Historia

Historia

”Hej Ola”, svarade Claes Uddgren när jag frågade honom. ”Nej, jag har nog ingenting att komma med mer än att det var Håkan Engström på Suzuki, Rolf Skoghag och jag som startade cupen. Jag bestämde tävlingar med 2-3 rallyn i Finland, vilka blev mycket populära. Jag försökte även förlägga en tävling till Island, där det ett år kördes NM för Grupp N. Det stöp på att de norska färjeägarna vägrade ge oss någon rabatt i stil med vad Viking Line gjorde.”

Så här kunde en pressrelease vara skriven 2015

var det äntligen dags för gruspremiär i 1300 rallycup, till helgen gästar cupen Norrköpings MK och deras tävling Majpokalen, som är tillbaka efter några års uppehåll!

Tävlingen är 36 km lång och på den vägen ska det avverkas 5 specialsträckor och det är hela 17 team som skall göra upp.

Först ut är Daniel ”Fräsen” Eriksson från Eskilstuna MK som har Pelle Wilén som kartläsare följt av Mattias Lagström och Rickard Forsell samt Thobias Wahlström och Magnus Johansson.

Till denna deltävling är både Markus Kujanpää och Krister Morén tillbaka efter deras avåkningar i höstas och är garanterat rejält revanschsugna!

Alla team har gått igenom bilarna ordentligt under försäsongen och några har åkt lite sprintar på vårkanten för att få av lite rattrost och känna på gruset, 1300 rallycup ser verkligen fram emot en kanontävling nu på lördag på vägarna runt Norrköping och ser fram emot de täta tiondel/sekundstrider som alltid i 1300 rallycup. Ingen kommer att pruta på materialet för alla vill vidare till Rally Karlstad i slutet på maj med maximala poäng!

Markus Moren in action i den populära Eskilstunagropen.