segrare. Det här var Patriks andra totalseger på bara två starter i cupen! Andra platsen kniper Jan-Erik Eriksson bara 4 sekunder efter Patrik och trea blir Joacim Rydin 2,3 sekunder bakom Jan-Erik. Verkligen tätt i toppen! Dagens prestation står juniorparet Simon och Millan för efter en helt felfri sista sträcka och med en grym tid tar de en mycket imponerande fjärdeplats totalt. Thobias Wahlström Katrineholms MK tillsammans med Magnus Johansson slutar femma och hoppar därmed upp på en bronsplats i totalen. Hatten av för Jan-Erik Eriksson och Magnus Nilsson som i och med dagens andra plats redan nu säkrat den totala cupsegern för 2016. Det sympatiska paret är riktigt värdiga mästare i år igen. De har i varje deltävling fått starta först och sopat bort lösgruset men med stor rutin och skicklighet har inte det varit något problem.  Stort grattis!

I ungdomsklassen kan man inte sluta att imponeras av Eskilstuna MK:s Pontus Florin som levererar tävling efter tävling. Pontus tillsammans med pappa Björn Andersson slår till med en klasseger. På de idiotsnabba vägarna håller han alla Volvo 940 bakom sig. Bravo!

Ännu en deltävling att lägga till handlingarna och som alltid med spännande sekundfighter ända in i kaklet. Men det viktigaste är inte att vinna utan att delta. I 1300 rallycup prioriteras den sociala biten och att man har kul tillsammans. Ett exempel från helgen är att Marcus Morén hjälper sin största konkurrent Robin Norling med att laga Robins trasiga bränsletank på servicen. Det är stort och ett bevis på att man stöttar och hjälper varandra i den här cupen. 1300 Rallycup är ”Mycket rally för pengarna”.

Nästa deltävling och den sista för året att se framemot är Nattkröken i Fagersta den 22/10. Där ska det avgöras vilka som kniper silver och bronspengen i totalen. En handfull före har chansen på de valörerna.

1300 Rallycup
Jan Ström


2016-08-15
1300 Rallycup kör för Barncancerfonden!

Deltävling nr 8.

1300 Rallycup ställer i helgen in siktet mot Hofors och Malmjärn Runt. Hofors MS står som arrangör när 1300 cupen kör sin 8:e deltävling. Start och målplats är förlagt vid Tors Loge i Torsåker, kanske mer känt som dansbandsparadiset i Gästrikland men på lördag den 17/9 är det skönsjungande 1300 bilar som tar över uppmärksamheten i det lilla samhället. Tävlingen har en totalängd på 129 km varav 40 km är fördelat på 4 SS. Första start kl.11.00.

I den här deltävlingen så premierar 1300 Rallycup Barncancerfonden. Detta är ett initiativ som en av cupens sponsorer HiQ och VD Lars Stugemo har tagit. Lars önskade att alla 1300 cupbilar skall ha Barncancerfondens logga på framrutan denna tävling i stället för HiQ. I samband med det så startade även föreningen 1300 Rallycup ett insamlingskonto hos Barncancerfonden med ett mål att samla in 30 000 kr till fonden innan årets slut. I dagsläget finns lite drygt 13 000 kr på det kontot. Varje startande bil i helgens deltävling i 1300 cupen kommer även att sätta in 500 kr var i fonden vilket bidrar med ytterligare 7 500 kr. Om man vill vara med och stödja Barncancerfonden genom 1300 Rallycup så gå in på vår hemsida http://www.1300rallycup.se/index.shtml följ instruktionerna och lämna ditt bidrag.

Femton fräscha 1300 bilar är anmälda till start vilket utgör tävlingens största klass. Förhandsfavorit är Jan-Erik Eriksson Ludvika MS med co-driver Magnus Nilsson, paret är cupens totalledare och de har varit säkerheten själva under året. Utmanare hittar vi först och främst i Kolsva MS junior Marcus Morén med sin bisittare Robin Hallman. Kolsva killarna var grymt snabba i förra deltävlingen och stod då överst på prispallen. Snabbast då var egentligen Ola Strömberg och Brittmarie Åhlund Nora MK men de hade valt att åka med tätstegad låda och fick då ett procentpåslag på sin sluttid och flyttades ned till en tredje plats, allt enligt 1300 cupens regelbok. Vi får se vad Ola och Brittmarie väljer för låda till den här tävlingen. MK Ramunders Joakim Rydin tillsammans med Magnus Simensen är tvåa i cuptabellen och är alltid med och fightas i toppen. Thobias Wahlström Katrineholms MK och hans kartläsare Magnus Johansson åker bara snabbare och snabbare och är nu total fyra i cupen med chans till avancemang. Tillbaks igen är Patrik Adolfsson, den snabbe Säffle föraren som har David Arhusiander bredvid sig i bilen gör sin andra start i cupen, den förra slutade med totalvinst.

I juniorklassen gasas det ordentligt, ovannämnda Marcus Morén och Patrik Adolfsson får bära favoritskapet före Robin Norling SMK Nyköping med Mattias Sundström i högerstolen. Nyköpingssonen har haft det lite motigt de två senaste framträdanden men trots det så är han fortfarande totaletta i juniorklassen och cupens totala trea. Simon Pettersson tillsammans med Millan Kilman, Skepptuna MK ligger trea i juniorklassen och kommer säkert stärkta efter en fin klasseger i Rally Norduppland den gångna helgen, där de såg till att hålla alla Volvo 940 bakom sig, starkt!

Fina prestationer gör alltid ungdomsåkaren Pontus Florin Eskilstuna MK. I söndags var han i Uppland och åkte Markim-Sprinten och satt där tider som var riktigt imponerande. Givetvis vann han ungdomsklassen i utklassningsstil och var även före många stora namn i den totala resultatlistan. Till helgen har Pontus återigen sin pappa Björn Andersson i högerstolen.

Som vanligt så utlovas ”mycket rally för pengarna” med täta och spännande strider i 1300 Rallycupen, som alltså nu på lördag intar danspalatset Tors Loge i Torsåker där Hofors MS har förlagt rallyts högkvarter. På eftermiddagen får vi se vilka ekipage som dansat snabbast i Gästrikeskogarna.

Jan Ström
1300 Rallycup.

Totalställning i toppen i 1300 Rallycup efter 7 deltävlingar.
1 Jan-Erik Eriksson             227,23poäng
2 Joacim Rydin                   187,39poäng
3 Robin Norling (J)             183,28poäng


2016-08-15
1300 Rallycup, Ola tillbaks i toppen!
1300 Rallycups 7:e deltävling avgjordes under lördagen i den populära tävlingen, Götenerundan. Ekipagen bjöds på tre mycket utslagsgivande sträckor där ss2 mätte hela 22 km. Meterologerna hade hotat med regn men solen tittade fram och det blev rättvisa förhållanden på de bitvis breda och snabba vägarna med fina tempoväxlingar in i tät skog där det var trångt och knixigt. Precis som vanligt i 1300 rallycupen blev det en riktigt tuff och rafflande sekundstrid ända in på mållinjen.

Tävlingens första sträcka var ca 9 km lång och där visade junioren Marcus Morén, Kolsva MS tillsammans med Robin Hallman att de vaknat på rätt sida den här dagen. Morén/Hallman knep sträckan med 2,1 sekunder före suveräne cupledaren Jan-Erik Eriksson Ludvika MS med Magnus Nilson i högerstolen. Tredje tid noterades på Joacim Rydin MK Ramunder med bisittare Magnus Simensen, de fick se sig slagna med 3,4 sekunder av Morén.

Därefter väntades ett kortare serviceuppehåll inför dagens långsträcka. SS2 blev verkligen utslagsgivande och händelserik. Paret Ola Strömberg och Brittmarie Ålund, Nora MK slog till med en supertid och vara hela 5 sekunder före Morén och Eriksson som delade andra platsen och var på tiondelen lika efter över 2,2 mils körning, grymt! Därefter följde Thobias Wahlström Katrineholms MK med Magnus Johansson vid notblocket, distanserade med 10 sekunder av Strömberg/Ålund. Tre ekipage tvingades tyvärr bryta på den här tuffa sträckan. Kolsva MS Kenneth Rikardsen/Thomas Binbach med bromsproblem. Krister Morén Kolsva MS i par med Ronnie Maxe åkte av och kunde inte ta sig vidare. Problem också för MK Rattens Linda Persson-Kalle Kronqvist som fick kasta in handduken här. Söderköpings stolthet och totala cup tvåa Joacim Rydin åkte av på sträckan men kunde ta sig vidare, dagen var dock förstörd för en topplacering den här gången.

Strömberg/Ålund visade sig även vara oslagbara på ss3. De hade nu 2,9 sekunder tillgodo på Morén/Hallman och 3,4 sekunders marginal till Eriksson/Nilsson. Med sista sträckan avklarad så konstaterades att slutsegern gick till äkta paret Strömberg/Ålund. Nora teamets första målgång under grussäsongen känns den här gången viktigare en själva segern. – Jag hade inte kunnat drömma om att vara först i en rallyklas 50 år efter att jag körde i en grusgrop, säger Ola och fortsätter – Grymt detta med rally! Tvåa slutar Marcus Morén slagen med endast 2,6 sekunder och trea Jan-Erik Eriksson 6,1 sekunder efter.

I ungdomsklassen så fortsätter Pontus Florin Eskilstuna MK att skörda framgångar den här gången tillsammans med Felicia Grundtman som kartläsare. Paret slutar på en fin andraplats i klassen.

Ett stort tack till arrangören Götene MK för ett mycket bra arrangemang och även till Juha Liimtainen, Profile, för den här deltävlingen.

Nästa deltävling i 1300 rallycup äger rum om ca en månad och då i Hofors den 17/9. Egentligen var det Kils MK som skulle stå som värd för nästa deltävling men de har tvingats att ställa in. Hofors MS har då vänligen låtit 1300 Rallycup ”sladda in” i deras tävling. I den deltävlingen kommer 1300 cupen att fokusera på att dra in så mycket pengar som möjligt till barncancerfonden. Klicka gärna in på vår hemsida http://www.1300rallycup.se/index.shtml och var med och stöd Barncancerfonden.2016-08-08

1300 Rallycup deltävling 7 i Götenerundan
Efter en kortare tids semesteruppehåll är det återigen dags för tävling i den populära 1300 rallycupen. Götene MK står som arrangör för Götenerundan nu på lördagen den 13/8. Tävlingens totallängd är 110 km varav 41 km SS fördelat på tre sträckor där arrangörsnoterna är skrivna av Gunnar Barth. Första sträckan är 9,8 km lång och därefter väntar SS 2 som mäter hela 22,5 km. Tävlingen avslutas sedan med en sträcka på ca 8 km. Det kan bitvis vara riktigt snabba sträckor i norra delarna av Västergötland så det gäller att förarna är på alerten från början och att kartläsarna levererar notläsning av högsta klass. 1300 cup bilarna går ut först i startfältet och det innebär att publiken direkt kommer att bjudas på full attack ute i skogen.

I de senaste deltävlingarna har det varit riktigt täta sekundfighter in i det sista och så väntas det bli även den här gången. Favorit till seger är cupledaren Jan-Erik Eriksson Ludvika MS tillsammans med sin duktiga co-driver Magnus Nilsson. De kommer i första hand att utmanas av Thobias Wahlström och Magnus Johansson från Katrineholms MK. Paret har en brant stigande formkurva och närmar sig med stormsteg den absoluta toppen i totaltabellen. De båda snabba juniorerna Marcus Moren Kolsva MS tillsammans med Robin Hallman och Robin Norling SMK Nyköping med Mattias Sundström i högerstolen vill även de blanda sig i om vem som ska stå överst på pallen. Joacim Rydin MK Ramunder med notläsare Magnus Simensen gör sällan någon besviken, det är inte någon tillfällighet att de ligger totaltvåa i cupen. Ola Strömberg och Brittmarie Ålund tävlandes för Nora MK har haft en riktigt motig grussäsong med idel brutna tävlingar, någon gång så måste oturen vända och då blir paret farliga, kanske är det dags nu? Startnummer 8:a kan bli det perfekta.

I ”mittfältet” är det också stenhårt i kampen om poäng. Snabbast just nu är Kenneth Rikardsen Kolsva MS med Thomas Binbach bredvid sig i bilen. Christian Granfors Eskilstuna MK har återigen bytt kartis. Nu hittar vi Peter Hanhela vid notblocket, vi får se om Granfors kan hitta tillbaks till sitt fina tempo som han hade under vintertävlingarna. Andreas och Tobias Abrahamsson Katrineholms MK börjar få fart i bilen och senast i Slottsprinten så var de 7:a totalt. Ett annat Katrineholmsekipage som håller ett jämt tempo och alltid tar bilen i mål är Anton Samuelsson med Janne Nilsson som kartläsare. Krister Morén Kolsva MS har fått tillbaks sin co-driver Ronnie Maxe i bilen efter några tävlingars frånvaro det återstår att se vad Morén/Maxe kan åstadkomma. SMK Trollhättans starka Profile Juha Liimatainen med Tim Hammarström som ”sekreterare” kommer till start igen med sin fräscha Citroen AX Sport, kul med en katt bland hermelinerna. Nämnas bör också Linda Persson MK Ratten med kartläsare Kalle Kronqvist är tillbaks igen efter nosrullningen i Nyköping. Dags att ta bilen i mål nu Linda!

I ungdomsklassen så hittar vi som vanligt på startlinjen Pontus Florin Eskilstuna MK. Men något konstigt har inträffat? Pontus har sparkat ut sin pappa Björn ur bilen och ersatt honom med Eskilstuna tjejen Felicia Grundtman, Är detta en satsning för framtiden?

Det kommer att bli ”mycket rally för pengarna” och många tuffa fajter i 1300 cupen på lördag återstår bara att se vem som drar det längsta strået den här gången.

1300 Rallycup

Totalställning i toppen i 1300 Rallycup efter 6 deltävlingar.

1 Jan-Erik Eriksson             189,56 poäng
2 Joacim Rydin                   166,72 poäng
3 Robin Norling (J)             161,28 poäng

Komplett tabell finns på www.1300rallycup.se


2016-07-18
Täta sekundfighter på Slottssprinten!

Det blev en tät och spännande sekundstrid när den 6:e deltävlingen i 1300 rallycup avgjordes den gångna helgen med start och mål vid vackra Eriksbergs Slott i Sörmland. Katrineholms MK hade som vanligt fått till ett otroligt fint arrangemang och mycket publik hade letat sig ut i skogen samt runt det välplanerade serviceområdet i anknytning till Slottet.
SS1 mätte ca 5,4 km där Marcus Morén och bisittare Robin Hallman, Kolsva MS med det tidiga startnumret 7 slog till med en kanontid och såg länge ut som sträcksegrare. Men nästsist ut i klassen startade unge gästföraren Kevin Eriksson MK Speed, för dagen tillsammans med duktige notläsaren Andreas Johansson och i en lånad Suzuki. Det skulle visa sig att Kevin som till vardags är en mycket duktig rallycrossåkare även behärskar rallyvägar ute i skogen. Kevin och Andreas vinner sträckan med 2 sekunder tillgodo på Morén. Ytterligare 1 sekund efter och tredje tid på sträckan till cupledaren Jan-Erik Eriksson, Ludvika MS med hemmasonen Magnus Nilsson i högerstolen. På sträckan tvingades tyvärr Ola Strömberg och Brittmarie Ålund, Nora MK återigen bryta nu med en bil utan bromsar. Oturen tycks aldrig ta slut för paret det här året.
På den andra specialsträcken visade takläggare Tobias Wahlström med Magnus Johansson från hemmaklubben Katrineholms MK vid nothäftet att de vill vara med och kriga om den totala segern. Tobias tar sträcksegern 1,2 sekunder före Jan-Erik och ytterligare 0,4 sekunder efter på en tredje plats hittar vi MK Ramunders Joacim Rydin och Markus Harrström. Kevin Eriksson sätter en fjärde tid 2 sekunder efter Wahlström. Daniel ”Fräsen” Eriksson, Eskilstuna MK tillsammans med Pelle Wilén tvingas bryta med ett befarat motorras.
Den tredje sträckan för dagen var nästan 13 km lång. Här får Kevin Eriksson till en riktigt bra körning och tar sträckan med 4,1 sekunder före tvåan Tobias Wahlström. Jan-Erik Eriksson åker i ett jämt och högt tempo och är trea på sträckan slagen av Kevin med 6,1 sekunder. Bryter efter sträckan med tekniska fel gör Kevins pappa Andreas Eriksson, MK Speed med Miriam Walfridsson som notläsare. Simon Pettersson och Millan Kilman, Skepptuna MK tvingas också slänga in handuken med växellådsbekymmer.

Efter serviceuppehåll så var det då dags för ännu en långsträcka. SS4 på drygt 13 km i närheten av Björkvik bitvis snabb men också väldigt lurig. Här kan äntligen Marcus Morén nu kvittera ut en sträckseger. Han knäpper Jan-Erik Eriksson och Joacim Rydin med 3,3 sekunder som delar andra tid på sträckan och Tobias Wahlström med 7,8 sekunder. Kevin Erikson tänjer lite för mycket på gränsen nu, åker av och sätter bilen i en stubbe. Tyvärr så tvingas Kevin bryta tävlingen här. Kevin har dock visat att han även behärskar att köra bil i skogen så vi får hoppas att han nu fått blodad tand och återkommer i någon mer 1300 cuptävling framöver.
Dagens sista sträcka SS5 var 2,5 km lång och aslutades precis i närheten av serviceplatsen och Slottet med ett utmanande vägbyte i en vinkel vänster. Där var det lätt att förlora tid om farten in var för hög. Snabbast var junioren Robin Norling från SMK Nyköping tillsammans med kartläsaren Mattias Sundström. Tvåa Marcus Morén 0,8 sekunder efter och trea Jan-Erik Eriksson slagen med 1,6 sekunder. Det innebar att Jan-Erik blir dagens segrare i cupen. Han vinner endast med 2,1 tillgodo på Tobias Wahlström samt 2,8 sekunder till trean Marcus Morén. Snacka om sekund fajt och det efter drygt 4 mil SS!
Juniorsegrare blev Marcus Morén före Robin Norling. I ungdomsklassen visade som vanligt Pontus Florin Eskilstuna MK med Björn Andersson bredvid sig att de är mycket snabba och slutade på en andra plats bland alla Volvo bilar i klassen.
Återigen är en fantastiks jämn och spännande 1300 rallycup deltävling avslutad. Kul med gästförarna Andreas och Kevin Eriksson den här gången och som sagt vi hoppas att få se dem vid flera tillfällen i cupen under hösten. Dagens stjärnor på slottet blev hela 1300 rallycup gänget som visar att det med små medel går att köra ”Mycket rally för pengarna”.

1300 Rallycup.
                                                                        

  Resultat deltävling 6     Totaltid:
1 Jan-Erik Eriksson Ludvika MS 26.49,1
2 Tobias Wahlström Katrineholms MK 26.51,2
3 Marcus Morén Kolsva MS  26.51,9 (1:a junior)
4 Joacim Rydin MK Ramunder 26.56,3
5 Robin Norling   SMK Nyköping 27.05,2 (2:a junior)
6 Kenneth Rikardsen Kolsva MS   27.07,9
7 Andreas Abrahamsson Katrineholms MK 27.19,4
8 Christian Granfors Eskilstuna MK 27.27,3
9 Anton Samuelsson Katrineholms MK  28.10,8
10 Krister Morén  Kolsva MS 28.24,8
11 Magnus Westman Skepptuna MK 28.27,7
12 Juha Liimatainen  SMK Trollhättan 29.04,5
13 Vesa Kujanpää  Södertälje KRC 29.23,5
14 Victor Alm Örsundsbro MK 33.37,2

  Brutna    
  Ola Strömberg    
  Simon Pettersson    
  Daniel Eriksson    
 

Andreas Eriksson

   
  Kevin Eriksson    

2016-07-11
1300 Rallycup nu med VM förare i populära Slottssprinten!

Kommande deltävling för 1300 Rallycup körs återigen på Sörmlandsvägar. Nu är det dags för Katrineholms MK att arrangera den årligt återkommande och populära Slottssprinten!
Rallyt avgörs i skogarna runt vackra Eriksbergs Slott med anor från tidigt 1500-tal. Slottet ligger ca13 km öster om Katrineholm där även serviceplatsen är belägen. Grillfest & ”After Rally” med mingel och musik i Slottsparken kommer det att bjudas upp till efter att sista bil rullat i mål. Tävlingen har en totallängd på 131 km var av 41 km SS fördelat på 5st sträckor. 1300 cupen går som vanligt först ut av klasserna och 20 st välljudande 1300 bilar är anmälda.

Tillbaks igen efter en tids bilrenovering är cupledaren Jan-Erik Eriksson, Ludvika MK med kartläsare Magnus Nilsson. Paret startar först och får sladda bort lite rullgrus för övriga deltagare men de kommer med all sannolikhet vara med i toppstriden i alla fall. Comeback efter en tids frånvaro och bilbyte gör också Daniel ”Fräsen” Eriksson, Eskilstuna MK med Pelle Wilén i högerstolen nu i en Suzuki MK1:a, kanske finns där en del rattrost och ovana med ny bil?  För hemmaåkaren Tobias Wahlström, Katrineholms MK med bisittare Magnus Johansson, som i den senaste deltävlingen stod för en fin prestation och slutade överst på prispallen, är det upp till bevis att det inte bara var en engångsföreteelse utan att de nu tagit sig till toppen för att stanna. Nyköpings snabbe junior Robin Norling är jämnheten själv och har hittat ett bra tempo i körningen och kommer att vilja vara med där uppe igen. Utmanare hittar vi i cupens totaltvåa, Joacim Rydin, MK Ramunder med notläsare Marcus Harrström och Nora MK:s Ola Strömberg med codriver Brittmarie Ålund. Ola som senast återigen fick bryta med tekniska bekymmer har förhoppningsvis lagt ned lite extra tid i garaget för att nu verkligen få till en lyckad grustävling. Även Eskilstunas Christian Granfors med notläsare Felicia Grundtman kan vara med och utmana.

I juniorklassen är det stenhårt. Givetvis är ovan nämnda Robin Norling klar favorit men snabbe Marcus Morén, Kolsva MS tillsammans med Robin Hallman kommer inte att ge sig frivilligt. Simon Pettersson och Millan Kilman, Skepptuna MK har gjort en strålande säsong och det kommer inte av sig själv att de nu är totaltvåa bland juniorerna. Så se upp för Simon och Millan!

Ungdomsåkaren Pontus Florin, Eskilstuna MK tillsammans med Björn Andersson kommer till start i sin fina MK1:a som många av Volvoåkarna i klassen hittills bara sett bakänden av och som det ser ut så lär det bli så den här gången också.

Ett övrigt intressant och spännande inhopp i 1300 cupen den här deltävlingen gör far & son Eriksson med förnamn Andreas & Kevin. Jo det stämmer, det är den tidigare snabba rallyföraren och numera bossen för ett av världens bästa och största rallycross team i världen, OMSE och hans son som till vardags är VM förare i just rallycross. Erikssons har lånat varsin Suzuki för att pröva lyckan i skogen och vi avvaktar med intresse deras resultat.

Till sist måste också poängteras att det viktigaste inte är att vinna utan att delta i 1300 rallycup. Ett bra exempel på det är Kolsva MS, Krister Morén. Krister kanske inte är med i den absoluta toppen men han deltar jämt. I den senaste tävlingen i Nyköping rullade han sin fina Suzuki. Med näbbar och klor har det kämpats dygnet om hos Team Morén för att få bilen i körbart skick igen och för att inte missa någon deltävling i cupen. Nu är ”Hilda” klar för start igen, grymt jobbat. Det är respekt Krister!

På lördag eftermiddag kommer vi att få se vilka som blir de nya stjärnorna på slottet.
”Mycket rally för pengarna” i 1300 Rallycup.


2016-07-04
Blöt fight i 1300 Rallycup
Det som mest präglade årets Gästabudstrofé i Nyköping var nog det lynniga vädret. Ömsom sol och ömsom skyfall. Suzukigänget var nog de som klarade sig bäst men blev ändå drabbade på näst sista sträckan.
Men om vi tar det från början så var det denna gång Thobias Wahlström/Magnus Johansson från Katrineholm som tog tag i taktpinnen med en sträckseger. Men upp till dans bjöd mycket lovande junioren Marcus Moren/Robin Hallman. Trea var Cuptvåan Joakim Rydin/Magnus Simensen följda av succétvåan från Karlstad, Robin Norling/Mattias Sundström. Försvann redan på SS1 gjorde Ola Strömberg/Brittmarie Ålund, Mattias Lagström/Rickard Forsell och Linda Persson/Kalle Kronqvist.

Marcus vann SS2 och minskade avståndet till Wahlström. Nu skiljde endast två tiondelar. Simon och Millan passerade Joakim o Magnus och låg nu tre tiondelar före dem.

Vid servicen efter SS2 var tio i topp följande:
1 Thobias Wahlström/Magnus Johansson 02:57,4 04:57,4 07:54,8
2 Marcus Morén/Robin Hallman 02:58,6 04:56,4 07:55,0
3 Simon Pettersson/Millan Kilman 03:00,0 04:59,8 07:59,8
4 Joacim Rydin/Magnus Simensen 02:59,0 05:01,1 08:00,1
5 Robin Norling/Mattias Sundström 02:59,3 05:06,1 08:05,4
6 Krister Moren/Martin Morén 03:00,1 05:07,4 08:07,5
7 Jimmy Kujanpää/Magnus Nilsson 03:01,7 05:07,3 08:09,0
8 Christian Granfors/Felicia Grundtman 03:03,4 05:09,0 08:12,4
9 Linus Kasa/Frans Harren-Söderbäck 03:03,2 05:10,3 08:13,5
10 Andreas Abrahamsson/Göran Widell 03:10,7 05:08,4 08:19,1

På SS3 kasserade Marcus in ytterligare en nog så viktig sträckseger som räckte för att passera Wahlström. Bakom dem var det också fight om tiondelarna och Rydin lyckades pressa sig förbi Simon och Millan igen.
På SS4 var det hemmafavoriterna Robin Norling/Mattias Sundström som drog längsta strået och kasserade in mest SS-poäng, tätt följda av Jocke Rydin och Marcus Morén i sina ettor. Kul även se C-förare Krister Morén ta för sig och sätta mer namnkunniga på plats.

Ställningen vid andra Servicen efter SS4 var följande:

1 M Moren 18:13,9
2 Wahlström 18:18,2
3 Rydin 18:24,2
4 Pettersson 18:27,6
5 Norling 18:34,8
6 K Moren 18:37,4
7 J Kujanpää 18:44,4
8 Granfors 18:51,9
9 Abrahamsson 19:04,8
10 Samuelsson 19:27,3

Men nu skulle det börja hända saker. På SS5 öppnade sig himmelens alla portar och det lokala
skyfallet satte käppar i hjulet för några. Ledarduon Marcus och Robin fick växellådsproblem med
stopp som följd och därmed även imma på rutorna pga blöta kläder. Detta innebar i sin tur
avåkningar som stal tid. Simon och Millan drabbades av ”torkarhaveri” mitt på sträckan och såg inte
heller var de skulle köra. Norling klarade sig bäst med stadigt körande Wahlström strax därefter.
Simon förlorade dryga fem minuter på sina strejkande vindrutetorkare. Ändå kanske det var
lindrigare tappa tiden på sådant istället för som Krister Morén’s 2½ varvsrullning. De kom in på
tämligen lika dåliga tider med skillnaden att Krister fick kasta in handuken.

Ställningen efter händelserika SS5:


1 Wahlström 28:10,4
2 Norling 28:23,4
3 Rydin 28:23,7
4 Jimmy Kujanpää 28:54,5
5 Granfors 28:54,7
6 Abrahamsson 29:24,2
7 Samuelsson 29:46,2
8 Vesa Kujanpää 31:59,1
9 Simon Pettersson 33:54,6
10 Krister Moren 34:06,0

Nu var det bara för Wahlström att bevaka sin ledning inför sista sträckan. Mellan tvåan Norling och
trean Rydin skiljde det bara tre tiondelar. Ännu mindre mellan Jimmy Kujanpää och Granfors. Vem
skulle komma först ut ur skogen på SS6? Jo! Så här slutade det:
Thobias Wahlström/Magnus Johansson höll huvudena kalla och tog hem sin första vinst i 1300
rallycup detta år. Robin Norling/Mattias Sundström lyckades hålla undan för Joakim Rydin/Magnus
Simensen. Men Chrille Granfors och Felicia lyckades passera Jimmy och Magnus med 1,2 sekunder.
Tätt så det förslår.

1 Wahlström 34:03,8
2 Norling 34:14,8
3 Rydin 34:20,5
4 Granfors 34:58,6
5 Jimmy Kujanpää 35:10,0
6 Abrahamsson 35:32,1
7 Samuelsson 36:03,5
8 V Kujanpää 38:44,4
9 Simon Pettersson 39:44,5
10 Marcus Moren 42:10,0

Vi får heller inte glömma bort vår trogne ungdomsrallyförare Pontus Florin ledsagad av Björn
Andersson som återigen gjorde en toppinsats med sin lilla sukka i Volvogänget som slutade med en
andraplats. Otroligt stimulerande med alla duktiga ungdomar som sätter de gamle på plats.
Stort tack till bästa C-förarparet Vesa Kujanpää/Renata Njegovec som även var cupens
tävlingssponsor. Kuriosa är att vinnaren Thobias Wahlström generöst sponsrar cupen vid nästa
deltävling redan om två veckor i Katrineholms Slottssprint.

1300 Rallycup Mycket Rally för Pengarna

2016-06-27
1300 Rallycup drar vidare till Nyköping!
Första lördagen i juli den 2/7 arrangerar SMK Nyköping, Bilcenter Gästabudstrofén. Tävlingen mäter 148 km varav 50 km SS fördelat på 6 st sträckor. För första gången i år så ska en 1300 Rallycup deltävling avgöras på Sörmlandsvägar. Sträckorna runt Nyköping kan bitvis vara riktigt luriga och det kommer att krävas en hel del av ”notläsarna” i den här tävlingen. 18 st 1300 bilar kommer till start och cupen går som vanligt först ut i startfältet direkt efter ungdomsklassen.

Den här gången ser det väldigt öppet ut om slutsegern. Cupledaren Jan-Erik Eriksson har i sista stund dragit in sin anmälan, orsaken är sviterna av rullningen tidigare i våras. Vinnaren från senaste deltävlingen i Karlstad, Patrik Adolfsson finns inte heller med i startlistan.
Vem ska då få bära favoritskapet? Vi sätter pengarna på unge junioren Robin Norling och hans codriver Mattias Sundström som kör för arrangörsklubben SMK Nyköping. Hemmavägar och deras stigande formkurva talar för en topplacering. De kommer i första hand att utmanas av Joacim Rydin med bisittare Magnus Simensen från MK Ramunder och Kolsva MS snabbe junior Marcus Morén med Robin Hallman i högerstolen. Outsidertipset går till Tobias Wahlström och Magnus Johansson från Katrineholms MK samt Ola Strömberg och Brittmarie Åhlund Nora MK. Ola och Brittmarie har haft stolpe ut sedan cupen gick från vinter- till sommarföre så varningens finger nu för det rutinerade äkta paret.

Juniorerna tillhör just nu de snabbaste totalt i klassen så ovannämnda Robin Norling och Marcus Morén är givetvis storfavoriter i juniorklassen med utmanare i Simon Pettersson tillsammans med Millan Kilman från Skepptuna MK samt Jimmy Kujanpää Södertälje KRC i sin nypreppade MK2:a. Men om nu oturen någon gång ska sluta att grina Mattias Lagström Fagersta MK med kartläsare Rickard Forsell i ansiktet så vet vi att de är utmanare av högsta klass.

Pontus Florin, Eskilstuna MK med pappa Björn Andersson bredvid sig i bilen ställer som vanligt upp i ungdomsklassen med sin Suzuki MK1 som enda 1300 bil mot ett gäng stora Volvobilar. Men oftast brukar de flesta vara bakom Pontus i resultatlistan.

Startplats är Björkhults Motorsportområde utanför Nyköping dit även bilarna väntas i mål runt 15 tiden på lördags eftermiddagen. Helt klart är att det som vanligt kommer att bli en grym och spännande strid i Sörmlands skogarna när de välljudande 1300 billarna gör upp om cupplaceringar i årets 5:e deltävling.

”Mycket rally för pengarna” 1300 Rallycup

2016-06-07
1300 Rallycup. Juniorerna tog tag i taktpinnen!
Den fjärde deltävlingen i 1300 rallycup avgjordes den gångna helgen i Värmlandsskogarna. Karlstad RC arrangerade Rally Biltema i ett härligt sommarväder på hårda, snabba och rättvisa vägar. Det blev en av de mest spännande deltävlingarna hittills i årets 1300 rallycup och underhållningen kom ett antal juniorer att stå för under dagen.
SS1 var en ca 1 km kort sträcka inne på motorklubbens folkracebana. Snabbast där var Katrineholm MK:s Thobias Wahlström med Magnus Johansson i högerstolen tätt följd av Patrik Adolfsson Säffle MC den erfarne SM juniorföraren som nu gjorde sitt första framträdande i cupen tillsammans med sin codriver David Arhusiander. Tredje tid på sträckan till nästa junior Marcus Morén Kolsva MS och notläsare Robin Hallman sekunden efter Adolfsson.
Efter en kort service så letade sig rallyt nu ut på de” riktiga” skogsvägarna. Två förare delade den snabbaste tiden på SS2. Cupledaren Jan-Erik Eriksson Ludvika MS med ständiga följeslagaren Magnus Nilsson bredvid sig och Marcus Morén var på tiondelen lika. Därefter följde junioren Robin Norling SMK Nyköping tillsammans med Andreas Hultström som håller reda på noter och tidkort, endast slagna med 0,5 sekunder.
På SS3 slog Patrik Adolfsson till med för honom dagens första sträckseger 3,4 sekunder före Norling som i sin tur var 2,4 sekunder före Morén.
Dagens längsta sträcka SS4 som var 13 km lång, fick en ny sträckvinnare. Det var Robin Norling som med sin orange färgade MK1:a var sekunden före Eriksson och dryga 3 sekunder före Morén. Efter fyra körda sträckor så visade det sig att tre juniorer toppade tävlingen! Norling i ledningen 0,5 sekunder före Adolfsson och 5,1 före Morén. Precis utanför pallen hittar vi bästa senior Jan-Erik Eriksson 6,9 efter Norling.
Nu skulle rallyt avgöras på de två sista sträckorna och sekundfighterna fortsatte. Eriksson vinner SS5 0,7 sekunder före ytterligare en uppstickande junior, Simon Pettersson Skepptuna MK med Millan Kilman som sekreterare. Paret verkar ha blivit varma i kläderna efter sitt bilbyte i våras då de gick ifrån en Mk1:a till en MK2:a. Norling trea 2 sekunder bakom Pettersson. I totalen så klättrar nu Eriksson förbi Morén upp till en tredje plats.

På den sista sträckan för dagen så står unge Adolfsson upp och kör, han slår cupledaren Eriksson med nästan 6 sekunder mellan de båda klämmer sig Norling in. Norling gör sitt livs race och slutar två totalt efter en imponerande körning, otroligt bra! Patrik Adolfsson kommer in i cupen och visar att han blir svårslagen framöver. Tack vare sin fina tid på SS6 så vinner han totalt den här gången, bara att lyfta på hatten för Säffle föraren. Eriksson slutar trea en bra prestation med tanke på att ”Jane” satt i en för dagen lånad bil.
Unge Pontus Florin Eskilstuna MK tillsammans med sin far Björn Andersson, kämpar på med sin Suzuki MK1 i ungdomsklassen där han möter killar med betydligt motorstarkare bilar. Pontus slutar på en fin bronsplats.
För 1300 cupens totala 2:a 3:a och 4:a, Joakim Rydin, Christian Granfors och Ola Strömberg slutade dagen i moll då alla tre tvingades att bryta med tekniska bekymmer.
Sammanfattningsvis så måste vi hylla alla juniorer lite extra i denna tävling. Återväxten är verkligen god i 1300 rallycup. På de 6 första platserna i resultatlistan så hittar vi inte mindre än fyra stycken juniorer! Det är härligt att se och höra alla dessa snabba och positiva juniorer ute i rallyskogen.
1300 Rallycup ”mycket rally för pengarna” bara växer och växer!

                                                                          

  Resultat deltävling 4 Totaltid:
1 Patrik Adolfsson Säffle MC 29.47,6 (1:a junior)
2 Robin Norling SMK Nyköping  29.51.4 (2:a junior)
3 Jan-Erik Eriksson Ludvika MS 29.57,8
4 Marcus Morén Kolsva MS 30.06,4 (3:a junior)
5 Thobias Wahlström Katrineholms MK 30.11,1
6 Simon Pettersson Skepptuna MK 30.18,4 (4:a junior)
7 Joakim Hiljeström Kullings MS 30.36,8
8 Mattias Lagström Fagersta MK 30.39,8(5:a junior)
9 Andreas Abrahamsson Katrineholms MK 31.03,0
10 Kenneth Ricardsen  Kolsva MS 31.06,8
11 Magnus Westman  Skepptuna MK 31.25,6
12 Vesa Kujanpää Södertälje KRC  31.59,3
13 Anton Samuelsson Katrineholms MK 32.07,8
14 Juha Liimatainen SMK Trollhättan 32.09,8
15 Krister Morén Kolsva MS 32.33,8
       
  Brutna    
  Ola Strömberg    
  Joakim Rydin    
  Christian Granfors    
  Linus Kasa    
  Anders Nystedt    

2016-05-31
1300 Rallycup fortsätter att växa!
Lördag den 4:e juni bjuder Karlstad MC in till Rally Biltema. Ett rally på härliga värmlandsvägar som ska avgöras på 7 SS med en sammanlagd längd av ca 60 km.
1300 Rallycupen växer så det knakar. Till deltävling nr 4 är det hela 25 st 1300 bilar anmälda, rekord igen alltså. Nya och gamla talanger har upptäckt den roliga 1300 cupen med en sammanhållning utöver det vanliga.

Till Karlstadtävlingen hittar vi två nya namn i anmälningslistan. Anders Nystedt, Vallentuna MK och Patrik Adolfsson, Säffle MC. Jo det stämmer det är supersnabbe Patrik som vi sett sladda runt i SM sammanhang i en välljudande BMW. – Tanken var att när jag skulle börja med rally så skulle det bli en ”sukka” men då skulle grannen sälja sin VOC så min karriär startade med den bilen säger Patrik och fortsätter - Nu har jag varit i Eskilstuna och köpt Daniel ”Fräsen” Erikssons Suzuki MK2 och planen är nu att jag vill åka så mycket rally som möjligt för en billig peng som man kan göra i den här cupen, avslutar en tävlingssugen Patrik och han har verkligen kapacitet att blanda sig i toppstriden direkt. Anders Nystedt har åkt Suzuki tidigare och har fått ett återfall vi får se om rattrosten försvinner i Karlstad.

Under uppehållet sedan förra deltävlingen i Nybro så har två av cupdeltagarna luftat sina bilar i SM deltävlingen South Swedish Rally. Det var 1300 cupledaren Jan-Erik Eriksson och femteplacerade Joakim Hiljeström som ville mäta sig med SM eliten. Jan-Erik startade i ett ursinnigt tempo och matchade sina tider med de betydligt motorstarkare konkurrenterna i klassen otrimmat 2WD (R2). Jan-Erik hade häng på bronsplatsen när oturen var framme på SS6. I en V1 sväng hoppade bilen ur spår och ekipaget hamnade i en stenmur. Ingen högfartsavåkningen alltså men tyvärr blev skadorna på bilen omfattande. Joakim fullföljde tävlingen och slutade 5:a i klassen.

Kommer Jan-Erik att hinna få ordning på sin bil nu till Karlstad? Svaret är tyvärr nej. Men i 1300 rallycup familjen hjälps man åt även om man är konkurrenter. Joakim Hiljeström har haft vänligheten att låna ut en av sina bilar så cupledaren kan tävla på lördag!

– Jag gick "all in" med mina pengar som jag hade till South Sweden så det är ebb i kassan nu säger Jan-Erik därför är jag oerhört tacksam att den här möjligheten har dykt upp för mig.
Tar du det lugnt nu i den lånade bilen? – Nej du det kommer att bli full attack från början, det går inte att köra avvaktande och försiktigt, då blir det bara en bil till hemma hos mig med bulor på avrundar Jan-Erik.

Till Karlstad är Marcus Morén från Kolsva MS i sin MK 1:a tillbaks. Marcus är junior men kommer säkert att ha med toppstriden att göra liksom även cupens totaltvåa Joakim Rydin MK Ramunder, Rydin gör sällan eller aldrig en dålig tävling. Cupgeneralen själv, Ola Strömberg som fick bryta senast kommer efter en smekmånad med sin numera äkta hälft Brittmarie fulladdad på alla sätt så där får ungtupparna se upp.
 
I juniorklassen är det riktigt tajt. Ovannämnda Morén kommer säkert att få känna sig jagad av Robin Norling SMK Nyköping som under året gjort stora framsteg och därför också helt välförtjänt toppar juniorklassen så här långt. Ett varningens finger också för bröderna Kujanpää, Södertälje KRC och Simon Pettersson, Skepptuna MK som just nu ligger tvåa i klassen.

Övrigt kan noteras att Magnus Westman, Skepptuna MK nyligen gjort häpnadsväckande bra resultat i några sprintar återstå att se om Magnus kan förvalta den farten ute i skogen. Cupens enda kvinnliga chaufför, Linda Persson från MK Ratten gör grusdebut för i år och den snabbe ungdomsföraren Pontus Florin, Eskilstuna MK i sin gula MK1:a finns som vanligt med på startlinjen.

Spännande och tuffa sekundfighter att se framemot nu på lördag!

"Mycket rally för pengarna” 1300 Rallycup


2016-05-08
Hiljeström klass 5:a i SM med en 1300 Suzuki!

Det var med en spänd förväntan som två Suzuki 1300 cupbilar kom till start i SM deltävlingen South Swedish Rally som avgjordes i trakterna runt Karlskrona 5-6 maj. På de mycket krokiga och utmanande vägarna hängde de båda ekipagen med överaskande bra. Bäst lyckades Joakim Hiljeström som lotsades fram av Peter Wester ända till slutmålet med en fin, fin 5:e placering i klassen otrimmat 2WD (R2) som belöning.

-Det är var grymt kul, nu skulle tävlingen ha börjat säger en mycket glad Hiljeström som fick 15 härliga SS mil i kroppen samt tio SM poäng att ta med sig hem.

Hur gick det då för den andra ”Sukkan”? Jodå riktigt bra till en början. Jan-Erik Eriksson med co-driver Magnus Nilsson presterade tider som var häpnadsväckande bra, och de hade en fjärdeplats i klassen efter fem körda specialsträckor med bara 38 sekunder upp till bronsplatsen. Men på SS6 var tyvärr oturen framme för duon och rallyt tog slut efter en avåkning mot en stenmur.

Joakim och Jan-Erik har visat att det går att hävda sig bra i SM med en liten och billig motorsvag Suzuki 1300 mot de toppmoderna R2 bilarna. Båda teamen för redan diskussioner om att ställa upp i SM finalen i Uppsala i höst. Men först väntar en del timmar i garaget för Jan-Erik för att få bilen klar till nästa 1300 rallycup deltävling som äger rum i Karlstad den 4:e juni.

”Mycket rally för pengarna”


2016-05-03
Två 1300 ”Sukkor” i Rally SM!

På fredag är det dags för South Swedish Rally som ingår i årets SM. Intressant är att två stycken 1300 Rallycup bilar finns på startlinjen. Det är cupledaren Jan-Erik Eriksson från Ludvika MS som tillsammans med sin co-driver Magnus Nilsson samt femman i cupen Joakim Hiljeström, Kullings MS med rutinerade co-driver Peter Wester i högerstolen som kommer till start i klassen otrimmat 2WD (R2).

Det ska bli spännande att se hur de gamla men framförallt motorsvagare Suzuki bilarna kan mäta sig mot de snabba och moderna R2 bilarna. Vid förra årets SM final i Uppsala så visade Pelle Wilén att det med små medel går att hänga med i en 1300 bil då Ola Strömberg hade lånat ut sin Suzuki Swift till Pelle. Det var där idén föddes om en start i en SM deltävling under 2016 för de båda ekipagen Eriksson och Hiljeström.

Det är en önskedröm som gått i uppfyllelse säger Jan-Erik och fortsätter
-Min start blev klar för 3 veckor sedan då Ola Strömberg hjälpte mig att dela ett inlägg på min motorsportsida vilket ledde till att flera vänliga människor har stöttat mig ekonomiskt så jag nu kan starta tävlingen med nya däck och jag lovar att gå ut med full attack avslutar han.
 
Både Jan-Erik och Joakim har tidigare i år haft säsongspremiär på grus med goda resultat i 1300 cupen då den kördes i Nybro i mitten av april. Karlskrona där South Swedish Rally skall avgöras ligger endast ett ”stenkast” från Nybro så killarna har redan fått känna på den speciella karaktären på vägar som erbjuds i södra Sverige och kommer således väl förberedda.

Joakim har haft ett uppehåll på 23 år innan han i slutet av förra säsongen blev nyfiken på 1300 rallycup och införskaffade sig en Suzuki. -Jag har åkt South Swedish rally 5-6 gånger tidigare så att få stå på startlinjen igen nu på fredag kommer att bli något alldeles speciellt tycker Joakim  -Vår målsättning är att få så mycket SS mil i kroppen som möjligt.

1300 Rallycup önskar de båda ekipagen ett stort Lycka Till!

”Mycket rally för pengarna”
Jan Ström


2016-04-17
Hej alla Sukkalovers

Vi har haft styrelsemöte och tagit några nya beslut. De viktigaste är som följer:

-Ungdomsrallyåkare betalar INGEN startavgift till arrangören. Det gör 1300 Rallycup. Den peng som tidigare gått tillbaka till en ungdomsåkare går nu till föreningen.

- Götenes tävling är flyttad till den 13/8. Vi har enhälligt beslutat att köra där ändå, trots att det bara är veckan före Rally Killingen. Vi visar då att vi stöttar de arrangörer som stöttar oss.

-Beslut togs att ENBART cupens anmälare i fortsättningen ska användas vid våra CUPtävlingar. Alltså inga egna. Ingen anmälarlicens i programmet eller egen är lika med utebliven startpoäng. Reglerna kommer att uppdateras.

-Beslutades att fortsättningsvis går alla återbetalningar från arrangör som tidigare delats ut som priser tillbaka till föreningen. Annars kommer pengarna ej att räcka. Möjligen blir vi ändå tvingade höja egeninsatsen från 300kr till mer.

- Till Rally Killingen ska vi samla pengar till Barncancerfonden i samarbete med HiQ. Det betyder att vi förutom trehundringen vi betalar till cupen även skall betala en trehundring till fonden. Detta förutsätter vi att ni kan bevisa rent sportmannamässigt.

-En medlemsmatrikel kommer snart bli tillgänglig på vår hemsida. Vi börjar med namn, klubb och ev. team. Finns inga invändningar kommer vi även lägga ut telefonnummer. De som ej vill det får säga ifrån.

-Medlemmar som ännu ej fått konkreta uppgifter kan höra av sig beträffande några viktiga saker. Vi behöver många som fixar småpriser att dela ut vid tävlingarna. Vi behöver tekniskt kunniga som kan kolla våra bilar och ge tips samt även de som är villiga att fylla på i våra listor Hur, var och när vi kan hitta standardgrejor samt tillbehör. Roger Eriksson är fadder för detta. Avsikten är att vi ska hitta listor som fylls på efterhand på vår hemsida. Jätteviktig punkt är att vi genast måste få ihop en JUBILEUMSKOMMITTÉ som slår sina kloka huvuden ihop om va extra vi ska hitta på nästa år när Cupen fyller 30 år. Annorlunda tävlingar? Större? Fester? Jippon? Sponsorer? MM. Viktigast att det händer lite mer och lite extra. Rally Gotland tex?

- Styrelsen avser rekommendera att vi till nästa vinter fortsätter med våra Black Rocket enhetsdubbade däck.

Glöm ej att det finns en Cupkollektion med kläder hos Owned.se

Diskussioner pågår med Suzuki Sverige om rabatter på reservdelar. Där får vi visa tålamod. Inställningen är positiv men det är problematiskt att lösa.

Med vänlig hälsning
Styrelsen 1300 Rallycup


2016-04-17
1300 Rallycup, Dramatik direkt från början med ett lyckligt slut!

Lördagen den 16/4 var det gruspremiär för 1300 Rallycup. Tredje deltävlingen för året kördes
i Nybro där Nybro RC i fint väder arrangerade Zabra-Rallyt på underbara smålandsvägar.
Tävlingens längd var 41 km fördelat på fyra härliga sträckor. Rallyt kördes utan noter vilket
innebar en liten annan typ av körning och utmaning för de tävlande.

Direkt på SS1 visade Jan-Erik Eriksson och hans co-driver Magnus Nilsson övriga i startfältet
att de skulle bli svårslagna under dagen. Paret var 7,8 sekunder före MK Ramunders Joacim
Rydin. Tredje tid satte lite överraskande Kenneth Rikardsen från Kolsva MS som i sin tur
blev distanserad med 12,8 sekunder av Eriksson. SS1 blev dramatisk och skördade en del
offer. Ola Strömberg bröt med motorras, för hans del så slutade dagen lyckligt i alla fall, mer
om det lite längre ned i texten. Jimmy Kujanpää rullade och tappade dyrbar tid, han gav dock
inte upp dagen utan fortsatte och tog sig till slutmålet. Mattias Lagström slog bort ett framhjul
och så var hans dag förstörd. Frans Harrén-Söderbäck från Nyköping åkte av och tvingades
bryta med en stukad framvagn.

På SS2 fotsatte Jan-Erik i sitt höga tempo och var sträcksnabbast igen bara 2,8 sekunder före
Daniel ”Fräsen” Eriksson från Eskilstuna med Pelle Wilén i högerstolen. Tredje tiden återigen
till Rikardsen som var ytterligare 2 sekunder långsammare. Här fick duktige Hampus Böe
tyvärr kasta in handuken då kopplingen rasade i starten på sträckan.

Dagens längsta sträcka SS3 som mätte 12,38 km vanns knappt av Jan-Erik endast 0,2
sekunder före Rydin och 1,1 sekund före junioren Robin Norling från SMK Nyköping. Robin
börjar verkligen få upp tempot i sin orangefärgade Mk1:a. Christian Granfors fick här
växellådsproblem dock fullföljde ”Krille” tävlingen. Värre gick det för Linus Kasa som fick
ett befarat motorras och även för ungdomsåkaren Pontus Florin där en drivaxel gav upp. Båda
tvingades tyvärr att bryta.

Då skulle det avgöras på dagens sista sträcka SS4. Jan-Erik visad sig svårslagen och tog den
fjärde sträcksegern för dagen. Tvåa på sträckan styrde ”Fräsen” in slagen med 0,9 sekunder
och trea Rydin 2,4 sekunder bakom Erikson. Bara att lyfta på hatten för paret Eriksson och
Nilsson de visar verkligen hur suveräna, jämna och säkra de är i sin körning just nu. Jämnhet
visar också Joacim Rydin som följer upp vinterns fina resultat med en total andra plats idag.

En mycket bra prestation även av ”Fräsen” som kniper tredjeplatsen och visar att
grusunderlaget passar honom bra. Även en överaskande fin prestation av Kenneth Rikardsen
som slutar femma idag och kommer att blir att räkna med framöver.

I juniorklassen så var tidigare nämnda Robin Norling i en klass för sig. Robin var snabbast på
alla fyra sträckorna under dagen och var totalt 27,2 sekunder för årsdebuterande Markus
Kujanpää från Södertälje KRC. Simon Pettersson som bytt sin MK1:a mot en MK2:a slutade
trea 41,2 sekunder efter Norling.

Sammanfattningsvis så kan man konstatera att av de 22 startande ekipagen så tog sig 16 till
slutmålet i Nybro. Det som är kul är att man kan se täta och spännande sekund fighter i hela
resultatlistan och cupen lever verkligen upp till sitt motto ”Mycket rally för pengarna”. 1300
Rallycup är på god väg att bli populärare än någonsin. Om samtliga bilar som finns
tillgängliga för cupen i Sveriges avlånga land skulle komma till start samtidigt kan startfältet
hamna runt 30 bilar! Nästa deltävling är i Götene den 21/5 det ska bli spännande att se hur
många bilar som kommer till start då.

Hur var det nu med Ola? Jo innan lördagens prisceremoni så överaskade han alla inklusive sin
Brittmarie genom att paret gifte sig på scenen så om nu Ola inte kom i mål i den här
deltävlingen så vann han i alla fall sin Brittmarie och det är ju större än störst. Stort Grattis!

Resultat deltävling 3: Totaltid:
1 Jan-Erik Eriksson 25:13,0
2 Joacim Rydin 25:28,8
3 Daniel Eriksson 25:34,4
4 Robin Norling 25:40,7 (1:a junior)
5 Kenneth Rikardsen 25:54,7
6 Joakim Hiljeström 26:00,9
7 Marcus Kujanpää 26:07,9 (2:a junior)
8 Simon Pettersson 26:21,9 (3:a junior)
9 Krister Morén 26:34,1
10 Andreas Abrahamsson 27:01,9
11 Magnus Westman 27:13,3
12 Christian Granfors 27:18,6
13 Jimmy Kujanpää 27:36,9
14 Juha Liimatainen 27:38,2
15 Anton Samuelsson 28:01,4
16 Vesa Kujanpää 28:40,5


Brutit
Ola Strömberg
Hampus Böe
Mattias Lagström
Frans Harrén-Söderbäck
Linus Kasa
Pontus Florin


2016-04-11
1300 Rallycup i gruspremiär med rekorddeltagande igen!

Deltävling nr 3.
Lördag den 16:e april är det äntligen dags för 1300 Rallycup bilarna att få göra gruspremiär.  Återigen så har den populära cupen lockat till sig ett rekorddeltagande. Hela 22 st ekipage är anmälda till deltävling nr.3 när Nybro Auto Club bjuder in till Zabra-Rallyt. Banans längd är total 139 km varav 41 km SS som är fördelat på 4 st sträckor av krävande smålandskaraktär.

Under uppehållet mellan vinter- och sommarsäsongen har 1300 teamen runt om i landet haft full fart i garagen för att se över sina tävlingsbilar och de lär därför komma till Nybro mycket väl förberedda, taggade och åksugna. De varvvilliga och ”dekaltrimmade” 1300 bilarna går ut först i startfältet så publiken kommer direkt från början att bjudas på en häftig attack ute i skogen. Tävlingen körs utan noter vilket kommer att vara ovant och annorlunda samt mer krävande för både förare och co-driver. Det kan bli utslagsgivande denna gång.

Jan-Erik Eriksson leder totala 1300 cupen efter vinterns två deltävlingar före cupens general Ola Strömberg, därefter på en tredje plats hittar vi Joacim Rydin. Dessa tre herrar har varit snabba på is och snöunderlag men kommer nu att utmanas rejält av ett koppel snabba grusåkare som inget hellre vill än att knäppa trion i täten på näsan. Kanske är det dags för Daniel ”Fräsen” Eriksson att utmana toppen efter en motig vintersäsong? Daniel har fått tillbaks Pelle Wilén i högerstolen vilket kommer att stärka honom.

Juniorklassen toppas av Marcus Morén tätt följda av Robin Norling och Simon Pettersson. Marcus är bortrest så här har Robin och Simon goda chanser att avancera. Jimmy Kujanpää kommer stärkt av sin mycket fina insats i Lima och vill med all säkerhet ha ett ord med i leken. Men ett varningens finger för Mattias Lagström som senast fick bryta med rasad motor. ”Laggen” ska nog räknas som lite favorit om materialet håller ihop den här gången.

I ungdomsklassen är det unge och mycket lovande Pontus Florin från Eskilstuna MK som kämpar på. Just nu själv i den klassen men Pontus har under vinter visat tider som hade räckt till fina placeringar både bland juniorer och seniorer.

Det kommer alltså som vanligt att bli en otroligt spännande och händelserik tävling när 1300 bilarna släpps ut på ”grönbete” i smålandsskogarna nu på lördag. Som alltid med mottot:

”Mycket rally för pengarna”


2016-03-15
Överlägsna vinnare i 1300 Rallycup

Årets andra deltävling i 1300 rallycup samt den tredje i den speciella 1300 Vintercupen var Lima MS klassiska LBC-ruschen. Nu firade man 40-årsjubileum.
Banan innehöll fem stycken specialsträckor om nära nio mil. Dessutom med ett alldeles perfekt underlag av salsgolvsslät isväg kantade av meterhöga snövallar. En absolut våt dröm för en rallyförare.

Som ledare i båda cuptabellerna gick cupens ambassadörpar Ola Strömberg/Brittmarie Ålund ut med fullt självförtroende efter vinterns framgångar. Därefter följde ett helt koppel likadana bilar i den ordning de låg i cuptabellen. Dessutom med några nytillkomna längst bak. Det unika är att den för sex-sju år sen nästan helt avsomnade cupen nu växt till rekordstorlek. Hela tjugo ekipage kom till start i detta mycket populära rally.

Vid Servicen efter SS1 så hade supersäkra paret Jan-Erik Eriksson/Magnus Nilsson tagit ledningen före juniorerna Marcus Morén/Robin Hallman. Var hade veteranen Strömberg tagit vägen då? Jo två! Rejäla avåkningar gjorde att han och co-driver Brittmarie både hade fått tagit hjälp av publiken samt senare använt snöskyfflarna i tjugotalet minuter. De dök så småningom upp vid servicen med snöfylld front på sin Urzula.

Tio i topp efter SS1:

 1. Jan-Erik Eriksson                      9:27,3
 2. Marcus Morén                            -  8,6
 3. Thobias Wahlström                   -14,6
 4. Hampus Böe                              -15,4
 5. Joakim Rydin                             -15,9
 6. Daniel Eriksson                         -20,7
 7. Mattias Lagström                       -21,6
 8. Christian Granfors                    -26,1
 9. Simon Pettersson                     -26,4
 10. Joakim Hiljeström                      -38,6


Sedan var det dags för ytterligare två sträckor. 1300 rallycup har ett unikt poängsystem som gör att man blir motiverad av att fortsätta även efter ett missöde. Det finns nämligen alltid separata SS-poäng att köra om. Det samt de fantastiska vägarna avgjorde definitivt att paret Strömberg/Ålund valde att fortsätta ett annars hopplöst läge. De satte snabbaste tiden på båda sträckorna och samlade värdefulla poäng. Tre ekipage fick kasta in handduken på SS2 pga motorproblem. Det var Daniel Eriksson, Mattias Lagström och Johan Bengtsson med codrivers. Flera ekipage fick känna på snövallarna. Däribland snabba Marcus och Robin som förlorade halva timmen på SS3. Men självklart fortsatte även de i sin jakt på poäng.

Ställningen i topp efter tre körda sträckor var oförändrat Jan-Erik och ”Mange” i ledning. Nu följda av Rydin/Simensen.

Topp tio efter SS3:

 1. Jan-Erik Eriksson                      30:20,9
 2. Joakim Rydin                             -26,4
 3. Christian Granfors                    -29,6
 4. Hampus Böe                              -38,2
 5. Joakim Hiljeström                      -47,5
 6. Jimmy Kujanpää                       -51,5
 7. Thobias Wahlström                   -52,6
 8. Kenneth Rikardsen                  -1:00,2
 9. Simon Pettersson                     -1:12,1
 10. Krister Morén                             -1:41,5

SS4 startade på mycket bred landsväg som vissa tävlande tycker är i snabbaste laget åtminstone i början. Men i cupen var det inte många klagomål. Troligen därför att de små bilarna inte orkar komma upp i några högre farter utan här gäller det verkligen att få med sig den fart man fått upp runt de snabba svängarna. En konst som är mycket lärorik. Ola och Brittmarie satte riktmärket och lika säkert var det JanE som var närmast efter. Placeringen efter Jan-Erik var det riktig huggsexa om. Ingen av teamen Rydin, Granfors, Böe, Hiljeström, Kujanpää och Wahlström tänkte ge sig.
När alla kommit ur skogen mer eller mindre omtumlade så ledde självklart Team JanE med 43,9 sekunder före Rydin, Granfors ytterligare 2,2 sek efter. Men det var inte över ännu. Efter sista servicen skulle så 2,5 mil långa SS5 avgöras.
Med hjälp av oanvända snövallar med sitt startnummer ett så kunde Team BlästerMäster ta sig igenom med ytterligare en sträckvinst, straxt följd av JanE/Magnus.Trea där blev starkt körande Jimmy Kujanpää som nu fått bort värsta rattrosten och hade satt allt på ett kort. Genom att Joakim Rydin skottade snö här tillsammans med ett gäng andra Sukkor i en ökänd högerkurva (Snövallen var kvar när Ola kom, men inte efter att han hade passerat). I Granfors fall var det ett trilskande växelreglage som orsakade tidstappet och placeringen. I övriga fall var det nog snödrivorna eller kanske avsaknaden av dessa.

Slutsegern alltså till teamet Eriksson/Nilsson med dryga minuten till Södertörns Kujanpää/Marions. På köpet blev det segerpokal i B-klassen för de sistnämnda.
”Vi körde tävlingen utan att vara nära snövallarna, dem är vi rädda för” sa Jan-Erik efter målgången.

Slutställning LBC-ruschen 1300 Rallycup:

 1. Jan-Erik Eriksson/Magnus Nilsson             55:40,8
 2. Jimmy Kujanpää/Anna Marions                   -1:17,5
 3. Christian Granfors/Henrik Lund                  -1:27,8
 4. Thobias Wahlström/Magnus Johansson    -1:31,8
 5. Joacim Rydin/Magnus Simensen               -1:45,4
 6. Hampus Böe/Markus Böe                             -2:01,3
 7. Kenneth Rikardsen/Thomas Binbach        -2:15,2
 8. Joakim Hiljeström/Peter Wester                    -3:33,3
 9. Simon Pettersson/Millan Kilman                 -3:35,8
 10. Robin Norling/Mattias Sundström               -4:04,9
 11. Rolf Andersson/Göran Adolfsson                -6:41,5
 12. Krister Moren/Ronnie Maxe                          -8:52,7
 13. Ola Strömberg/Brittmarie Ålund                   -19:26,3
 14. Marcus Morén/Robin Hallman                                           -24:20,5
 15. Frans Harrén Söderbäck/Patrik Johansson

Bästa C-förare blev trots allt Krister Morén/Ronnie Maxe.
Bästa Junior Jimmy Kujanpää före Hampus Böe.
Vi fanns även representerade bland ungdomsrallyåkarna där Pontus Florin/Björn Andersson tog en fin tredjeplats med sin fina Mk1:a.

I totala 1300 rallycuptabellen gick nu Jan-Erik och Magnus upp till ledning före Strömberg/Ålund. I den ordningen kommer de alltså starta när första sommartävlingen tar vid nere i Zabrarallyt Nybro om bara drygt en månad.

Vintercupen vanns mycket knappt av Ola och Brittmarie före Jan-Erik och Magnus. Trea blev Christian Granfors/Henrik Lund. Det kan Ola tacka det unika poängsystemet för och att de lyckades ta de nödvändiga sträcksegrarna efter sina avåkningar.

2016-03-07
Vintersäsongen avslutas i Lima

Deltävling nr 3 final i vintercupen och deltävling 2 i den totala cupen.

På lördag den 12:e mars är det återigen tävlingsdags för 1300 Rallycup. Lima MS står som värd för vinterns sista deltävling i vintercupen samt totalcupens andra deltävling.

LBC-Ruschen kommer att bjuda på fantastiskt fina vinterväger och erbjuder deltagarna hela 90 km SS fördelat på 5 st sträckor.

Förmodligen så har vi inte sett ett sånt här stort startfält på över 10 år i 1300 Rallycup. Hela 20 bilar är anmälda! En del nya namn har dykt upp i anmälningslistan. Det är bilar som bytt ägare men också någon eller några som har dammats av och ska få se dagens ljus igen. Kul!
 
De populära och snabba 1300 bilarna går ut först i tävlingen och kör som vanligt på enhetsdäck med 4,5 mm utstick. Detta för att det ska bli så lika villkor som möjligt för alla cup deltagarna ute i skogen men också för att hålla ned kostnaderna.

Ola Strömberg leder vintercupen före Jan-Erik Eriksson och på tredje plats hittar vi junioren Simon Pettersson. I startlistan finner vi några intressanta namn som kommer att bjuda ledartrion på en hård fight. Tillbaks igen från andra platsen i Skutskär är MK Ramunders snabba MK1 åkare, Joacim Rydin. Juniortrion, Mattias Lagström, Hampus Böe och Marcus Morén kommer också att vilja ha ett ord med i leken.

I den totala cupen så är Strömberg i topp före ovannämnda Rydin och Christian Granfors från Eskilstuna MK. Krille hade oturen att få bryta senast med en trasig kulbult, så han är säkert fulladdad med revanschlusta.

Med stor spännings så ser vi framemot lördagseftermiddagen då slutresultatet i Lima presenteras. Kommer Strömberg att klara av pressen från alla gasglada utmanare?


2016-02-28

Fantastisk vintertävling i Järbo

I lördags 27/2, körde 1300 Rallycup sin andra tävling för året. Den här gången var det Järbo Mk som var arrangör av Gestrikekannan.
Järbo MK hade gjort ett fantastiskt jobb och erbjöd de tävlande fina vintervägar med 3 st kanonsträckor. SS1/SS3 var samma sträcka och uppmätte hela 3mil.
Först ut i cupen på SS1 var Ola Strömberg och Brittmarie Ålund. De gjorde processen kort och utklassade de övriga ekipagen redan på första sträckan. Närmast var överraskande junioren Marcus Morén som tillsammans med Robin Hallman blev distanserad med 34 sekunder. Tyvärr så tvingades Marcus och Robin bryta efter SS1 med tekniskt fel på bilen. Tråkigt för grabbarna då de verkligen hade fått upp tempot. Tredje tid satt Jan-Erik Erikson/Magnus Nilsson 37 sekunder efter. Därefter följde juniorerna Hampus Böe och Mattias Lagström på exakt samma tid 51 sekunder bakom Ola.
När servicen var avklarad så rullade bilarna ut till SS2 som mätte drygt 1 mil. Det här var en mer krokig och teknisk sträcka mot den första. Jan-Erik var snabbast 15,4 sekunder före Böe som vaknat till ordentligt nu. Tredje tid av Ola ytterligare 6,4 efter. Här inne visade sig Ola & Bm lite mer mänskliga efter en sen inbromsning i ett vägbyte vänster där de blev fast i en snödriva, men med lite hjälp av några åskådare så löste det sig relativt snabbt. Fjärde tid till ”Laggen” 26,7 upp till Jan-Erik.
Inför avslutande SS3 så hade det nu tajtat till sig i toppen. Nu skiljde det endast 15,2 sekunder mellan Jan-Erik och Ola och mellan juniorerna Böe och ”Laggen” som fightades om tredje platsen var differensen 11.3 sekunder.
Efter fadäsen på SS2 så visade Ola igen att gammal är äldst. Han satte den snabbaste tiden på SS3, 12,4 sekunder före Jan-Erik. Med det så var toppstriden avgjord och återigen en triumf för Strömberg/Ålund. Vem skulle då ta tredjeplatsen efter dessa herrar?  Juniorerna ”Laggen” och Böe tog i så mycket de orkade och det skulle visa sig att ”Laggen” var snabbast av de två på sista sträcken. Men nu hjälpte inte det då tidsskillnaden på sträckan endast var 2,4 sekunder till Laggens fördel. Totalt var Böe 8,7 sekunder före och tog en hand om den åtråvärda 3:e platsen. Riktigt kul att juniorerna tar för sig ordentligt i cupen.
I övrigt kan nämnas att unge Simon Petterson tillsammans med Millan Kilman hade en hård dust mot Krister Morén och Martin Morén om 5:e platsen, där till slut Simon drog det längsta strået med 7,0 sekunder tillgodo på Krister. Årsdebuterande Rolf Andersson med bisittare Göran Adolfsson slutade på en 7:e plats. Magnus Wessman och Naida Joelsson som är nya i cupen för i år tog sig även i mål denna deltävling och slutade 8:a.
Ulf Örnevik/Christer Berg fick tyvärr bryta med ett befarat växellådshaveri. Oturen grinade även riktigt illa åt Christian Granfors som tillsammans med sin co-driver Henrik Lund fick bryta redan på SS1 med en trasig kulbult. ”Krille” och Henrik fick sedan vänta 7 timmar ute i skogen och i kylan innan de fick hjälp av sin service att komma därifrån. Tungt för Team Granfors som säkert hade tänkt försvara sin fina tredje plats från senaste deltävlingen i Skutskär.  

  Resultat: Totaltid:
1 Ola Strömberg   43:39,5
2 Jan-Erik Eriksson 44:07,1
3 Hampus Böe 44:48,8
4 Mattias Lagström 44:57,5
5 Simon Pettersson 46:48,3
6 Krister Morén 46:55,3
7 Rolf Andersson 49:33,8
8 Magnus Westman 50:33,2
     
  Brutit  
  Marcus Morén  
  Ulf Örnevik  
  Christian Granfors  

 Nästa 1300 Rallycup tävling, 12/3 Lima MS.


2016-01-24
1300 Rallycup, deltävling nr 2 i vintercupen

Nu på lördag den 27 februari så är det dags för 1300 Rallycup att köra sin andra vintercup deltävling, Gestrikekannan, som arrangeras av Järbo MK.
Den milda vintern har ställt in flera av vintercupens tävlingar, men nu ser det äntligen ut som de varvvilliga 1300 bilarna och deras besättning skall få släppa loss.

Tävlingsledningen har löpande rapporterat med bilder på fina vintervägar och erbjuder de tävlande 65km SS fördelat på 3st sträckor.

Cupens egen ambassadör, Ola Strömberg, får titeln som förhandsfavorit efter att ha utklassat allt motstånd i den senaste cuptävlingen i Skutskär. Därefter har Ola och hans trogna bisittare, Brittmarie, tillbringat två helger i rad uppe i norr för att vässa formen ytterligare.

Det är troligtvis många som vill kriga ner Mr Strömberg. Fjolårets totalvinnare av 1300 cupen, Jan-Erik Eriksson, är en av utmanarna och han kommer att sälja sig dyrt har han utlovat. Även två friska juniorer, Mattias Lagström och Hampus Böe kommer inte att åka till Järbo för att ”titta på” om vi fritt skall citera dessa duktiga unga rallytalanger.

Men det finns ett helt koppel av hungriga förare i 1300 cupen och som vanligt kommer de att ge järnet ute i skogen. Gästrikekannan blir en spännande tävling att se fram emot.

Totalt kommer 11 st Sukkor till start i Järbo.


2016-01-24
Veteranseger i 1300 RallyCup.

I går körde 1300 RallyCup sin första deltävling för året. Både vad gäller den "stora cupen" och den speciella vintercup som vi tävlar i. Hela 17 förväntansfulla och laddade ekipage stod på startlinjen uppe i vintriga Skutskär på Lördagsmorgonen. Samtliga supportade av entusiastiska Michael LINDBERG, Janne SELLHOLM och Johan BENGTSSON. Vi blev även ledsagade av erfarne Gunnar BARTH då vi kör efter hans noter.
Alltid lika spännande ge sig ut på första fartsträckan för att kunna bedöma underlag och fäste för våra BR-däck. Vi kör alla på enhetsdäck som har ett lite kortare dubbutstick och vi har även lite färre antal dubb än vad som är tillåtet. I gengäld så har våran Leif B Andersson lyckats reducera priset till ungefär hälften av vad ett normalt rallydäck kostar. Det passar alldeles utmärkt in på vår slogan "Mycket Rally för Pengarna". 
Startordningen skedde enligt den resultatlista som avslutade förra årets cup vilket alltså innebar att 2015 års mästare Jan-Erik Eriksson/Magnus Nilsson fick den otacksamma uppgiften att agera plogbil i det lite moddiga underlaget. Sedan fylldes startfältet på i den ordningen med de nya deltagarna startande sist i förarklassordning. Att "Jane" skulle få det svårt att hävda sig stod klart redan från början så det var oerhört svårt gissa vem som skulle ta hem segern denna gång.
Starkast öppnade lite överraskande paret Joacim Rydin/Magnus Simensen i sin gamla vita MK1:a. Daniel "Fräsen" Eriksson/Pelle Wilén var de som fick använda snöskyfflarna först. Med en tidsförlust på två och en halv minut var deras segerchanser redan borta men inte hoppet om poäng då vi i denna cup även kör om viktiga poäng på varje sträcka.

Tio i topp efter 7,6 km långa SS1:
** Rydin/Simensen 4:32,0
** Eriksson/Nilsson 4:32,8
** Wahlström/Johansson 4:37,4
** Norling/Sundström 4:37,5
** Hiljeström/Wester 4:38,0
** Granfors/Grundtman 4:38,2
** Strömberg/Ålund 4:39,0
** Carlsson/Abrahamsson 4:39,1
** Morén/Hallman 4:40,5
*** Lagström/Forsell 4:42,6

SS2 var bara ca 5 km men ack så krokiga. Här var det ett annat par nykomlingar som var snabbast, nämligen Hiljeström/Wester. 2,2 sekunder före folkraceerfarne Christian Granfors med codriver Felicia Grundtman med Rydin/Wester ytterligare halvsekunden efter. Tyvärr fick snabba paret Böe bryta här med en bil som bara stannade på sträckan. Joakim Hiljeström/Peter Wester nu upp till en andraplats före Eriksson/Nilsson.

Tio i topp efter SS2
Rydin/Simensen 08:41,6
Hiljeström/Wester 08:44,9
Eriksson/Nilsson 08:45,5
Granfors/Grundtman 08:47,3
Strömberg/Ålund 08:48,8
Norling/Sundström 08:51,5
Lagström/Forsell 08:54,2
Carlsson/Abrahamsson 08:54,4
Moren/Hallman 08:56,6
Wahlström/Johansson 09:07,3

SS3 Var tämligen moddig och svårkörd. Här tappade spårande Eriksson/Nilsson mycket tid och några placeringar. Bäst återigen Rydin/Simensen före Ola Strömberg/Brittmarie Ålund. Hiljeström/Wester trea före starkt körande C-ekipaget Morén/Hallman tiondelen före Granfors/Grundtman. Här tappade Mattias Lagström/Rickard Forsell ca tre minuter på en trasig drivaxel.
Rydin/Simensen i fortsatt ledning men ny tvåa var nu Strömberg/Ålund.
Här var det dags för service med tankning och i många fall däckbyte fram då särskilt tredje sträckan varit hårda mot dubbarna. Här utbyttes såklart tider och många ögonbryn höjdes. 

Tio i topp vid servicen efter SS3
Rydin/Simensen 17:34,9
Strömberg/Ålund 17:46,5
Hiljeström/Wester 17:50,1
Granfors/Grundtman 17:55,5
Moren/Hallman 18:04,7
Eriksson/Nilsson 18:06,2
Norling/Sundström 18:15,6
Carlsson/Abrahamsson 18:16,6
Pettersson/Kilman 18:29,6
Wahlström/Johansson 18:43,2

Lagström kämpade på med sin drivaxel men blev sen till starten SS4.
Sträckan var 14,5 km lång och väldigt snabb. 
Här trivdes Ola och Brittmarie bäst och slog till med en kanontid hela 10 sekunder före starkt körande Jan-Erik/Magnus. Trea var överraskande Granfors/Grundtman som annars trivs bäst på krokiga sträckor. Hiljeström/Wester delade tredjeplatsen med oerhört starkt körande C-duon Marcus Morén/Robin Hallman. Här var det dags för Rydin att tappa värdefull tid bl.a. pga av att ha blivit aningen hindrad av en medtävlare. Lagström tog sig över sträckan med sitt drivaxelproblem men tvingades sedan kasta in handduken.
Ny ledare var nu Strömberg/Ålund med dryga 12 sekunder till Rydin/Simensen. Hiljeström/Wester höll tredjeplatsen med endast tre tiondels sekund till Granfors/Grundtman.

Strömberg/Ålund 26:34,8
Rydin/Simensen 26:47,3
Hiljeström/Wester 26:59,3
Granfors/Grundtman 26:59,6
Eriksson/Nilsson 27:05,2
Moren/Hallman 27:13,9
Carlsson/Abrahamsson 27:26,1
Norling/Sundström 27:41,0
Pettersson/Kilman 27:58,5
Wahlström/Johansson 27:59,5
Eriksson/Wilen 29:37,9
Moberg/Ström 29:42,5
Westman/Joelson 30:56,7
Lagström/Forsell 31:52,6
Jäder/Sällström 36:16,7

Nu skulle det avgöras på den över 16 kilometer långa sista sträckan.
Veteranen Ola Strömberg lotsad av sin Brittmarie hade tydligen till slut hittat vinnartempot och utklassade alla med en total 17:e placering på sträckan. Jan-Erik Eriksson/Magnus Nilsson kom in som tvåa bara fyra tiondelar före mycket imponerande Moren/Hallman. Granfors/Grundtman bara tiondelen före Rydin/Simensen men drygt 4 sekunder före Hiljeström/Wester vilket innebar att de bytte plats i slutresultatet. Segern alltså till Ola och Brittmarie före överraskningarna Rydin/Simensen, Granfors/Grundtman, Hiljeström/Wester. Alla nykomlingar i Cupen. Ska bli spännande se vad som händer i nästa deltävling i Mars i Lima då vi startar i den ordning som tabellen ser ut idag. 
Den interna C-förarklassen vanns alltså överlägset av Marcus Morén/Robin Hallman och då de är under 25 år så vann de på köpet även juniorklassen. Sedan hade vi ju en Ungdomsåkare (utan körkort) som tyvärr startade sist (men inte minst) i Pontus Florin och pappa Björn Andersson som hade sin egen fight med andra ungdomsförare i andra bilar. Hans andraplats imponerar stort då den
hade inneburit en 7:e placering bland övriga Cup-deltagare och då ska tilläggas att ungdomsåkarna kör utan noter! Han hade faktiskt hållit sig ibland de fem bästa på alla sträckor. Härligt imponerande med sådana påläggskalvar.

Slutresultat Skutskärsratten 2016.
Ola Strömberg/Brittmarie Ålund 36:51,2
Joakim Rydin/Magnus Simensen 37:32,4
Christian Granfors/Felicia Grundtman 37:44,6
Jan-Erik Eriksson/Magnus Nilsson 37:47,7
Joakim Hiljeström/Peter Wester 37:48,7
Marcus Morén/Robin Hallman 37:56,3
Emil Carlsson/Tobias Abrahamsson 38:24,8
Robin Norling/MattiasSundström 38:45,4
Simon Pettersson/Millan Kilman 38:54,4
Tobias Wahlström/Magnus Johansson 39:07,2
Magnus Westman/Naida Joelson 43:46,3
Daniel Eriksson/Pelle Wilen 45:29,3
Marcus Jäder/Patrik Sällström 48:34,4
Mattias Lagström/Rickard Forsell Brutit
Rikard Moberg/ Jan Ström Brutit
Hampus Böe/Markus Böe Brutit


Ungdomsrally
Elias Lundberg/Robert Lundberg Volvo 940 37:10,0 !
Pontus Florin/Björn Andersson Suzuki Swift 37:59,4

Men redan nu på lördag den 30:e så körs deltävling två i den särskilda vintercupen. Det är Ludvika MS som arrangerar sin Skogsrunda.

1300 rallycup Mycket Rally för Pengarna.


2016-01-20
Årspremiär i 1300rallycup
Nu har nedräkningen börjat inför året första rallytävling för 1300 Rallycup och 1300 Vinter Rallycup. Vi kommer att starta upp den 16 januari i Skutskärsratten med våra Suzukis med Lindberg Sweden dekaler monterade och deras toppluvor o varma vantar med i bilarna för säkerhets skull. I skrivande stund är det 76st anmälda var av 15 stycken i 1300 Rallycup.
 Skutskärs MS arbetar hårt för att kunna bjuda på 5 stycken fina specialsträckor på sammanlagt drygt 5 mil. Senaste rapporten säger att det ser riktigt bra ut med is i botten. Det har snöat mycket under den senaste tiden, så det kommer att bjudas på fina snövallar. Nu hoppas vi vädergudarna är med oss nästa helg och vi får njuta av en fin vintertävling!
Rallyradion kommer att sända live hela tävlingen, så se till att ratta in på sbfplay.se!

Vi har pratat med Jan Erik Eriksson inför premiären
Hur kom det sig att du började köra rally?
Jag är uppväxt med rally då min far skruvade åt Erik Eken Johansson. Så jag hade väl bensin i blodet från start och började tävla med en Saab V4 grupp A, Saab ligger fortfarande varmt om hjärta. Körde min första tävling 1990 sen dess har jag kört utan avbrott, ungefär 350-400 tävlingar skulle jag tro, slutade räkna vid 300. Ett år hann jag med 28st rallytävlingar!

Du vann cupen förra året, vad har du för plan detta år för att hålla första platsen?
Plan.. ha-ha. Vi ska göra vad vi kan men de huvudsakliga är att vi ska ha kul, jag hoppas att någon junior blommar ut ordentligt i år så vi gubbar inte vinner!
I cupen har vi valt att köra med enhetsdäck av märket Blackrocket, vad tycker du om det?
Tycker de är fantastiskt bra, då blir de lika villkor för alla. Däcket är både billigt och fungerar riktigt bra samt har väldigt god hållbarhet.

Några förändringar på bilen inför årets säsong?
Några små bara. Vill ha bilen lite mjukare på vintern så krängningshämmare tas bort då.

Vad har du för tips till de som precis börjat köra rally?
Skaffa sig en billig rallybil som inte kostar så mycket att driva. Ha bra ordning och reda på bilen, köra mycket tävling utan noter. Då lär man sig känna hur bilen beter sig samt lära sig läsa vägen. När man sen vinner hela tiden köper man sig en bättre bil och börjar med noter. Allt hänger inte på materialet, inför dom 3 första tävlingarna förra året, så köpte jag 6st 12 år gamla Gullabodäck för att prova. Efter det köpte jag 4st nya Gullabodäck och åkte resten av säsongen på. 
 
 

HEM Bild- Mediagalleri
Följ oss
på Facebook

© 1300 Rallycup
Org. nr: 802463-3755
BG 822-4073
Swish 1235351465
e-post. styrelsen@1300rallycup.se

Om kakor (Cookies)

Webmaster:

Produktion: <beki>
SUZUKI 1300 Rallycup Press
Föreningen 1300 Rallycup Forum
Nyheter Translate