Racepart Sweden 1300 Rallycup blommar redan i Februari.

Racepart Sweden 1300 Rallycup blommar redan i Februari.

Hela femton ettriga tretthonhundrakubikare är anmälda till vinterns rallyhöjdpunkt för oss aktiva hobbyåkare. Anrika och mycket populära LBC-ruschen uppe i skogarna runt Limedsforsen står på mångas önskelista. Här bjuds på fantastiska vintervägar med långa fartsträckor som ”förr i tiden”. Vi i Racepart Sweden 1300 Rallycup är oerhört tacksamma mot Lima MS och dess funktionärer att alltid varit välkomna där.

I Sukkacupen, som den populärt kallas, är detta den andra deltävlingen sedan Tierp tvingats ställa in pga snöbrist. Efter sista A-föraren i SuperCupens R1 klass kommer tretton Suzukis och en Toyota Yaris med Lindbergloggan i vindrutan att rulla ut i den ordning som de första ligger i årets cuptabell och med de nytillkomna därefter i förarklassordning.

Först ut i cupen går åldermannen Ola Strömberg. Snittåldern i ekipaget sänkt rejält med hjälp av unge codrivern Victor Johansson som normalt kamperar ihop med sin namne Hansen i SM och internationella tävlingar. Inte ens han kunde motstå frestelsen att känna på Limavägarna. Det blir mycket notläsande på det ”gamla sättet” med beskrivande noter typ ”Medium vänster nyper tvär”. Rallyt börjar direkt med en tvåmilare (22 km) sedan en kort service innan ytterligare en sådan. Det blir lagom uppvärmning inför SS3 som är hela tre mil lång. Men det är inte nog. Efter en tredje tjugominutersservice så blir det ytterligare en tremilare innan vi rullar in till mål runt tretiden i Limas Folkets Park.

Då får vi svaret om Strömberg/Johansson kunnat hålla undan för Segerrika Rydin/Simensen eller eleganterna Eriksson/Carlberg. Sedan förväntar vi oss en högplacering av Svenska mästarna Wigren/Magnusson som ju fått ett återfall. Tar dock lite tid att anpassa körningen med motorsvagare bil med sämre väghållning och kort dubbutstick. Men det kommer, var så säkra. Bland övriga som gör premiär just nu är det svårt att spekulera. En dark horse är nog

Magnus Hansson/Joacim Granath där Magnus visade grymt tempo fram till snöskottningen i Hälsingerallyt.

Femtonde och sista Sukka är ungdomsåkaren Lovis Jansson med Kenneth Jansson som instruktör som kommer få en tuff uppgift att starta bland de absolut sista i det c:a tvåhundra bilar stora startfältet. Det kommer bli en nyttig lärdom att köra långa SS och sannolikt en hel del i djupa spår. Ingen lätt uppgift med en smal Suzuki med korta dubb.

Så här ser tabellen ut före start:

Totalställning Racepart Sweden 1300 Rallycup 2022  
 Besättning123SummaDiff
1Ola Strömberg / Ronnie Maxe49,50  49,50 
2Joakim Rydin / Magnus Simensen46,25  46,253,25
3Jan-Erik Eriksson / Torbjörn Carlberg43,00  43,003,25
4Jonas Wigren / Jon Magnusson35,50  35,507,50
5Björn Norman / Marcus Theorin33,25  33,252,25
6Magnus Hansson / Mike Westerman30,75  30,752,50
7Ricardo Hillesjö / Petri Väätänen30,50  30,500,25
8Sebastian Karlsson / Kim Lindedahl9,50  9,5021,00
9Andreas Stålehammar / Tobias Abrahamsson8,00  8,001,50
Kommentarer är stängda.