Välkommen till 1300 Rallycup

Välkommen till 1300 Rallycup

34-åriga Sukkacupen, som vi kallar den, ångar på. Nu kör vi mot 35!

16 st. team fanns det med i 2021 års cuptabell. Intresset håller i sig trots att tillgången på bilar är ytterst begränsad. Alla känner väl till ordet corrosion. Cupmedlemmarna är väldigt duktiga att hålla ordning på sina bilar och vi har även fått se extremt snygga nybyggen. Sedan har ju inte detta gäng heller kunnat undgår Coronans inverkan på aktiviteterna.
Trots att cupen är öppen för alla grN bilar upp till 1300cc så verkar det som den gamla Suzukin är den allenarådande. Det är nog så att det numera är lite av kult att köra just den bilen. 

Kalendern krymte i år till endast sex stycken deltävlingar varav två sprintar. Vintern och vårens tävlingar blev ju inställda. Därför räknades alla. Joacim Rydin/Magnus Simensen var omutliga igen och vann samtliga utom en där de blev tvåa.

Nu hoppas vi vara tillbaka till mer normala förutsättningar igen och då är ju reglerna så att max två vintertävlingar får räknas. så dem som kör i vinter har fyra chanser plocka poäng och ta med de två bästa i totalen. Men då max sju får räknas med i den totala poängberäkningen så räcker det alltså köra enbart sommartävlingar om man så vill. Självklart räknar man alltid bort de sämsta poängresultaten vid sammanräkningen.

Cupen upplever att inställningen från våra arrangörer är väldigt positiv och vi har mötts av stor välvilja. Att just våra bilar går ut bland de första innebär ju en aktiv säkerhetsåtgärd då farterna är rimliga men det hörs väl när vi kommer
Vi får höra att även publiken uppskattar våra små högvarviga maskiner och publikfriande körningar där vi kommer tidigt i startfälten och farten i cupen gör att många höjer på ögonbrynen! 
Succén torde till stor del bero på Cupen’s lite annorlunda regler och den nyfikna viljan att anpassa reglerna så att det i första hand blir roligare att köra rally. Cupens måtto ”Mycket Rally för Pengarna” jobbas hårt för att uppfyllas.

Cupen har nu även i några år varit ensam om sitt unika poängsystem där t.o.m. att enbart komma till start premieras. Vi tycker flitigt tävlande ska gynnas. Systemet med att även dela ut poäng för varje körd sträcka har kommit för att stanna. Likaså att premiera dem som kommer i mål oavsett placering.
Men detta är inte hela hemligheten. Cupen har även ett mycket aktivt och livaktigt nätverk på våra sociala medier som vi tror saknar motstycke inom vår sport. Detta ökar sammanhållningen alldeles oerhört vilket gör att motivering för fair play och öppenhet är väldigt stor. Även toleransen för andras gliringar och upptåg ställs på prov. Allt dock gjort med glimten i ögat. 

Då inga förslag om ändringar i våra regler eller poängsystem framkommit förutom att vi återgått till att startpoängen får behållas även från tävlingar som räknas bort, så kommer Cupen att köras på samma sätt 2022. Ett bra betyg åt 2021.
 
Klicka på Medlemsansökan för att ansöka om medlemskap eller för att för varje nytt år skriva in er som medlemmar. Detta gäller ALLA, alltså även ni som var medlemmar 2020/2021. På så sätt har vi alltid en egenuppdaterad hyggligt fräsch medlemsmatrikel.
Ska ni tävla behövs en även en teamanmälan. Glöm inte bort vår lilla gimmik att sätta namn på er tävlingsbil.

Här ansöker Du om medlemskap
eller förnyar för 2023

Här anmäler Du Dig till Cuptävlande 2023.

Föreningen 1300 Rallycup
c/o Joacim Rydin, Åskog Björkmossen 1
614 90 SÖDERKÖPING
Mail: styrelsen@1300rallycup.se
Org. nr: 802463-3755
BG: 822-4073
Swish: 1235351465
Cookies

Webmaster: