Team Strömberg

Team Strömberg

Förare: Ola Strömberg 

Klubb: Nora MK

Story:
Rallypensionär. 
Började 1965. Slutade Runt -92. 
Återfall 2008. 2:a i Cupen 2010, 1:a 2011. 15:e 2012, 2:a och 1:a Vintercupen 2013, 15:e 2014, 4:a och 2:a i Vintercupen 2015. Vann vintercupen 2016. 
2:a 2017 och -18.

Tycker det är fruktansvärt roligt att kunna tävla tillsammans med Brittmarie i en sport jag brunnit för i hela mitt liv. Extra skoj att vid denna ålder få tävla och hänga med ungdomarna.
Målsättning för ”återfallet två” var att 2022 tävla det som går trots att vi är halvspanjorer och att ha riktigt kul. Tyvärr satte regler stopp för vidare tävling med vår vitskyltade Lazlo. Enda sommartävlingen blev som föråkare i ESR. Efter tre raka vintervinster slutade vi ändå tia 2022.

Hemsida: Ola Strömberg Rally

Co-driver: Brittmarie Ålund

Klubb: Nora MK

Story:
Pensionär och gift (på ett rally) med Ola. Visste inget om rally innan hon träffade honom 2004. Började åka med vid Ola’s återfall 2008.

Resultat: Se Ola´s.

Tycker precis som Ola att det är jättekul med rally och kunna vara delaktig som ett team och utvecklas i sin co-driverroll. Förhoppningsvis kompensera en del av den nedåtgående kurvan som obevekligt drabbar Ola. Målsättningen för 2022 är inte längre så ambitiös. Men inhopp i några tävlingar under säsongen skulle vara kul.

Till Premiären i Hälsingerallyt får dock kompisen Ronnie Maxe hoppa in och ersätta då Bm får stanna i Spanien med hundarna. Till LBC-ruchen i Lima och Gestrikekannan i Järbo hoppade Victor Johansson in igen med bravur.

Inför 2023 då?
Tyvärr inga regler som underlättar tävlandet för oss. Vi kan ju åka på tur eller åka och handla om vi vill med vår Lazlo. Men ingendera känns lockande. Det enda vi idag vi kan göra på en avlyst väg är att köra föråkare. Så faktiskt kommer jag Ola att ta tillfället i akt i Limas SM-tävling nu i Februari 2023. Ser fram emot att ta med min gamle vän, co-driver och sponsor Michael Lindberg på en nostalgisk åktur på vita vintervägar.
Då åldern verkligen håller på att ta ut sin rätt så har vi bestämt att försöka uppleva lite till av detta med att lägga iväg på en avlyst väg. Därför har vi införskaffat oss en vit Sukka Zandra som även är AppK homologerad (Det var det som avgjorde). Det betyder att vi nu har en möjlighet att förutom Cuptävlingar även kunna delta i Midnattsolsrallyt. Dock otroligt lång väg dit då våra pensioner är starkt begränsande. Vi har iallafall nu skapat en möjlighet.

Urzula är bilen vi körde mest med ända till uppehållet efter 2018. Sen såldes hon till förmån för Zolweig, som såldes till förmån för Lazlo.
Lazlo är också en Ungrare som vi haft i vår ägo i många år och skull tjäna som reserv. Men att få bukt på all rost tog mycket tid.
Han blev klar 2020 och registrerades då utan anmärkning som Standard rallybil. Därav de vita regskyltarna. Nu inkörd av Jan-Erik Eriksson.
Detta är alltså tillskottet Zandra. Helt anpassad för att tävla i historiska klasser och självklart välkommen i Sukkacupen.
Där välkomnar man tävlande. Inte motarbetar.
Tävlingsbilen: YXU 01W. Grön Suzuki Swift 1300 Gti Mk2 1989.
Namn: LAZLO
Importerad från Ungern (därav namnet) och iordningsställd av Ola.
Cert. störtbur byggd i bilen i Ungern.
Motor renoverad av Thomas Hasselhuhn.
Std Växellåda med 4,9:1 slutväxel och diffbroms.
Stötdämpare: Blåa fjäderben fram med coilovers. 
Bak Bilstein med förstärkta rör från Sellholm. Original bakfjädrar.
Kort styrväxel från Sellholm med elservo.
Standard skivbromsar med indragna bromsrör
Rallystolar och bälten enligt Svenska regler.
Egenbyggda skyddsplåtar fram och bak. 
Trogen sponsor i drygt 35 år: Team Centrala Gummi AB i Örebro.
Stor sponsor i många år: Lindbergs i Edsbyn AB
Mer stöd från bl.a. Swift Delivery. E-sson Motorsport m.fl.
Trogna mekaniker o Service: Stig-Åke Hedmark, Karl-Göran ”Figge” Nederfeldt (Tillsammans över 140 år).
.