Välkommen till 1300 Rallycup

Välkommen till 1300 Rallycup

37-åriga Sukkacupen ångar på. Nu kör vi mot 38 år!

Tjugotvå team fanns det med i 2023 års cuptabell. Intresset håller i sig trots att tillgången på bilar är ytterst begränsad. Alla känner väl till ordet corrosion. Cupmedlemmarna är väldigt duktiga att hålla ordning på sina bilar och vi har även fått se extremt snygga nybyggen.
Trots att cupen är öppen för alla grN bilar upp till 1300cc så verkar det som den gamla Suzukin är den allenarådande. Det är nog så att det numera är lite av kult att köra just den bilen. 

Cupen upplever att inställningen från våra arrangörer är väldigt positiv och vi har mötts av stor välvilja. Att just våra bilar går ut bland de första innebär ju en aktiv säkerhetsåtgärd då farterna är rimliga men det hörs väl när vi kommer
Vi får höra att även publiken uppskattar våra små högvarviga maskiner och publikfriande körningar där vi kommer tidigt i startfälten och farten i cupen gör att många höjer på ögonbrynen! 
Succén torde till stor del bero på Cupen’s lite annorlunda regler och den nyfikna viljan att anpassa reglerna så att det i första hand blir roligare att köra rally. Cupens måtto ”Mycket Rally för Pengarna” jobbas hårt för att uppfyllas.

Inte minst genom vårt system med Tävlingssponsorer. Alltså företag som vill marknadsföra sig genom hela säsongen men även få mer uppmärksamhet på en utvald tävling i kalendern där vi presenterar dem i program och bär deras reklam i vindrutan. Här får ni naturligtvis gärna hjälpa till för att knyta fler företag till oss.

Cupen har nu även i några år varit ensam om sitt unika poängsystem där t.o.m. att enbart komma till start premieras. Vi tycker flitigt tävlande ska gynnas. Systemet med att även dela ut poäng för varje körd sträcka har kommit för att stanna. Likaså att premiera dem som kommer i mål oavsett placering.
Men detta är inte hela hemligheten. Cupen har även ett mycket aktivt och livaktigt nätverk på våra sociala medier som vi tror saknar motstycke inom vår sport. Detta ökar sammanhållningen alldeles oerhört vilket gör att motivering för fair play och öppenhet är väldigt stor. Även toleransen för andras gliringar och upptåg ställs på prov. Allt dock gjort med glimten i ögat. 

Då inga förslag om ändringar i våra regler eller poängsystem framkommit förutom att vi minskat på antalet tävlingar till Sju, varav två räknas så kör vi på i samma anda.
Vi börjar säsongen med två vintertävlingar. En onotad och en notad
 
Klicka på Medlemsansökan för att ansöka om medlemskap eller för att för varje nytt år skriva in er som medlemmar. Detta gäller ALLA, alltså även ni som var medlemmar 2023. På så sätt har vi alltid en egenuppdaterad hyggligt fräsch medlemsmatrikel.
Ska ni tävla behövs en även en teamanmälan. Glöm inte bort vår lilla gimmik att sätta namn på er tävlingsbil.

Vill ni åtnjuta fördelen med reducerad startavgift på tävlingar med tävlingssponsor ställs dock lite krav. Då förutsätter vi att Du aktivt hjälper till med något av de allehanda uppgifter som finns att göra under en säsong. Mer om det läser Du HÄR

Här ansöker Du om medlemskap
eller förnyar för 2024

Här anmäler Du Dig till Cuptävlande 2024.

Till ANSVARSOMRÅDEN

Föreningen 1300 Rallycup
c/o Joacim Rydin, Åskog Björkmossen 1
614 90 SÖDERKÖPING
Mail: styrelsen@1300rallycup.se
Org. nr: 802463-3755
BG: 822-4073
Swish: 1235351465
Cookies

Webmaster: