Inför Gestrikekannan

Inför Gestrikekannan

Deltävling #1

Säsongen 2024 blir det 38e året i 1300 Rallycups historia. I denna cup är det tillåtet att tävla med grupp N bilar upp till 1300 cc. Främst är det Suzuki Swift Gti mk2 som dom flesta har, men även mk1. Mer ovanligt är det med andra fabrikat men det finns någon som sticker ut med en Citroen Ax och någon med Toyota Yaris. På vintertävlingarna kör alla i cupen med enhetsdäck. Ett regumerat däck med kort dubbutstick som kostar hälften så mycket som ett dyrt märkesdäck. Under fjolårssäsongen fanns det 22 ekipage med i cuptabellen och vi hoppas på något liknande i år trots att det blir allt svårare att få ihop det ekonomiska för alla tävlande. En av dom största anledningar förutom en mycket stor sammanhållning och social gemenskap till att det fortfarande är så populärt att köra i cupen är det framgångsrika arbetet med att knyta seriösa sponsorer till sig. Med hjälp av sponsorerna reduceras startavgifterna för de tävlande. Vi har en spännande säsong framför oss med 7 deltävlingar där 5 räknas i poängtabellen.

Kommentarer är stängda.