1300 Rallycup ser fram emot ett nytt spännande 2024.

1300 Rallycup ser fram emot ett nytt spännande 2024.

Rallyåret 2023 börjar lida mot sitt slut och utövarna i 1300 Rallycup längtar till ett nytt spännande tävlingsår, ett år som kommer bli det 37e sedan cupen startades 1987.

Tävlingskalendern för 2024 års säsong ligger på planeringsstadiet än men 2 vintertävlingar är spikade, och först ut är återkommande Gästrikekannan 27/1. Här är det ganska sen start som gäller, 14.00 så extraljusen lär behövas denna dag. Det erbjuds 3 ss på totalt 61 km.

Som tävling nummer två så har vi många rallyåkares favorittävling LBC-Ruschen i Limaskogarna den 10/2 där hela 10 mil specialsträckor ska köras.

Sommarsäsongen brukar inledas i Maj månad och avslutas September/Oktober. Vilka tävlingar som kommer vara med återstår att se.

I cupen ses en förändring på antalet tävlingar mot 2023, det kommer bli 2 vintertävlingar och 5 sommartävlingar totalt, där poäng från 5 tävlingar får räknas.

Med bara drygt en och en halv månad kvar till säsongspremiär så skruvas och justeras det i garagen för att komma så bra förberedda som möjligt. Den suveräna duon Joacim Rydin/Magnus Simensen vill alla slå då det är dem som vunnit cupen 3 år i rad. Joacim som har rattat Swift av modell MK1 har nu skaffat sig en MK2.

Junioren Marcus Johnsen har visat att han kan vinna över Joacim/Magnus då han triumferade i årets första tävling uppe Hälsingeskogarna. Och även i säsongsavslutningen i Rikspokalen.

Det kommer med all säkerhet bli många häftiga fajter ekipagen emellan under 2024 års säsong. Det är ungefär 15 team som ser ut att köra hela eller delar av kommande säsong och dom finns utspridda från Dalarna i norr till Skåne i söder.

Tack vare sponsorer som hjälper oss att få lägre startavgift på våra tävlingar är sporten mer tillgänglig. Under 2024 har vi glädjen att samarbeta med bland annat Lindberg Sweden, Norman Service & Entreprenad AB, Bil & AC Service i Borlänge, Falco Racing Metanol, CAMI Stenkraft och R-Sport Sweden.

Kommentarer är stängda.